Lukijoilta: TEKSTATEN

Markku K. Lindberg 31.1. kirjoituksessaan kertoo 6 minuutin kikyn työajanpidennyksestä. Ennen kikyä työpäivänä loppui klo 16:00. Kikyn aikana kunta työnantajanani suunnittelee työpäivät päättymään 16:15. Niin että mistä 6 minuutin työajanpidennyksestä Markku K. kirjottelee?

Onko kuuden minuutin kikylisäys päivää kohti työmiehelle ylivoimainen tehtävä? Montako minuuttia työaikaa kulutetaan tupakointiin tai muuhun joutavaan? Olkaa nyt rehellisiä ja myöntäkää, että tässä politikoidaan, ja lasku lankeaa meille kaikille. En voi luotaa enää liittoihin. Eroan!

Eikö nyt olisi kiireellistä tehdä kantelu oikeusasiamiehelle? Valtion viranhaltijana Vanhan Vaasan sairaalassa ei voi toimia somenälkäinen hoitaja. Sellaista toimintaa ei saa katsoa läpi sormien.

Minä olen sitä mieltä, että valtakunnansyyttäjän toimintaa pitäisi välillä tutkia tarkemmin. Onko toiminta asiallista ja toteutuuko siinä tämä: Älä arvioi viestin esittäjää vaan kuuntele viestin sisältö.

Lapset ottaa pikkuisen koulussa yhteen, niin kasvattaja-ammattilaiset kutsuu poliisin paikalle? Ennen se oli koulunjohtajan tehtävä ripittää ja koulutyö jatkui ilman sen kummempia draamoja.

”Isoa kalaa metsästetään”, laukaisi radion urheiluselostaja viime pyhän SM-hiihdoissa. Vähän yhtä ”luonteva” kuin ”kalastaa riekkoa tai hirveä”...

Hieno ja älykkömäinen kirjoitus Erkki Rantamäeltä palstalla. Järjen käyttö olisi paikallaan monesti somessakin. Mihin on selkäranka valumassa?

Eläkeläisenä orotan, että leirintäalueet aukeaa, saa laittaa matkailuvaunun auton perään ja lähteä Santavuoren tuulimyllyjen vaikutusalueelta pois. On ihana nukkua kunnolla ja kolotukset jää pois.

Ilkka-Pohjalainen nyt hyvä, paljon luettavaa. Sarjakuviin olis voinu laittaa tilaa Saltulle, niin sitte ok. 10 pistettä.

Takinkääntäjille perättäiset työharjoitusjaksot ministerin avustajina, osapalkkiona liitoksen pysäyttämisestä. Huokea hinta kilpailutilanteessa. Totta vai tarua, Anna-Maja?

Ihmisten eroavaisuuksista nousi kohua eduskunnassakin. Opimme jo peruskoulussa, että ihmiset on oma nisäkäslajinsa. Tämä homo sapiens -laji eri puolilla maailmaa eläen on kulttuurisesti paikoin hyvin erilainen. Omassa kulttuuripiirissä on helpompaa asua ja elää, kun muiden ihmisten käytös on ennustettavaa, tutumpaa. Mutta onko monikulttuurisuus jonkin sekakulttuurialueen rikkaus, jos siellä esim. sukupuolten tasa-arvossa on jyrkkiä eroja?

Panostakaa heti vanhusapuun ja lopettakaa kulkukissojen hyysääminen asemakaavoitetulla alueella.

Veropohjaa on pakko tulevaisuudessa laajentaa, ei voi perustua vain palkansaajien verotukseen. Automatisoinnin verotus hoituisi liikevaihtoverolla.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi