Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Joku oli valtavan huolissaan textaripalstalla, kuinka on laskettu Seinäjoen Ideaparkin kävijämäärä ja pitääkö se luku paikkansa, kyllä täytyy sanoa, että on tosi isot murehet joillakin. Luulisi, että on enemmän kiinnostunut kuinka Vaasan talous lasketaan ja kuinka laskutaitoisia nuo laskijat ovat!

Ilmastohulluus huipussaan, aletaan jalostamaan vähemmän pa....tavia lehmiä. Minkähänlaisia metaanipilviä ne ihmislajin juomat neljäsataamiljoonaa olutlitraa saavat aikaan, ovatkohan cityvihreät sitä koskaan murehtineet?

Kissatalon toimintaa voisi vähän järkeistää, kissoja pidetään kuukausi siellä. Jos omista ja ei hae sinä aikana, niin päästetään kissa paremmille metsästysmaille. Ei ole mitään järkeä ylläpitää omakotitaloa sadoille kissoille.

Nyt kaikki suomalaiset matkustakaa kotimaas, niin säilyy ihmisillä työpaikat ja pelakkaa vaikka koronaa iltaasin niin ei tarvi tuora ulkomailta.

Kiky-tunnit pitäisi tulla ylemmille toimihenkilöille, 3 pv lomapäivistä pois tasapuolisuuden vuoksi. Alkais jo työtaistelut kiinnostaa. Jos työaikaa ei mitata, niin ei mitata kikyjäkään. Tasapuolisuus kunniaan.

21 pistettä rajaan, vielä on yllätysmomentti mahdollinen. Me lähes uskomme siihen.

Eikö ay-pomot joudu oikeuteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kun haukkuvat työtätekeviä ihmisìä rikkureiksi.

Paula Risikko seuraavaksi Suomen presidentiksi, ei kaupunginjohtajaksi Seinäjoelle.

Hyvä kannanotto älypuhelimesta Erkki Rantamäeltä 1.2. Kannattaa lukea.

Mikä ny on kun vaasalainen kansanedustaja kosii Seinäjokea. Toista oli, kun haukkui 30.11.2018: Seinäjoen käpertyminen on surullista.

Suomi on avustanut vuosikymmeniä sadoilla miljardeilla korruptoituneita maita kansalaisten verovaroin. Se on ollut vielä vastikkeetonta rahaa. Samaan aikaan meillä leipäjonot pitenevät. Valtion velkaa pitää ottaa vuosittain aina vain lisää. Tällä menolla mekin olemme kohta autettavien listalla, mutta kuka meitä sitten auttaa? Meidän poliittinen järjestelmä ei toimi kansalaisten hyväksi...

Jaa että ammattiyhdistysliikekö pitäisi kieltää? No aloitetaan sitten vaikka EK:sta.

Selvitys ulkomailla syntyneiden määristä Vaasa- ja Seinäjoki-keskeisten maakuntien kunnissa oli mielenkiintoinen (I-P, 1.2.20). Erot ko. maakuntien välillä olivat yllättävän suuret. Ruotsinkielisissä kunnissa korkeat prosentit johtunevat työperäisestä maahanmuutosta, kuten esim. Närpiössä, mutta Vaasassa tiettävästi myös pakolaisuuden osuudesta. Etelä-Pohjanmaalla valtaosa on työperäistä maahanmuuttoa alhaisin prosentein, jopa Seinäjoellakin.

Ihmisillä on erilaisia riippuvuuksia. Itseni täytyy vakavasti harkita eläin- tai kukkakaupan oven avaamista, ettei taas käy köpelösti. Ihmisluonto on heikko.

Kiitos Ilmajoen kunnalle alhaisista eläkeläisten uimahallimaksuista. 65 vuotta täytettyään saa vuosikortin ostaa 50e/vuosi! Näin Ilmajoen kunta tukee eläkeläisten liikuntaa. Seinäjoen uimahallissa maksut ovat aivan toista luokkaa. Seinäjoen kaupunki ottaa eläkeläisiltä yli 65-vuotiailta 29e/10 kertaa. Yli 70-vuotiaat saavat ostaa vuosikortin 87e.

Kyllä on Valtatie 18 surkeassa kunnossa ainakin välillä Tervajoki–Isokyrö. Peräjälkeen isoja teräväreunaisia kuoppia. Koska tienpitäjä aikoo paikata? Vasta ensi kesänäkö?

Saamme olla kiitollisia siitä että sodan jälkeen Väinö Tanner piti kunniansa länsimaisena suoraselkäisenä demarina aina 60-luvun alkuun. Hän esti naapurin vyörytyksen aikanaan, sitten tulivat takinkääntäjät ja suomettuminen.

Missä Kniipinkujan auraajat? Eikö Seinäjoen asuntomessualue pitäisi olla kaupungin käyntikorttialue? Kadut ja pihat sohjoista peltoa, auroja ei näy ei kuulu. Eipä ole auraajia tänä talvena työt painaneet, mutta nyt kun lunta on, ei viitsitä sunnuntaina lähteä töihin. Auraajia ei kadulla, ei pihoissa. missä vika?

Kyllä on hyvä sarja Yleltä Maaseudulta maailmalle. Ajassa eläneet ja muutkin, ottakaa oppia.

Toivottavasti nykydemarijohto lukee historiaa ja palaa realismiin.

Kommunistista Kiinaa kaikki seuraa ja sen vientiä. Kukaan ei ole kiinnostunut sen ihmisoikeuksista. Maaseudulla nähdään nälkää oikeasti, siitä ei puhuta, kun halvalla saa. Pian Pohjois-Korea samalla tiellä.

En ihmettele, ettei nykynuori lue kirjoja. Palkitut romaanit ovat nykyään äärettömän tylsiä. Ei ajatuksia, ei mielipiteitä, ei toimintaa. 500 sivua kuvaillaan huoneen seiniä!

Sille joka taas siitä lehden puolittamisesta puhuu, käytä saksia ja nitojaa.

Kun puhutaan sähköautojen ympäristöystävällisyydestä, pitäisi koko niiden elinkaaren vaikutukset ympäristöön kertoa. Pelkästään akkujen valmistaminen aiheuttaa ympäristölle vahinkoa. Jos kerrotaan vain ajonaikaiset päästöt, se ei kerro koko totuutta.

Koska keskusta ymmärtää olevansa hyödyllinen idiootti sosialismin punaisessa ja pioneerin vihreässä hallituksessa? RKP nyt on yhtä tyhjän kanssa.

On se kumma, ettei Vaasassa voida sulkea uimahallia 3 päiväksi lomautuksien vuoksi. Kouvolan uumahalli suljetaan 3 viikoksi lomautuksien vuoksi. Lomautukset tapahtuvat kesällä.

Helge takaisin!!

Uskooko joku todella, että niiden 6 kiky-minuutin aikana joku tekee tuottavaa työtä? Kyllä se aika menee netissä tai muussa. Poistakaa mokoma ja lopettakaa turha kinastelu!

Miksi vakuutusala saa laatia omat sopimusehtonsa? Sopimusehdot on laadittu siten, että niillä harhautetaan vakuutusasiakasta, joka jää ilman korvauksia.

Näin konservatiivina oon samaa mieltä sosialistisen Tampereen yliopiston kanssa vesihuollosta.

Koska parannetaan Suomen poikittainen tiestö, joka on paikoittain 60-luvun tasolla? Esim. S-joki–Jyväskylä–Joensuu-reitillä elintarvike- ja puutavarakuljetukset lisääntyvät koko ajan. Reitti yhtä sik-sakkia, sillä raskaalla kalustolla ei pääse Multian maakellareitten rästäsalustoista. Ilmastomuutoksen kannalta paljon tärkeämpi kuin tunnin junayhteydet.

Vieläkö vihertää? Kun lukee viikonlopun Ilkka-Pohjalaisesta poliisiuutisia, niin toivon että nämä kaksi ministeriä astuu pikaisesti poliisiauton mukaan viikonlopuksi ja tutustuu todelliseen tilanteeseen. Tuskin hakeutuu vapaaehtoisesti hoitoon jos kannabispäissään nukkuu ajoradalla auton ratissa!

Kikyt pois ja Suomi rauhoittuu!

Kiitos Jussi Knuuttilalle asiallisesta kirjoituksesta 29.1. liittyen minnesota-hoitoon. Hoito on pelastanut monen ihmisen ja perheen elämän.

Mihin tuon rahan kanssa joutuu, kun työeläke nousi 678 eurosta 680 euroon, näin siinä sitten kävi, kyllä Rinteen lupaukset oli yhtä tyhjän kanssa. Marinin hallitus jatkaa samalla linjalla, rahaa riittää omaksi hyväkseen. Sipilän hallitusta moititaan vieläkin jatkuvasti, minä olin kyllä tyytyväisempi siihen kuin tähän nykyiseen.

Hyvä että Helge lähti, se olikin aivan typerä sarjakuva.

6 minuutin tähden kirjoitti Elomaa. Että viitsitäänkin jankata noin pienestä asiasta, juuri niin. Epäilenpä vain, että jokainen työntekijä on 6 min. päivässä ns. tehoton! Joka toisin väittää, valehtelee. Eli pulinat pois ja töihin. Lakot ovat kiristyskeino. Ja mistä minuuteista ne lomarahat maksetaankaan? Taitaa olla jäänne 70-luvulta...

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi