Lukijoilta: TEKSTATEN

Kysyjälle P. Haavistosta. Alma-kysely Johanna Vuorelman presidenttipeli Haaviston hyväksi jo 33 prosenttia. Löytyy IL:stä 17.10. Voit tarkistaa.

On postinjakajilla työ aika pimiän päihin. Tuolla olla jakamassa iltamyöhään postia?

No eihän Vaasassa ole mitään kunnollista musiikki- ja kongressisalia. Sitä on odotettu vuosikymmenet ja sellainen on jokaisessa merkittävässä kaupungissa. Ilman kunnollista salia Vaasaan ei saada edes merkittäviä konsertteja ja isoja kongresseja.

Minusta musiikki- ja liikuntasali tulee liikenteellisesti erittäin hyvälle paikalle aivan rautatieaseman ja matkahuollon viereen sekä hotellien ja muiden palvelujen välittömään läheisyyteen.

Tosiasia on, että jos Vaasa aikoo menestyä kaupunkiseutujen välisessä kilpailussa, kasvaa ja estää väestökadon, edellyttää se kaupungilta ennakkoluulottomia visioita ja rohkeita investointeja. Tietenkin jos tavoite on olla taantuva ja nukkuva pikkukaupunki länsirannikolla, ei tehdä mitään, kuten moni tänne kirjoittava näyttää haluavan.

Kun Suomi liittyi Euroopan unioniin, meille sanottiin, että metsäsektori on meidän oma asiamme. Sitä kutsutaan subsidiariteetiksi eli läheisyysperiaatteeksi. Nyt meitä vaaditaan museoimaan hyvin hoidettuja metsiämme. Meitä taidettiin vetää höplästä!

Kun näitä tämän palstan voivottelijoita, valittajia ja kaikkia uudistuksia ja investointeja vastustavia kuuntelee, niin ei ole todellakaan mikään ihme, jos Vaasa ei kasva ja kehity.

Vaasan kaupunki joutuu todella outoon ja negatiiviseen valoon, jos se todella yrittää päästä eroon YIT:n kanssa jo vuonna 2017 tekemästä sopimuksesta Wasa Stationin rakentamiseksi. Sen jälkeen moni yritys miettii, kannattaako tehdä mitään sijoitusta kaupunkiin, joka on epäluotettava yhteistyö- ja sopimuskumppani.

Taas oli nenäpäivä, jolloin ihmisiä vedetään nenästä rahoittamaan olemattomia, varat menee kerääjien taskuihin!

Miksi Ilkan ja Pohjalaisen nimet pitäis muuttaa. Korkeintaan Pohjalainen takaisin Vaasa-lehdeksi.

Sinä, joka vaadit Palosaaren as. yhd. hallituksen vaihtamista, tervetuloa seuraavaan kokoukseen, jos olet jäsen. Paikka varmaan sinulle järjestyy. Tervetuloa järjestämään Palosaari-karnevaali, hankkimaan joulukuusi torille, organisoimaan joulutori ilostuttamaan asukkaita sekä pääsiäisenä rakentamaan kokko kaikkien vaasalaisten iloksi. Tätä kaikkea asukasyhdistys tekee.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi