Lukijoilta: TEKSTATEN

Ihminen on syönyt lihaa kymmenettuhannet vuodet ja nyt sen syöntiä pyritään vähentämään ilmaston pelastajana. Varsinkin naudanliha on tuomittu. Proteiini korvattaisiin osaksi pavuilla. Onkohan laskettu sitä metaanin tuoton lisäystä, mitä papuruoka aiheuttaa useammalle ihmiselle ja verrattuna siihen, kun yksi nauta ruokkii noin 14 ihmistä.

Media havahdutti tänä iltana. Totta. Hallinnon rakenteet seisovat kuin talot yössä. Kansalaiset ovat lähteneet ajat sitten. Joku niissä rakenteissa saattaa vielä haahuilla. Ihmiset johtavat itse itseään siellä, missä elämä on nyt.

Seamk on nyt yhteistyövalinnan edessä ja vastaavasti myös Tampereen yliopisto ja Tamk (I-P, 5.2.). Seinäjoen näkökulmasta on kysymys todella vakavasta asiasta, koska E-P:n maakunnan väestön koulutustasossa on tänään kovasti parantamisen tarvetta. Ainakin liikkumisen osalta edellytykset ovat todella erinomaiset, kun aamusta iltaan tunnin välein ns. tunnin junat helpottavat opetushenkilöstön ja opiskelijoiden kulkua. Junassakin voi opiskella.

Tänäkin jäätävänä pakkasyönä moni tuotantoeläin värjöttää paljaan taivaan alla lumihangessa täysin luvallisesti – kuulemma!

Huhuu! Missä piileksivät Helge ja Salttu? Tulukaa jo!

Hienoa, että vaikeista asioista kirjoitetaan, kuten jutut Carola Seitusta ja Helena Jouppilasta 6.2 ilmestyneessä lehdessä. Siitä saa voimaa, kun tietää, että on muitakin samankaltaisia asioita kokeneita eikä ole ainut. 60-luvulla lastenkodeissa Vaasassa ainakin pahoinpideltiin lapsia niin henkisesti kuin fyysisestikin ihan luvan kanssa.

Ihmetyttää nämä työpaikoilla olevat siivellä eläjät, jotka eivät kuulu liittoon eivätkä osallistu mitenkään heidän etujaan ajavan liiton eikä työkaverien toimintaan. Ensimmäisenä kyllä ovat sitten vaatimassa itselleen toisten hankkimia palkankorotuksia ja muita etuuksia. Eikö yhtään hävetä työkaverien edessä?

Maailman vaarallisin huume on digitalisaatio, joka pirstoo mielen, varastaa ja tuhlaa ajan, joka tulisi käyttää toisen ihmisen kohtaamiseen, kuuntelemiseen ja auttamiseen. Riippuvuudesta kärsivät kaikki ihmiset: lapset, nuoret, aikuiset ja vanhukset.

Allan Saloranta, juurikin niin! Johtajille vaan lisää palkkioita ja kansanedustajille lisää sopeutumisrahaa! Radiossa sanottiin, että viime vuonna on mennyt melkein tuplaten rahaa kansanedustajien sopeutumisrahoihin, kun eduskuntaan vaihtui paljon edustajia. Yli 2 milj. euroa! Voivat saada 3 500e/kk, jopa kolmekin vuotta! Eli saavat työnhakijoina enemmän kuin meistä työntekijöistä monikaan töitä tehden!! Esimerkiksi me hoitajat!

Vaasan kuusi korkeakouluyksikköä kohtaa tulevaisuuden ilman yhteistä strategista visiota. Jokainen seisoo omassa kuplassaan kuin se kuuluisa tikku p....ssa. Tehkää yksi kaksikielinen amk, irrottakaa Vamkin tekninen puoli siitä yliopistoon ja uskokaa yhteiseen tulevaisuuteen tekemällä jotain suurta!

Vihannekset loppuu. Ei kaupoista mikään lopu kahden päivän lakon aikana. Teillä ei ole tietoa kaupan tilausjärjestelmistä.

Karri Helin kertoo lehdessä 8.2. kuinka Portugalissa huumeidenkäyttö on vähentynyt, kun 2011 luovuttiin huumeidenkäytön kriminalisoinnista. Hän unohtaa mainita, että ennen tätä Portugalissa aloitettiin laajamittainen työ hoitopaikkojen perustamiseksi ja mietittiin keinot huumeidenkäyttäjien velvoittamiseksi hoitoon hakeutumiseen. Käyttö ei siis todellakaan vähentynyt vain siksi, että käyttö ei enää ollut rangaistavaa.

Puualan yrityksissä aloituspalkka 9,38. Siinä teille kohtaanto-ongelma. Työnhakija.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi