Lukijoilta: TEKSTATEN

Oh-hoh! Kirkkokahvit meni väärään kurkkuun kun luki sunnuntain (9.2.2020) pääkirjoituksen. Lynkataan työntekijät ja eläkkeellä olevat aamunkoitteessa. Olemme tuhonneet tämän maan. Kannattaisi perehtyä paremmin, mitä on lisätyö.

Ei Pöyrööt-sarjakuvaa ymmärräkään muut ku hyvät ja fiksut. Mutta se mitä kaipaan on enemmän poliisiuutisia ja kuvia tapahtumista. Muitakin kun vaan pelkkä paloauton kuva jne. Kolarit, tulipalot, jne. Kuvia näistä. Ei tietenkään osallisista ihmisistä.

Kunta maksaa ’Hoivakoti Oy’:lle 4 000 euroa kuukaudessa yhden vanhuksen tehostetusta palveluasumisesta. Hoivakodin omistajista ulkomainen sijoitusyhtiö ottaa ensin 3 000 euroa verottomana voittona, ja jättää loput kotimaisen omistajan käyttöön. Toimintatonnista ¼ menee varsinaiseen sosiaalipalveluun, ¼ ammatilliseen henkilöstöön, ¼ toiminnan ”kehittämiseen” ja ¼ verotettavaan liikevoittoon. Kunta käyttää kuntalaisten yhteisiä verorahoja täysin vastoin kuntalaisten etua. Laillistetusti.

Mustasaaren kouluissa aloitettu kieliryhmien lähentyminen on oikea askel, mutta sitten tehdään todella oikeita asioita, kun molemmat kieliryhmät käyvät samaa koulua. Silloin tulee luontainen kontakti ja erilaiset ennakkoluulot häviää. Hyvä Mustasaaren nuoret loistavasta avauksesta!

Postin entisellä johtajalla oli palkka pitkästi yli 80 000 e/kk, nyt uusi johtaja saa vain vaivaiset 37 500 e/kk. Kun tuli julkisuuteen tuo uuden johtajan järkyttävän pieni palkka, en ole saanut nukuttua kunnolla sen jälkeen miettiessäni yön pimeinä tunteina, että mitenkä kukaan voi tuollaisella palkalla tulla toimeen.

Mustanaamio pois, Helge takaisin!

Ulkomailla syytetään kutomoissa lapsityövoiman käytöstä, Suomessa nuoret on niin suuressa virassa, että ei syytetä. Ikävä Kekkosta, Karjalaista, Virolaista ym. vanhaa jengiä, mutta ei ne höpöttäneet koko aikaa ilmastoasioista, kun siitä ei joudu vastuuseen.

Hyvä Ilkka-Pohjalainen. Mielenkiinnolla odotin millaiseksi muodostuu uusi lehti. Ainakin hyvin on alkanut, nyt on kolumnisteja, joita haluan lukea ja täydellinen Seinäjoki-keskeisyys on loppunut. Jatkakaa samaan malliin.

Evijärven vesi on niin märkää että se vaikeuttaa rantapeltojen viljelyä Kortesjärvellä asti.

SJK, luuletteko että katsojat tulee otteluihin katsomaan jatkuvaa tappiokierrettä.

Ministeri Kulmuni on ehkä vähän hukassa, kun yrittää valtion voimin nostaa epäkuranttien asuntojen hintoja. Tiedoksi ministerille, että Suomessa markkinat määräävät hinnan.

Suomella oli euroviisuissa viime vuonna Darude, nyt pitäisi olla Hox Dare You. Tulisi Ruotsista täydet.

Koska joulukuusen vois ottaa pois Palosaaren torilta...?

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi