Lukijoilta: TEKSTATEN

Tosiaankin, 6 minuutin kiky-lyhennyksestä ei kannata riidellä, työnantajan on se helppo poistaa. Tämä pakko-kiky on itse asiassa heikentänyt työtehoja ja motivaatiota paljon enemmän kun tuo 6 minuuttia. Monet viisaat työnantajathan ei ole ottaneet sitä edes käyttöön tai sitten maksaneet siitä.

Tykkään Ilkka-Pohjalaisesta, hyvää yritetähän teherä mutta priimaa pukkaa tulemahan.

Hei, Vaasan päättäjät! Missä viipyy upea Wasa Station! Siinä olisi Vaasalle kiinnostava uusi alue ja turistikohde. Työpaikkojakin saataisiin lisää. Asiat Vaasassa junnaavat vuosikausia paikallaan. Ottakaa mallia Seinäjoesta, joka saa vetovoimaa rohkealla rakentamisella.

Kiky-tunnit tupakoitsijoille viisi-kymmenkertaiseksi ja muille kaksinkertaiseksi. Saadaan työpanosta lusmuilun vastapainoksi.

Julkisen puolen kiky-tunnit! Minulla oli jokin aika sitten vuokrattuna tila samasta kiinteistöstä, jossa kaupungin talotoimen taukotila. Kun välillä tuli seurattua kahvitaukojen pituutta, oli seuraava enemmän sääntö kuin poikkeus. Kahvinkeittäjä tuli 15–20 min. ennen virallista taukoa ja asiakkaat 4–5 henkilöä vastaavasti n. 10 min. aikaisemmin. Kukaan ei lähtenyt koskaan virallisen ajan puitteissa, vaan tauko venyi 20–25 minuuttiin. Perjantaisin iltapäiväkahvitauko venyi yleensä vielä pidemmäksi. Nyt kova taistelu kuudesta minuutista! Missä kohtuus ja tehokkuus?

Eivät onnistuneet kokoomuksen ulostulot taaskaan, kun kiertueellaan jakavat kansalaisille lehtistä, jossa lukee: Meillä taitaa olla eri suunta. Toki se suunta meillä useimmilla on hyvin eri kuin kokoomuksella.

Seinäjoen lukiosta valmistuvilla ylioppilailla on tapana muistaa opettajaa, joka on toiminut ”luokanvalvojana”. Hieno ele sinänsä. Lahjojen arvo kuitenkin liikkuu jo useammassa sadassa eurossa. Ryhmäpainetta lahjaan osallistumiseen luodaan, vertailemalla mitä muut luokat ovat hankkineet. Onko tässä mitään järkeä? Käsittääkseni opettajat saavat kuitenkin kuukausipalkan kaupungilta.

Sana ”ostovoima” on taikasana, jolla ay-pamput perustelevat ylisuuria palkankorotuksia. Mutta hokkus pokkus. Yrittäjälle sama asia merkitsee ”kululisäystä”, joka voi tehdä yrityksestä kannattamattoman. Peilillä on kaksi puolta.

Saksan Lyypekistä 1700-luvulla tulleille Donnereille kehittyi Kokkolaan asettuneina vahva tausta myös pohjalaisuudessa. Jörnin (1933–2020) isoisä Otto (1835–1909) oli kielitieteen professori ja senaattori (opetusministeriä vastaava). Järjesti mm. Seinäjoen Wasastjernan kanssa Lapuan taistelun (1808) muistomerkin. Jörnin isä Kai (1888–1935) oli myös kielitieteilijä ja itsenäisyysliikkeen, mm. jääkäriliikkeen aktivisti. Jörn vaikutti myös.

Ilkka-Pohjalainen pyysi mielipidettä uudesta lehdestä. Mielipiteeni on opetelkaa niittaamaan se lehti niin, ettei teksti mene piiloon. Ärsyttää.

Sattuipa kerran jos toisenkin... Kaksi prinssiä tai prinsessaa kohtasivat toisensa Seinäjoentiellä (67) kesken aamuruuhkan. Kumpikin ajoi ylväästi omaa mopoautoaan omaan suuntaansa kilometrien pituiset jonot perässään.

Yritysten on turha puhua vastuullisuudesta, kun kalusteet hankitaan Ikeasta ja samaan aikaan joutuvat kotimaiset yritykset lopettamaan toimintansa. Myöntäkää vaan, että eurot puhuvat.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi