Lukijoilta: TEKSTATEN

Suomi siis EU:n nettomaksajana antaa sinne vuosittain n. 580 miljoonaa euroa enemmän kuin sieltä saa. Mitä ne EU:n valtavat hyödyt sitten ovat?

Jos lentokoneen turbiinin kannakkeet ovat noin heppoisia 3d -tulosteita kuin lehdessä kerrottiin, niin minä en koneeseen enää astu.

Pohjalainen uutisoi 23.10.2019, että Vaasa lähtee mukaan köyhyyttä torjuvaan hankkeeseen, jonka hankeaika on toukokuusta 2017 huhtikuuhun 2020. Uutinen on kaksi vuotta myöhässä, uutisoikaa hankkeen toiminnasta ja raportoikaa miten se on saavuttanut tavoitteensa suhteessa tavoitteisiin, askelmalleineen kaikkineen.

Vaasan Ikkuna. Lukekaa Katja Lahden kirjoitus liikenteestä. Täyttä asiaa. Ei kellään ole kiire. Me itse teemme sen.

Köyhyystutkija ministeri Ohisalo, vihreät. Onko pakolaisten keskuudessa asunnottomia Suomessa? Suomalaisia kodittomia on 7000. Miksi asia on näin, ministeri?

Kurikalla menee hyvin talous, kun apulaiskaupunginjohtaja Luukko haluaa juhlia 50-vuotis juhliaan kaupungin ja veronmaksajien piikkiin. Mitkä ansiot löytyy, että ansaitsee tällaista rahojen tuhlausta. Hyvä Heikki Kilpiä kun puutut vääryyteen. Kiitos.

Komennolla ilmasto poliitikko säikähtää ja ottaa asennon, pelokas katse tähyää taivaanrantaan. Lepo vaan, Suomen ilma on maailman puhtainta! Ilmoja piisaa.

Tällä näkymin yli 70:senä tulemme vielä toimeen kotona, käymme kylillä, kaupassa, teemme itse ruokamme, siivoamme, aamulla parveke sai talviasun, on koko joukko lapsia mones polves.

Trumppi, Orban, B. Johnsson, Erdogan ja Suomen ps. Tätäkö ihmiset todella haluavat eli hajota ja hallitse.

Jos maailman kaikilta Vaasankaduilta sammutettaisiin katuvalot, ne olisivat aitoja Vaasankatuja esikuvakaupunkinsa hengessä.

Akkutehtaan tulo näyttää yhtä varmalta kuin Ikean tulo aikanaan. Joka haastattelussa ollaan kohta lähellä sopimusta ja työtä tehdään kovasti sopimuksen eteen. Kovasti muistuttaa Ikea-saagaa.

Raamatun kirjoittajat ovat aikanaan olleet todella järkeviä. Tiedättekö, miksi Adam ja Eeva saatiin syömään siitä kielletystä puusta?

Mediassa kerrottu ehdotus, että vahingoittuneessa kodissaan asumaan kyvytön mummu vietäisiin putkaan, on suorastaan loistava. Putkaa ja kohtelua siellä koskee moni lakipykälä. Lisäksi hoitotyöhön kouluttamattomat poliisit saattaisivat kohdella mummua hellästi ja lempeästi.

Tasapuolinen nimi lehdelle Meri-Lakeus.

Kiva sumppu muodostuu aamuruuhkassa Kirkkopuistikon alkuun Sähkön mäkeen. Ei voi ymmärtää tätä Vaasalle ominaista typeryyttä hankaloittaa liikennettä. Talvella kuorma-autot jää mäkeen ja jono raiteille.

Minäkin ihmettelen miten vaasalaiset keksivät innolla nimiä seinäjokelaismedian toimittamalle, nimeään ehkä vaihtavalle Ilkalle. Kyllä maakuntakeskus Vaasa tarvitsee oman, suomenkielisen lehden. Sellainen on jokaisessa merkittävässä ja itseään kunnioittavassa kaupungissa.

Vaasan kölikkömetsäthän eivät ole Hämeen metsiä, jos hehtaarilla on 100 kiintoa keskimäärin ja kaikki hakataan ja palataan 50 vuoden jälkeen asiaan, niin hakkuutulo on 15–20 miljoonaa euroa, miinus uudistus. Kertokaa tämän 100 000e suunnitelman jälkeen oliko lähelläkään.

Hyvä May-Gret. Vai murto-osa enää Suomessa, lähes kaikki he ovat vielä täällä, nekin joilla ei edes lain mukaan ole täällä lupa olla. Todellisuudessa vain murto- osa on poistunut maastamme.

Palosaaren asukasyhdistyksen tulisi vaihtaa hallitus, nykyiset vetäjät vastustavat kaikkea kehitystä/rakentamista ja seuraus on koulun ja pian kirjaston lopettaminen.

Markus kirjoitti, että pakolaiset syntyy suoraan suomalaiseen kulttuuriin ja Suomi pysyy asuttuna. Eihän suomenruotsalaisetkaan synny suomalaiseen kulttuuriin, moni nuori ei edes osaa suomea.

Esitän uuden lehden nimeksi Pohjanmaan Uutiset, Poju.

Aika veijareita nämä kaupungin puistotyöntekijät. Hoviskankin puistossa käydään puhaltelemassa lehtikasoja sinne tänne ja tuuli ennallistaa tilanteen joka päivä. Samalla lahot puut ja kuolleet oksat jätetään syysmyrskyjen hoidettavaksi. Hoviskan takana olevat valonheittimet on suunnattu suoraan rantakatulaisten makuuhuoneiden ikkunoihin. Outoja touhuja.

Vai muuttaa Yle Wasa Stationiin. Hyvä juttu, tv- ja radiokeskus keskelle kaupunkia. Sitten toivottavasti Vaasa tulee saamaan näkyvyyttä myös suomenkielisessä sähköisessä mediassa!

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi