Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Onko Vaasan keskussairaala ymmärtänyt väärin tuon laajan päivystyksen? Ei sen ole tarkoitus laajentaa potilaiden odotusaikaa, kuusi tuntia on kyllä huippu. Kun tämä olisi tapahtunut kerran, mutta nyt kaksi kertaa kuukauden sisällä. Poistakaa se pakkoruotsi, niin saatte sinne lääkäreitä.

Paavo aikoo taas viedä keskustaa 6–0. Nyt vain ruotsalaisten kautta.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun myymistä Tampereelle perustellaan mm. ”maisterikoulutuksen” lisäämisellä. Mitä se tarkoittaa? Tähän saakka ylempi amk-tutkinto ei ole ollut vertailukelpoinen yliopistojen maistereitten kanssa edes virkavalinnoissa. Kulttuurintuottajia ja näennäismaistereita. Onko tässä järjestelmässä muutakin tyhjän päällä?

Toivottavasti ainakin Seinäjoella kielletään penkkariajeluiden typerä karkkien kylvö koirankakkaisille kaduille. Muutenkin pakkaavat nuo kaikenmaailman bakteerit, suolistotaudit ja muut salmonellat levitä lasten suihin.

Käsittämätööntä, ettei Lepakkolaavun polttamisesta näyttö riittäny käräjäoikeudessa, eikä myöskään hovioikeudessa.

Täällä yksi, joka myös kaipaa Helgeä. Helge, pliis, tule takaisin!

Millaiset vanhemmat antavat kakaroittensa ajella mopoilla näillä jäisillä pakkaskeleillä?!! Järki jäässä molemmilla!

Suomessa 1990 työllisiä vajaa 3 miljoonaa ja asukkaita n. 5 miljoonaa. Työllisiä 2019 n. 2,5 miljoonaa ja asukkaita n. 5,5miljoonaa. Työttömiä 200 000. Jokin mättää ja pahasti?

Yhrentoista suren lauma ei ole muuten mahrollista kuin että lauman johtajanaaras on kuollut ja johtajuuren perinyt tytär on lähtenyt etsimään toisesta laumasta itselleen kumppania.

Moninkertainen ministeri, Paula Risikko, olisi kutsumenettelyllä otettava Seinäjoen ensimmäiseksi naiskaupunginjohtajaksi. Muuten menetämme maakunnastamme hänet presidentin sivuhommiin. Eli Härmästä poikia kymmenen ja yksi nainen.

Kyllä on nuoret aivopesty ilmastohuuhaalle. Ei oo ihme et syntyvyys laskee koko ajan ku kaikki ilmastosynnit sataa niskaan jo koulussa. Sääliksi käy mikä tulevaisuus odottaa.

Onko muovi saatu kerättyä merestä kun siitä ei puhuta, se jos mikä on ihmisen aiheuttamaa. Sen sijaan ilmasto elää omaa rytmiään, mitä enemmän hiilidioksidia sitä paremmin kasvit kasvavat. Grönlannissa muuten viljeltiin 800-luvulla vehnää eli palaamme entiseen ilmanalaan.

Nyt nuoret ovat hyvällä asialla. Ovat alkaneet pohtia omaa roskaamistaan luonnossa. Kun jokainen siivoaa omat sotkunsa, tulee paljon näkyvää tulosta. Hyvä homma!

Nyt kun OP ilmoitti, ettei aio rakentaa vielä keskustaan, olisiko kaupunki valmis tekemään Matti Visannin kujan arkkitehdin arvoiseen kuntoon. Näin silloin lupailtiin, kun nimi piti muuttaa. Nyt katu on tosi ruma. Aaltosen Markus vois käydä kattomas.

Vaasan veden verkostot surkeassa kunnossa, organisaatio suuri ja tehoton sekä asiakaspalvelu hidasta ja huonoa. Myyntiin vaan heti, muuten ei mikään muutu.

Säätilan ennustaminen parin vuorokauden päähän näyttää olevan ylivoimaista. On koulutettuja osaajia, satelliitteja, softan käsittelyä simuloimalla jne., mutta ei vain onnistu. Yhä useammin heiltä kuuluukin seurataan mielenkiinnolla -lause. Voiko joku avata tätä tilannetta?

Nykyinen hallitus ei uskalla olla eri mieltä asioista, koska ministeripesti loppuisi. Paasataan ilmastointiasiasta olettaen, että sillä saadaan ääniä. Rahaa käytetään kohtuuttomasti. Vanhuksien hoitopuheista ei ääniä oletettavasti saa. Heidät on valittu kansan edustajiksi, mutta he toimivat oman edun edustajina. Raha ei riitä muuta kuin omille kavereille ja puolueille.

Elämän kuuluukin olla helppoa. Sotien jälkeen jokaisen sukupolven elämä on ollut reilusti edellistä helpompaa. Mihin tämä helppous on meidät johtanut? Kuuluuko elämän olla helppoa?

Voisiko lehti tehdä juttua myös totuudesta esim. Judith Curry, professori, ilmastotutkija, jolla yli 140 tiedejulkaisua, vai uskotteko vain Gretaan??

Kiitos sarjakuvasta Mustanaamio. Rauha huushollissa. Mies hakee taas aamupostin.

Suur-Seinäjoen johtoporras haluaa säästö vinkkejä! Täs on. Kaikki kaupungin luottokortit silppuriin ja auto- ym. edut pois! Omillaan duunarikin töis käy.

Eikö olisi liikuntapalvelujen Mika Lehtosen ja liikuntalautakunnan korkea aika miettiä, pitääkö verorahoilla ylläpitää Öjbergetin laskettelurinnettä. Satoja tuhansia vuosittain palaa rahaa, mille olisi kyllä käyttöä liikuntasektorilla, joiden palveluja on heikennetty jo vuosia. Öjbergetin menevillä rahoilla voitaisiin hoitaa kaukaloita iltaisin, kun tahtovat olla huonossa kunnossa ettei voi kunnolla pelailla ja luistella.

Vaasa ja Laihia ovat tulevia kriisikuntia. Yrityksissä epäonnistuneet johtajat irtisanotaan. Tämä kun kunnissa ei ole mahdollista, pitää johtajilta löytyä selkärankaa itse irtisanoutua.

SDP:n tai minkä puolueen tahansa kannattaisi ottaa tuo 4 päivän ja 6 tunnin työpäivä tavoitteekseen, se lisäisi kannatusta ja tekisi hyvää Suomelle.

Kirkkoa ei tarvita diakonia- tms. töiden tekemiseen. Tekee niitä varsin huonolla hyötysuhteella. Valtiokirkko-suhde purettava, vapaaehtoisuutta tilalle.

Kikystä kiinnipitäminen on työnantajilta todella suhteetonta. Tottuivat Sipilän hallituksen aikana siihen, että kaikki typerätkin ehdotukset menee läpi.

Ohitin kävelytiellä 2 lastenvaunua työntävää naista, jotka olivat jääneet kohdatessaan juttelemaan. Kuulin toisen sanovan: ”On se hyvä, että seurakunnalla on noita kerhoja, kun monesti tuntuu siltä, että seinät kaatuvat päälle.”

Paljonko sähköä säästyisi, jos kaikilla uudet jääkaapit ja pakkaset.

Evijärvellä muutaman harvan maanviljelijän vastustus järven vedenpinnan nostoon 10 sentillä näyttää olevan satojen järven tilasta huolestuneiden mökkiläisten mielipidettä tärkeämpi.

Mitä ihmettä tämä Thunberi saa aikaiseksi. Ainakin lintsaamaan nuoret kouluista sekä mellakoimaan ja mikä äänensävy sekä käytös.

Voi tätä surkuhupaisaa hallitusta. Lastensairaalaan ei riittänyt miljoonat vaan kerättiin kansalta ja nyt sitten perustettiin ilmastosäätiö ja löytyi heti muutama sata miljoonaa.

Sähkönsiirtomaksut jatkavat nousuaan. Olisi oikeudenmukaista jos maalla asuville tulisi kovemmat siirtomaksut, koska vaasalaisilla kaapelit jo ovat maassa. Saahan maakunnasta tontinkin murto-osalla kaupungin hinnoista.

Ei ollut kaupoissa Saarijärven Paavon leipää, oli vain runoilijan torttua. Se ei maistu kielelläni.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi