Lukijoilta: TEKSTATEN

Miksi pitäisi laittaa miljoonia valtatie 18:n pullonkaulaan kun Vaasasta ja Seinäjoelta pääsee Jyväskylään paljon suorempaa ja turvallisempaa reittiä valtatie 16:tta Alajärven ja Kyyjärven kautta?

Nyt Strand, Mäkyset ja muut Pohjanmaan edustajat pikaisesti Vaasan ammattikorkean asiat kuntoon! Sivusta seuraten huomaa, että opetus- ym. asiat pahasti pielessä ja surkeassa jamassa!

En ymmärtänyt kirjoittajaa, joka kehotti tarkistamaan laskujen jakelijan. Meilläpäin nääs päivittäin liikkuu vain yksi auto, jossa isoilla keltaisilla kirjaimilla Posti.

Jos Vaasa asetetaan kriisikunnaksi, niin konsernihallinnon johtajan mukaan myydään vaan omaisuutta ja karsitaan palveluja. Ei siinä, mutta jätti sanomatta, että veroja ja maksuja voidaan myös korottaa. Johtajia, väliporrasta sekä katusuunnittelijoita tosin pitää lisätä.

SeAMKin terävin kärki (I-P, 5.2.) haluaa maakuntaan lisää maisterikoulutusta eli lääkäreitä.

On taas noin 2 kuukauden päästä aika arpoa Vaasan kaupungin tilinpäätös. Kenelläkään ei tunnu olevan vielä aavistustakaan miltä mennyt vuosi näyttää. On se kummallista rakettitiedettä tuo kirjanpito. Kumulatiivinen alijäämäkin on saatu manipuloitua 30 milj. e:ksi käyttämällä poistoja taulukon kireimmästä päästä. Arvellaan, että tulos tulee olemaan näillä tietämillä +–0. Arvostamalla poistot asiallisesti, tulos olisi 10–15 milj. e parempi. Silloin kumulatiivinen alijäämäkin olisi puolet nykyisestä eikä sen kattaminen olisi ongelma.

Osaamme kaikki luetella suureen ääneen asiat, jotka täytyy hoitaa: mm. ilmastomuutos, vanhusten, lasten ym. hoito, terveydenhoito, koulutus, toimeentulot, ruokahuolto, sodat, pakolaiset, jne. Mutta osaammeko luetella keinot? Ja osaammeko luetella maksajat? Ei kaikkea ihan uskon ja toivon varaan voi jättää, vai voiko?

Seinäjoen kaupungin (ja kaupunkikonsernin) johtajaksi sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulu Oy:n toimitusjohtajaksi (ja ammattikorkeakoulun rehtoriksi) on syytä valita henkilöt, jotka tunnistavat, tunnustavat ja tiedostavat, ja lopulta myös t oiminnallistavat maakunnan edun. Maakunnan kaikkien asukkaiden edun.

Helge paras. äkkiä takaisin. Mustanaamio on niin out.

Jos Tampere on punainen, minkä värinen Vaasa on?

Saako Mietaalla pururadalla kuvata riistakameralla?

Onko astmalääkkeestä poistettu Kelan korvaus? Eihän aikanaan veroja maksaneena saa enää mitään korvausta lääkkeeseen.

Meillä ennen lujettihin Vaasaa, sitte Pohojalaasta. Siipan kans on lujettu Ilikkaa. Ny on mukavaa, kun saan taas lukia Pohojalaasta, siippa pitäköön Ilikkansa! Saattaa jonku lootahan kopsahtaa Ilipoki, onhan rakkahalla lapsella monta nimiä.

Ilkka-Pohjalainen ei ole sarjakuvalehti. Tietysti ne on mukavia lehdessä. Esim. Fingerpori. Lapsille pitää ostaa omat lehdet.

Vaasan ympäristöosasto. Onko parvekkeelle tuleva tupakan haju ympäristön ilman saastuttamista?

Kyllähän se toimittajan elehtiminen näköradios näkyy, vaan enpä ole huomannut moisesta pahastua.

Kiitos Ilkka-Pohjalaiselle kantaaottavista pääkirjoituksista, pitäkää maakuntia esillä. Nyt pääkirjoitus on oikeassa paikassa.

Ähtärin pandat ovat koko Suomen pandoja! Älkää olko ivallisia Ähtärin eläinpuistoa kohtaan, vaikka heillä onkin rahallisia ongelmia. Olkaamme onnellisia, että saimme maahamme noinkin upeita eläimiä! Koko Suomen kuuluisi iloita niistä ja toivoa, että saamme ne pitää täällä kauan!

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi