Lukijoilta: TEKSTATEN

Mustasaaren kunta ja Etelä-Pohjanmaan ely-keskus tekevät kaikkensa vaikeuttaakseen Vaasan kehittämistä. Tuorein esimerkki satamatie. Eivätkö mustasaarelaiset tajua, että jos Vaasa näivettyy, Mustasaarta kohtaa massiivinen työttömyys. Vai aikovatko he tällöin elättää itsensä pilkkomalla toisilleen polttopuita?

Haavekuvia, jopa unia, moon nähäny vuaresta 1965 Brigitte Bardotista. Kutakuinkin sen ymmärtää. Mutta, kuinka jokku voi nähärä haavekuvia patteritehtasta? Sitei käsitä.

Sisäministeri Lohisalo, joka on poliisin esimies, viestittää, että huumeidenkäytöstä ei pidä rangaista. Tupakasta maksetaan kovat verot haittojen kattamiseksi ja nuuskasta rangaistaan. Vihreiden mielestä huumeista saadaan niin suuri yhteiskunnallinen hyöty, että siihen tulee kannustaa. Voi hyvä sylvi, mihin tätä maata ollaan viemässä. Liha ja maito kielletään mutta huumeet sallitaan.

On törkeää, että firmat rankaisevat paperilaskusta lähes 4 euroa kpl koska kaikilla ei ole taitoa osaamista tai halua käyttää epäluotettavaa internettiä. Tähän pitäisi jonkun kansanedustajan puuttua mutta eivät uskalla, eivät välitä, kun asia koskee lähinnä eläkeläisiä.

Seinäjokiset saavat Ylellä läpi uutiset jopa suojatien varoitusvaloista, jotka Vaasassa ovat toimineet monta kuukautta. Ylen vaasan toimitus, jos täällä sellainen on, pitäiskö nähdä vaivaa ja kiertää kaunista kaupunkiamme edes päivä viikossa ja etsiä uutisaiheita.

Lihavien verottajalle! Olen lihava ja työssä olen jaksanut paremminkin, kuin pari-, kolmikymppiset punttisalilla jumppaavat! Nyt kuuskymppinen ja työvuosia on kertynyt 46, kakarasta asti. Jotta verota vain ittiäs!

Palosaaren koulun tyhjänä tai vajaalla käytöllä pitäminen on todella hölmöläisten hommaa mutta niin tyypillistä merellisen menehtyjän viranomaisilta.

Autoilijalle voidaan tehdä huumetesti tarvittaessa, kyseessähän on tiellä liikkujien turvallisuus. Kannabiksen laillisuudesta päättävät poliitikot myös testattava, kyseessä kaikkien kansalaisten turvallisuus.

Tahallaanko liike-elämä ja kaupungin virkamiehet näivettävät keskustaa. Kivihaka ja Liisanlehto kasvavat leveyssuuntiin lisääntyvine kauppoineen. Keskustaan jää joitakin museoita, pizzerioita ja kapakoita. Työhaluton joutoväki ja känniset opiskelijat kansoittavat tyhjien liiketilojen kaunistaman alueen. Suunnittelussa taitaa jotain olla pahasti persiillään.

Tietyt piirit haluavat tahallisesti pilata Vaasan mainetta valetiedoilla. Mitä järkeä tässä on? Tuskin levittelette valetietoja omasta perheestänne. Tiukkaa Vaasallakin on, mutta tällainen peli on halpamaista, ja saisi loppua!

Mihin Vaasa tarvitsee kirjastojohtajaa, joka ei puolusta kirjastoja. Sekin palkka voidaan hyvin leikata.

Vaasan kaupungin johto esittää kuntaveron ja kiinteistöveron nostoa juuri maksetun hulevesimaksun (lue, veron, jolla kuntalainen ei saa mitään) lisäksi. Pitääskö jälleen kaupungin johtoon lisätä johtajia, vai olisko jo aika nakata sieltä muutama sata paperin/peukalon pyörittäjää oikeisiin töihin?

Rikkaiden EU-maiden rahat jaetaan köyhille EU-maille. Oikeinko? Ajattele ite.

Veroäyri nousee? Se on Vaasa good bye. Stadion, laiva, station, raviradan pohja metsässä, Kirkkopuistikko jne. eli rahaa kankkulan kaivoon. Ei voi olla huonompaa johtamista verorahoilla. PS. Kunnan tehtävä ei ole rahoittaa firmojen toimintaa.

Vaasassa ei ole tarvetta korottaa kunnallisveroa. Hallinnosta ja suunnittelusta tyhjäntoimittajat ja tarpeettomat työt pois.

Eikö nyt olisi jo korkea aika selvittää mistä tai kuka laittoi liikkeelle vitsin, että Vaasaan perustettaisiin akkutehdas.

Häyry ja kumppanit: jättäkää verot ja maksut rauhaan. Lomauttakaa henkilöstö 1kk tai irtisanokaa 1000 henkeä, niin ollaan edes lähellä vastaavan kokoisia kaupunkeja.

Jos ei olis Pohjanmaata, ei olis Suomea.

Lapseni joutui suojatiellä auton töytäisemäksi keskellä päivää Klemettilässä. Lapsi kaatui pyöränsä kanssa. Kuski ei edes pysähtyny! Onneksi selvittiin naarmuilla. Jotain rotia!

ABB keskittää 500 toimistotyöntekijää samaan tilaan. Seuraavaksi alkaa yt eli toimistotyöntekijöiden vähennys.

Vaasa nostaa kunnallisveroa. Taas nähdään kuinka helppoa on panna huono johtaminen ja yli varojen eläminen muiden maksettavaksi. Tällainen johtaminen ei vaadi mitään osaamista.

Loistava pääkirjoitus Terhi Ekolalta! (Pohjalainen 1.11).

Olen pyöräillyt töihin jo vuoden ja kuitenkin Delhissä on hätätila.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi