Lukijoilta: TEKSTATEN

Ulkomainen yhtiö teki valloituksen. Viisituhatta neliökilometriä.

Kuka muistaa mainoksen, jossa isoveli kehottaa pikkuveljeä kysymään Amerikan presidentiltä. Nyt voi kysyä mitä tahansa ja presidentti vastaa mitä tahansa.

Ympäristöministeri Mikkonen työntää kätensä taloyhtiöiden lompsaan, vaatii 170 000 latauspaikkaa rakennettavaksi! Sanna Marin innolla mukana – huh huh.

Minkä minä sille voin, jos asunnon seinät ovat ohuet ja ilmavaivani komiat. Kyllä köyhänkin täytyy saada harrastaa!

Vaasan kaupungin organisaatiokaava kokonaisuudessaan henkilöineen olisi hyvä olla veronmaksajien nähtävissä vaikka nettisivuilla. Faktaa keskusteluihin.

Kyllä oli taas parvekkeella lauantaiaamuna paksu tupakan savu.

Vaasaan saadaan ensi vuonna 836 uutta asukasta, toivottavasti nettoveron maksajia, kun jäähallin remontti valmis. Palvelut huononee, vanhukset ja vähävaraiset kantasuomalaiset ajautuvat ahdinkoon.

No nyt mulla leikkas mikä lehtien nimeksi: Kotiseutu (tämä kattaa koko levikkialueen tasapuolisesti).

Koululaiset osallistuivat taas ilmastotalkoisiin! Lennettiin Eurooppaan ja sen ulkopuolelle mm. Turkkiin.

Useiden tänne kirjoittavien mukaan mitkään kaupungin investoinnit eivät tuota koskaan mitään. Luulisi nyt Wasa Stationin yhteyteen, Vaasan parhaalle paikalle tulevan musiikki-kongressikeskuksen sentään tuottavan jotakin. Monessa paikassa vastaavat laitokset ovat olleet tuottoisia ja lisänneet paikkakuntien vireyttä ja elinvoimaa.

Olen lisännyt lihansyöntiäni sitä mukaa kun ilmastokiima on kohonnut, ajan myös paljon isolla autolla, myös vaimolla on samanlainen. Poltan puita mökillä ja kotisaunassa, sytytän täydet pesät aina altapäin, minulla on myös 2 isoa koiraa ja lennän usein Kanarialle viikoksi pariksi. Naurattaa tämä suomalaisten ilmastovouhotus.

Kyllä Susanna Koski sopii paljon paremmin metsään kuin politiikkaan.

Olisi kiva kyllä tietää paljonko konsulenttitoimisto on veloittanut kaupunkia tyhjän edistämisestä. Sunnuntain 20.10. uutisessa ei ollut mitään sisältöä. Akkutehdas tulee tai sitten ei.

Alkaa Suomesta joukkueurheilulajeista raha loppumaan, myös jääkiekosta. Ei enää kiinnosta suurta joukkiota samat joukkueet vuodesta toiseen. Nähty mikä nähty.

Joku vastasi tällä palstalla maahanmuuttajien saamiin palkkioihin, että Suomi on hyvinvointivaltio. Se on maahanmuuttajille hyvinvointivaltio, ei enää suomalaisille. Maahanmuuttajille annetaan mm. harkinnanvaraista sosiaalitukea. Aivan kauhistuttaa mitä tämä uusi hallitus alkaa asian suhteen tehdä. Suomalainen tänne veronsa maksanut saa eteensä präntin, jossa todetaan, että kyllä tuolla tulee toimeen.

Jalkapallon ystävä Toni Viljanmaa ei ollut vielä syntynyt, kun olin v. 1957 11-vuotiaana täpötäydellä Helsingin olympiastadionilla todistamassa Suomen suurimman rökäletappion koskaan. MM-karsintaottelussa Neuvostoliittoa vastaan tuli takkiin 0–10. Suomen joukkueessa pelasi silloin mm. Vasa IFK:n legenda Stig-Göran Myntti.

Jääkiekon SM-liigan tehopörssin 20 parhaan joukossa ei ole yhtäkään Sportin pelaajaa. Ei myöskään maalivahtien tilastossa. Jalkapallon veikkausliigan vastaavassa tilastossa on yksi VPS:n pelaaja. Olisiko tässä syy heikkoon menestykseen?

Näyttää siltä, että VKS satsaa tulevaisuudessa lääkäreihin ja heidän hyvinvointiin, kun samaan aikaan puhutaan hoitohenkilökunnan vähentämisestä. Hoitohenkilökunta on kuitenkin se, joka tekee käytännön työn ja toimii äärirajoilla! Satsaus hoitohenkilökuntaan olisi hyvä lisä, niin hoitajatkin jäisivät Vaasaan.

Maailmassa on vajaa 8 miljardia ihmistä, miettikää mikä ilmastokuormitus on lentämisessä ja autoilus. Ihmiset myös syö. Koirat ei omin neuvoin lennä tai autolle.

Kun Susanna Koski ampui hirven, kertoi hän sen olevan liikenneturvallisuustyötä, niin kuin osittain onkin, tällä samalla logiikalla tosin sudetkin tekevät sitä syömällä hirviä.

M. Nevantakanen toi esiin sen, että sos.työntekijät joutuvat vastentahtoisestikin myöntämään harkinnanvaraista toim.tulotukea maahanmuuttajille, muutenkin suurehkojen etuuksien päälle. Siis kyse on nimenomaan harkinnanvaraisesta tuesta. Kalliimmat hankinnat, ehkä ajokorttikin? Tasapuolisuudestahan tässä on kyse.

Todellisuudesta vieraantuneet poliitikot voisivat yrittää ymmärtää, että vihainen ja turhautunut ihminen puhuu vihaisesti. Sitä ei voi hillitä.

Voi teitä ilmastohömpät! Kumpia on enemmän, villi- ja lemmikkieläimiä vai tuotantoeläimiä?

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi