Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Mitä jos Greta Thunberg alkaisi pyytää apua kaiken luojalta, jumalalta, yhtä kiihkeästi kuin nyt kiertää maailmaa ja saisi kaikki nuoret tekemään samoin. Se voisi olla vaikutuksiltaan todella suuri ilmastoteko.

Kuntaliitos toteutuu sittenkin! Kriisikunta Vaasa pakkoliitetään pian Mustasaaren. Kannatti sanoa ensin ei. Kyllä me mustasaarelaiset ollaan fiksuja!

Mitä jos jätettäis kauppaan USAn bataatit ja Perun mangot ym. kaukaa rahdatut vihreet. Riisikään ei kasva täällä kovin lähellä. Valitaan kotimaisia juureksia ja vihanneksia. Ei tarttis niin ahdistua.

Kurvinen kolumnissaan sanoi tätä E-P:n maakuntalehdeksi, kummanko ymmärrys pettää, oletin että on Pohjanmaan kanssa yhteinen?

On tavanomaista, että saatavilla olevissa kottikärryissä on puhkeamattomat renkaat ja ne kestävät kovaa käyttöä. Eikö siis polkupyöriinkin jo voisi tulla puhkeamattomat renkaat?

Oli se hyvä asia kun se peura pelastettiin sieltä jäältä vaikka toiset olivatkin eri mieltä. Aivan hirvittää ajatella kuinka kivulias ja pitkä kuolema sillä olisi ollut, kun kotkat olisivat sitä ruvenneet elävänä repimään pala palalta. Onneksi sille tuli pelastus.

Läksyjä on aivan liikaa. Ekana 7t koulussa ja sitten koko ilta läksyjen/kokeiden parissa, ei ihme että uuvutaan ja ei jakseta enää harrastaa liikuntaa. Opettaja antaa läksyjä aineestaan mielestään kohtuullisesti mutta kukaan ei kontrolloi oppilaan läksyjen kokonaismäärää. Jonkun pitäisi se tehdä.

Vai altistaa lakritsipiippu tupakoimaan, no tehkää nyt niistä sitten vaikka nallekarhun näköisiä, vai onko sekin muoto terveydelle vaarallista.

I-P:n uutisointia: Naiskuljettaja törmäsi häneen henkilöautollaan. Heti alapuolella toinen uutinen: Kuorma-auto törmäsi lava-auton kylkeen. Eiköhän siinäkin autossa ollut kuljettaja? Todennäköisesti mies.

Vaasaan on palannut Kiinasta yritysten työntekijöitä. Miksi he eivät ole karanteenissa, niin kuin muissa maissa?

Kyllä nyt on alakanu kepulla saattohoito. Jussin humpalla menhän ja lujaa.

Vanhempien on pidettävä huoli nuoristaan kun muuttavat pois kotoa, se on yksi kalleimmista elämänvaiheista kun eivät välttämättä vielä tienaa. Kenenkään elätettäväksi ei heitä kannata päästää, jos aikoo saada vastuunkantavan ihmisen.

Älkää hyvät ihmiset tulko ajelemaan Vaasan Prismalta alkavalle Sepänkylän ohitustielle, jos ette uskalla ajaa nopeusrajoituksen mukaan. Todella vaarallista alinopeutta köröttelyä vasemmalla kaistalla. Menkää Sepänkylän kautta jos pelkäätte.

On hupaisaa lukea koululaisten ilmastomielipiteitä. He aivan kuin syyttelisivät vanhempaa väestöä, kun kaikki kirjoittaa ihmisten, että pitää lopettaa roskaaminen. Ei aikuiset istuskele illoin puistoissa ja heittele roskia maahan. Eiköhän nyt ole aika katsoa nuorten peiliin ja lopettaa roskaaminen.

Näin vierestä seuraten voi vaan ihmetellä Östermyran pyrkimyksiä ponnistella isompien hiekkalaatikolle. Haluatte mm . saada yliopistokaupungin statuksen ostamalla sen. Herätys. Tulette aina olemaan meidän pikkuveljemme. T. Vasabo.

Nykyaikainen vanhuus muistuttaa sotaa. Jokainen jää lopuksi yksin kentälle kuolemaan.

Työntekijöiltä pitää kieltää työajalla tupakalla käynti, koska kiky-tunnit oli niin tärkeitä saada pois.

Onhan se kaksikielisyys kunnassa rikkaus – ainakin tavallaan. Sitä rikkautta kuitenkin tyrkytetään vaikka ei yhtään haluaisikaan. Ketä varten oikeastaan ne omakantatiedot ovat kun tiedot käynnistäni Mustasaaren terveyskeskuksessa kirjattiin sinne kokonaan ruotsiksi.

Pöyrööt on nimensä mukainen sekä piirroksin että tekstitettynä, joten ansaitsee tulla poistetuksi tämän lehden sivuilta. Jos pohjalaisuutta tavoitellaan tai halutaan, ottakaa sarjakuvaksi Niilo Lukko. Mainituilla sarjoilla eroa kuin yöllä ja päivällä. Ensio Aalto tekijänä tuo valon lehteen.

Ovat kyllä outoja nämä uuden lehden ristikot, kummallisia sanoja! Jotain murretta, vai?

Eduskunnan kyselytunnilla 6.2.2020 Petteri Orpo ei puhunut totta, sanoi että EU:n maksu on 50 e asukasta kohti. Vuonna 2018 se oli 105 e asukasta kohti eli 580 milj. kokonaan vuodessa.

Omaa hälyttävää tietoa Kiinan maailmanvalloituksesta; Yle Areenassa ohjelmassa Ulkolinja: Kiinan uusi silkkitie.

Sydämeeni koskee joka kerta kun lähtiessäni painan oven kiinni. Vanhus jää yksin, niin yksin. Tämä tapahtuu liian monta kertaa päivässä. On liian monta yksinäistä vanhusta. Koti ei ole aina se paras paikka vaikka vanhus antaa läheisten niin ymmärtää. Hyvät päättäjät. Rakennuttakaa vanhainkoteja joihin vanhus voi mennä toisten joukkoon, niin halutessaan. Elämänlaatu paranisi eikä tarvitsisi pelätä, kun apu on lähellä.

Kikytunnit tehtiin monessa yrityksessä 8 tunnin ilmaisena päivänä, että se niistä minuuteista.

Ilamastoystävällisillä lehemiillä, suuri vaara käyrä niinkun romaanien hevoosella. Justhinkun se oppii olemhan syämätä, se kuali.

Voisiko meillä olla huonekalukauppa, josta asiakas saisi tilata itse ideoimansa huonekalun? Esim. keinuvan ja kaukosäätimellä liikkuvan sohvan? Myös huonekaluja, joita ei vielä valmisteta, esim. pyörillä kulkevat keittiökalusteet?

Kävimme kaverin kanssa Ideaparkissa, ovilaser laski 2 henkilöä, sitten kävimme 4 kertaa ulkona tupakalla ja laser laski joka kerta eli kahdesta kävijästä tuli 10 kävijää, joten Ideaparkin ilmoittama 80 tuhatta kävijää on hatusta vedetty.

Mitä mieltä on tehdä vähän töitä, jos työpäivä kuluu nopeammin tekemällä paljon töitä.

Suuret kiitokset sanaristikoista!

Mitenkähän siinä kävisi jos autoilijat noudattaisivat liikennevaloja yhtä välinpitämättömästi kuin jalankulkijat ja pyöräilijät. Poliisille vain tiedoksi, että vois niitä jalankulkijoidenkin käyttäytymisiä joskus tarkkailla eikä aina etsiä syitä autoilijasta ja lehdissä syyllistää aina autoilijaa.

Vaasan valtuutettujen ei saa nyt tehdä sellaisia esityksiä, jotka lisäävät menoja. Niitä pitää vähentää. Eivätkä he saa keksimällä keksiä kaupungille yhtäkään uutta tehtävää kun täällä ei pystytä nykyisiäkään töitä hoitamaan.

Hallituksen nuoret naiset ovat nopeasti oppineet politiikan höpöhöpö-kielen, josta ei saa tolkkua. Esim. arvioida tarkoittaa verojen tai kustannusten nostamista, tarkistaa tarkoittaa etuuksien leikkaamista jne. Olemme asettaneet yhteisen työryhmän tarkoittaa, että enempää en sano enkä ratkaisun päätöksiä arvioi.

Kotimaassa matkustaisin mielelläni, jos voisi kulkea kesähepenissä, eli olisi lämpöä +25, aurinkoista, lämmin uimavesi eikä hyttysiä. Mutta kun se ainoa sellainen päivä kesässä ei osu lomani kohdalle...

Ilmajoen Vuokratalot oy säästää ilmeisesti lämmityksessä, kun asukkaat joutuvat nukkumaan makuupussissa, että tarkenisi. Vuokralle ei vastinetta.

Skal:n Mikkola oli huolissaan kuormien sitomisesta, eikö yhtä hyvin pidä kuormat suojata jos on irtotavaraa tai kutterilastua. Muutama päivä sitten ajelin kotiinpäin ja puunjalostustehtaalta Alavudella lähti traktori ja voi poijat miten kutterilastua lensi kuormasta, ei uskaltanut ohittaa. Piti pysähtyä 10 km matkalla useamman kerran, että pölypilvi hälveni ja taas voi jatkaa matkaa.

Joskus oli kunnia-asia, että perhe asui itse rakentamassaan talossa. Arvostuksen mitta oli rakennustaito ja miten monta eri ammattialaa hallitsi. Nyt kaiken valmiina saanut sukupolvi yrittää kriminalisoida pientaloasumisen muka ilmastotalkoiden nimissä. Pientalot tehtiin pääosin puusta, mikä oli erityisen ympäristöystävällistä.

Vaasalaisia autoilijoita ei kaupunkioloissa voi todellakaan syyttää siitä, etteivät he huomioisi suojatietä ylittäviä jalankulkijoita. Tietä annetaan aina. Joskus jopa toivoo, että olisivat vähemmän kohteliaita, kun hitaana köpöttelijänä suorastaan stressaantuu yrittäessään päästä nopeasti yli.

Nyt kun vîhreät on hallituksessa ja ilmaa pitäis raikastaa. Asemia, että auto junaan ja vaikka pohjoista kohti Rovaniemi, Kolari, Kemijärvi. Esimerkiksi Seinäjoki ja varmaan monta muuta paikkaa. Töitä raiteille ja pohjoiseen. Ei kait vaikeaa, kuuskin käyty. Tekoihin ja ilma paranee.

On perin erikoista kuinka huonoa tuuria Etelä-Pohjanmaan osuuskaupalla on kiinteistöjen suhteen. Milloinkahan saamme lukea uutisen Prisman Alkon vesivahingosta?

Televisiossa, A-talkin lähetyksessä (6.2.20) opetusministeri opetti keskustelukäyttäytymistä katsojille. Hän lausahti mukana olleen filosofian tohtorin eräästä kannanotosta, että paskapuhetta. Keskustelussa useat muutkin sortuivat harmilliseen päällepuhumiseen, mutta ao. tohtori ei. Retorinen kysymys: Onko niin, että koulutustasolla on merkittävä vaikutus julkisessa esiintymisessä?

Avaruuden pääkaupungin johtoon on saatava nuorehko valtakunnallisesti tunnettu henkilö. Ellei ketään kiinnosta, hilataan palkka ylös ja samalla tonni kaikille johtoryhmän jäsenille harmonisoinnin merkeissä. Vanha hyvä tapa.

Mitenkä on mahdollista että Vaasan kaupunki on tukenut monella sadalla eurolla per asiakas yksityistä Fylgia-hoivakotia, joka on korkean tason ruotsinkielisille tarkoitettu yksikkö. Kielipolitiikkaako? Uskoin jo sen ajan menneen, kun ruotsinkielinen sai aina ja joka paikassa parempaa palvelua.

Täydellinen kirjoitus Urho Karilta. Näin se on.

Minkähän tähären pohojalaasia mualla piretähän jotenki jäyhinä taikka jöröönä? Ehkä ne pöhönäs voi ollakki, muttei se ainakaan muutoon puhumattomuutta voi merenteerata. Eileenki olin röntkenis jonottamas ja sielä joku tuiki tuntematoon lapualaanen alakoo ruveta toimitteloho niitä, näitä, ja meilloli sielä orotellehnamma iham mukavaa ja sopuusaa, niinnottoikee. Pitkäveteestähän se muutoon oliski, omaha lähäjänsä sairaalammäjellä istuskella.

Vaasan kaupunki kipuilee työntekijäin lomautuksilta. Tässä ilmainen neuvo, työntekijä on 3 päivää töissä ilman palkkaa ja siinähän se säästö tulee. Helppoa kuin heinänteko, vai mitä?

Sinä, joka kirjoitat kissatalon toiminnan järkeistämisestä! Kirjoituksesi paljastaa surkeat tietosi ja ala-arvoisen asenteesi. Kissat ovat kodittomia löytökissoja, joista hyväsydämiset ihmiset pitävät vapaaehtoisesti huolta. Kissojen mahdolliset omistajat loistavat poissaolollaan. Omakotitalosta ei myöskään voi puhua. Talo on röttelö, josta Vaasan kaupunki vielä kehtaa periä vuokraa!

Huumeet vakava ongelma tälläkin alueella. Rikoksia ja kuolemia. Päästääkö Provinssi syytteessä olevan esiintymään!? Nyt olisi aika näyttää festarin arvot!

Meneekö se näin? Mutta miksi. Jos perheestä joku joutuu käymään mielisairaalassa, koko suku saa halveksivan kohtelun. Jos joku vankilaan, koko suku saa elinkautisen. Entä kun jonkin ammatinedustaja töpeksii, tuomitaanko kaikki samanlaisiksi.

Häyryn ja Vaasan johdon tulee tajuta, että järjettömät investoinnit urheiluun, kulttuuriin, laivaliikenteeseen, Wasa Station, ym. Säästäkää 2-kielisyyden hallinnosta. Kaupungin johto elää kuin 150 000 asukkaan yhteisössä.

Milloin Vaasan uimahalliin eläkel. halpoja vuosikortteja? Nyt 10 kertaa 41e. Seinäjokiset murehtivat 29e hintaa. Tosin tälläkin hinnalla uimahalli usein täynnä, varsinkin vesijumpassa. Nautin palvelusta, se on aina ystävällistä. Tulisi käytyä useammin, jos olis halvempi.

Kuortaneen Mäyryn risteykseen saatava liikenneympyrä! Todella vaarallinen risteys ja ajavat todella niin lujaa ohitse siinä kohtaa! Ps. Helge takaisin!

Piccoloko se Vepsun rahoja kuskaa? Tuli vain mieleen, että syksyllä monen miehen voimalla uhottiin uudesta sopimuksesta, millä päästään veloista eroon. Ei vaan oo suorituksia näkyny?

Kiitos pitkästä aikaa poliisipartiolle perjantai-iltana 7.2.2020 traktori- ym. rallin rauhoittamisesta Rauhalan koulun alueella ja tiellä. Laihialla jotain vielä sattuu. Älytöntä prääsäämistä traktoreilla ja vaarallista, kun lana perässä holtitonta menoa.

Ilkka-Pohjalaisessa on näkyvästi esillä Vaasan seurakunnan viikon tapahtumat. Toivon samaa Seinäjoen seurakunnalta!

Ilmeisesti S-kiekon pelit loppuivat samana päivänä kun uusi lehti alkoi ilmestyä. Ainakaan lehdestä ei ole peleistä mitään löytynyt. Kaippa Vepsunkin pelit jäävät lehdestä pois kun levikkialueella pelataan ylemmälläkin sarjatasolla.

Emme halua Helgeä takaisin.

Milloin kaupunki ja Familar oy tiedottavat ja kuulevat asukkaita Gerby-Västervik-alueelle suunnitteilla olevasta nuorisokodista? Nyt asukkailla on epätietoisuutta ja sen seurauksena liikkuu hurjia huhuja. Onko päätöksiä asiassa jo tehty?

Hienoa! Auringon nousut, laskut. pimeys päättyy, alkaa. Nyt myös päivän pituus! Kiitos myös päivän sanasta. Hyvä alku päivälle.

Unelmoin oikeudesta harjoittaa ammattia palkkatyössä, jossa on riittävästi mielekästä tekemistä asiallisissa työhyvinvointiolosuhteissa.

Kuinka pahasti se Vaasan ilmatila loukkaantui siitä ruotsalaisesta helikopterista, pysyviä vammoja?

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi