Lukijoilta: TEKSTATEN

Älkää nyt enää näyttäkö telkkarissa Naissotilaat. Jos sinne pitää hakea, niin luulis että kuntopohjaa tehdään sitä mukaa. Miksi valtio maksaa tämänkin pelleilyn?

No nyt kun Vaasassa säästetään ihan joka paikassa, niin sovitaan nyt niin, ettei pidetä mitään itsenäisyyspäivän juhlia vaan poltetaan ne kynttilät kotona hyvien ystävien kanssa.

Ei ole pitkä aika kun Vaasassa kirottiin maalaisten viemiä työpaikkoja. Nyt halutaan maalaisia nostamaan työllään Vaasassa sijaitsevia ulkomaisia työpaikkoja.

Eipä ole tiedotusvälineissä ollut juttuja, millä kulkupelillä se ruotsalainen ilmastoaktivisti on tullut takaisin Amerikasta. Kertokaa nyt ihmeessä, jos joku tietää.

Onko sähkö mielestäsi liian kallista? Lopeta heti kaikki sähkönkulutus, jonka tarkoituksena on vain oman mukavuutesi parantaminen. Näin kulutus romahtaa ja sähköyhtiöiden täytyy pudottaa hintaa.

A-M Salin nosti Vaasan kuvataidekartalle. Kaupungin sovittua asiat, turhan poliisitutkintapyynnön tekivät valtuutetut Hokkanen ja Pastuhov.

Rinteen hallitus jatkaa määrätietoisesti Suomen kurjistamista. Omille vähäosaisille ei sympatiaa saati sitten rahaa heru, mutta haittamaahanmuuttoon ja EU-lisämaksuihin rinne heittää miljardeja.

Sportin ja Vepsun valmentajaporukka vaihtoon, ei niistä mihinkään ole, se on nähty.

Wasa Stationin vastaanhangoittelioille. Lopettakaa se turha vastustaminen, se on hieno juttu, että vaasa kehittyy.

Sitran lakkauttaminen! Kuka puhui Sitran lakkauttamisesta? Eihän Sitraa voi lakkauttaa = Suomen suurin matkatoimisto, seuraavana tulee Tekes, eli Business Finland, Aurinkomatkat tulee pitkällä perässä.

Taas kirjoitteli joku lentokone saasteista, on taitanut kansakoulun laskuopit unohtua, nykylentokone kuluttaa n. 1,2–1,3 litraa poltto-ainetta sataa kilometriä ja istuinpenkkiä kohti, teidän kylässä saattaa isoisän vanha Hiace kuluttaa 10–12 litraa per sata kilometriä... Eli se siitä.

Vaasan sähkö. Ei tarvitse olla kummonen johtaja, jos voittoa haluaa tehdä. Johtajuudesta selviää kansakoulupohjalla, kun nostaa vain siirtomaksua, niin voitto on varma.

Suomen hallitukselta näyttää puuttuvan tiekartta ekotekoon. Kaikki ymmärtävät jos asuinhuoneiden lämpötila pudotetaan 15 asteeseen, katu- ja tievalot sammutetaan jne. Tämän kaikki ymmärtää, jopa ehkä hallituskin ja Suomen kansa. Näin tehdään ekotekoa.

Yleisten rakennusten kosteusmittaukset pitäisi teettää aina puolueettomalla taholla. Ruutikellarintiellä oppilaitoksessa vesi tuli läpi katosta, niin että sanko piti laittaa alle. Viikon päästä tuli talotoimesta työntekijä mittaamaan ja ilmoitti, ettei mitään kosteusvauriota ole. Myöhemmin luin lehdestä, että he palkitsivat työntekijöitään hyvästä kannattavuudesta. Mielestäni tässä pukit vahtivat omaa kaalimaataan ja vähät välittävät nuorten oppilaiden terveydestä ja nykyinen systeemimme mahdollistaa sen.

Säästövinkki Vaasan kaupungille. Lopettakaa teiden suolaus ja sepelin levittäminen koko kaupungin alueella. Nopeusrajoitukset on 30 ja 40. Autoilijoilla on talvirenkaat autoissaan. Jokainen osaa ajaa näissä nopeuksissa ilman suolaa ja sepeleitä. Lisäksi asfaltin pinta säästyy nastojen kulutukselta, kun tien pinnalla on suojaava lumikerros.

Satamatiestä kertova juttu ilmentää mikä on Vaasan seudun jarru; nej nej nej... On tietysti parempi, että muutama verorahoilla tuettu maanviljelijä saa jatkaa pelloillaan, kuin että tuhannet saavat lisää töitä ja seutu kehittyisi.

Pakolaisjärjestö UNRWA kylpee väärinkäytös- ja korruptio-syytöksissä. Suomi maksaa miljoonia euroja uskollisesti järjestölle, veronmaksajien rahoja, monen EU-maan jäädyttäessä varansa tutkimusten aikana.

Minkälainen työmarkkinasyksy tulee, kun pääministeri on tunnettu lakkokenraali?

Olen valmis ostamaan Vaasan Ikkunan Ilkka-yhtymältä. Paljollako lähtee? Niin kaipaisin Vaasalle omaa kaupunkilehteä.

Vai eivät asukasyhdistykset aiheuta kaupungille kuluja? Kuviohan menee niin, että valtuusto päättää hankkeista ja asukasyhdistys ne sitten aina torppaa. Eikö muka hankkeiden turhasta valmistelusta, valitusten aiheuttamista oikeusprosesseista, uusien kaavojen laatimisesta ja uudisrakentamisen loputtomasta lykkäämisestä synny kaupungille mitään kuluja?

Latvia 609, Unkari 533 euroa/asukas EU-tukia. Suomi maksaa 105 e/asukas Euroopan unionille.

Esko Valtaoja Ikkuna-lehdessä todistaa ajatuksillaan että kun hylkää jumalan, niin uskoo mihin tahansa mielettömyyksiin.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi