Lukijoilta: TEKSTATEN

Nyt kun ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi rakennetaan kiihkeästi tuulivoimaa ja polttomoottoriautoja korvataan sähköautoilla, on varmaan aihetta kysyä kuinka paljon öljynporausta on vähennetty tähän mennessä? Vai onko sittenkään?

Seinäjoella edelleen paljon katuvaloja pimeinä, useat vilkkaan kadun suojatien yläpuolella. Yrittäkää nyt saada kuntoon, kun kostealla säällä ei kunnolla näe, kun jalankulkija on suojatiellä.

Olipa kiinnostavaa luettavaa kettutyttö Mia Takulasta suden jäljillä. Siinä eletään todeksi susien mieltymistä ihmisiin, kaukaa kiertävät. Ei edes susireviirillä onnistu pääsemään suden kanssa silmätysten. Kiitos tästä raikkaasta artikkelista ihmisten omimasta maailmasta.

Trollitekniikoista ja nettikiusaamisesta on eräs naistoimittaja kirjoittanut ansiokkaan teoksen. 40:60-periaate on eräs menetelmä, jolla useimmat meistä saadaan harhautettua.

Vaasan kaupungin työntekijät voivat aivan hyvin olla vaivaiset 3 päivää lomautettuna. Olkaa tyytyväisiä, että teillä edes on työpaikka!

Kyllä on Vaasassa taas oikeen älynväläys laittaa koko henkilöstö 3 päivän lomalle. Tolppanen oikias. Ehdotan jotta kaikki johtajien pikkujohtajat pois ja Häyry lomalle puoleksi vuodeksi ainaki, tietenki iliman palakkaa, kun sille palakattiin just se apulaanenki.

Trumppi kiistää ilmastonmuutoksen ja Putleri historian. Elikkä ihmiskunnalla ei ole mitään peljättävää tulevien sukupolvien aikana.

Nyt tapahtui sitten se pahin Atrian kohdassa. Toinen iso kolari tälle talvea samassa paikassa ja nyt ei selvitty pelkillä peltivaurioilla. Jokohan nyt alkaa alueen päättäjät ja kansanedustajat ajamaan asiaa, että tie saadaan nelikaistaiseksi vai tarvitaanko kuinka monta kolaria? Tie on erittäin ruuhkainen puoli kolmen aikaan, kun Atrialta alkaa työläiset lähtiä kotiin ja uudet tulee tilalle. Nykyinen tie ei vaan enää riitä näille liikennemäärille.

Oikeusvaltio Suomessa vakuutusyhtiö itse päättää milloin vahinko korvataan ja milloin ei. Korvauksesta tulisi päättää puolueeton yhtiöistä irrallaan oleva korruptiosta vapaa elin. Sama elin voisi muuttaa myös sopimusehtoja yhtiötä kuulematta.

Masentaa tämän palstan valittajat ja kyynikot: kaikki virkamiehet ja päättäjät ovat surkeita, kaikki kaupungin päätökset vääriä, mihinkään ei saa investoida eikä minnekään mitään rakentaa eikä myöskään houkutella kaupunkiin teollisuutta jne. Onneksi vaasassa on sentään kasvu- ja kehityshakuisia johtajia ja päättäjiä!

Kaupunki voisi hyvin säästää lomauttamalla 3:ksi päiväksi kaikki työntekijät vuorollaan, paitsi terveyspuolen hoitajat sekä opetustehtävissä olevat henkilöt. Eikä se tuntuisi tuottavuudessa ollenkaan. Niin tärkeitä ei ne muiden tehtävät ole, etteikö sen verran voisi joustaa!

Jos koet omien lasten hoitamisen työksi, josta pitäisi maksaa palkkaa, niin olisiko parempi jättää lapset hankkimatta, eiköhän se ole vapaaehtoista. Ja kyllä, olen hoitanut omat lapset kotona kunnes menivät eskariin, tiukkaa teki rahallisesti mutta pärjättiin.

Kuka vastaa Postin lähetyksistä. Tänään 27.1.20 tuli postissa laskuja, 1 oli päiv. 22.12.19. Laskuista oli eräpv. jo mennyt, mm. Vaasan Sähkön lasku ym.

Kiky-tunnit pidentävät työaikaa 6 minuuttia päivässä. Nekin, jotka ramppaavat 10 kertaa päivässä tupakalla, menevät nyt lakkoon noiden kiky-minuuttien takia. Tämä on Suomi-Finland.

Työvoimatoimisto kehittää asiakaspalveluaan. Hyvä, että edes palvelu pelaa. Kuka sitä nyt töitä haluaisi?

Niin saimme uuden kappaleen eurovisioehdokkaaksi, itse Cicciolinan! Harmi vaan, että nimi kuulostaa naurettavalta väärin laulettuna ja lausuttuna. Kuten sanassa ciao, ei myöskään Cicciolinassa äänny toinen I-kirjain. Vähän voisivat lauluntekijät tarkistaa. Jos on aiemminkin tunnettu häpeää Suomen kappaleista, niin nyt voi tuntea oikeutettua häpeää.

Etteivät mopot ja polkupyörätkään karkaisi käsistä, Seinäjoen kaupunki voisi kesän koittaessa korjata jo olemassa olevien kevytväylien railot, esim. Halkosaaren suunta Itikanmäeltä alkaen.

Kyllä olen samaa mieltä, että tämä Greta Thunberg alkaa hetkeksi riittää. Laitettu näyttämään lapsille mallia miten ilmastoahdistutaan. Voi istu ja pala.

Seinäjoen valtuuston jokotai-pyöräilykeskustelu osoitti, ettei keski-ikäinen ja keskikiireinen valtuusto ymmärrä vähääkään, miksi nuori väki kaikkoaa kotiseudultaan. Puhetta pitivät lähinnä pitkämatkaaset, jotka pelkäsivät, että evätään mahdollisuus ajaa kaupan viereen autolla. Pelätyn punavihreän vallankumouksen symboleihin liittyi nyt kasvisruuan ja ilmastonmuutoksen rinnalle polkupyörä.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi