Lukijoilta: TEKSTATEN

Samaa mieltä aluetyöterveydestä, ei saa mihinkään apua, ja sama virsi, ei ole työperäistä, ei kuulu tänne. Laittakaa ovet säppiin ja satsataan terveysasemiin, niistä kuitenkin saa apua.

Hyvä kirjoitus Jukka Mäkynen, tuo asia esille myös eduskunnassa. Ruotsissa asuntolainan maksuaika on 140 vuotta, sillä lainaa ei ole pakko lyhentää, vain korot, lähde Mäklarstatistik Ab, Ruotsin valtionpankki. Perintöveroa ei ole. Ruotsalaiset matkustelevat, ovat elämäniloisia kun saavat käyttää palkkansa hyvään elämään. Suomalaisten yleisin sairaseläkkeen syy on masennus.

Sattuiko kukaan katsomaan menestyselokuvaa Istanbulin kissat? Kaduilla käyskentelee satojatuhansia kissoja ja asukkaat pitävät niistä huolta. Ne pujahtelevat sisälle ikkunoista ja ovista ja saavat aina ruokaa ja hoivaa. Entä Suomessa? Ei kissoja naapuriin, pois vaan näkyvistä.

Hallitus luulee kaiken toimivan ja potilaitten saavan hoitoa. Niinpä niin. Nytkään ei ole hoitohenkilökuntaa tarpeeksi, saatikka epidemian aikana, jolloin osa nykyisestäkin hoitohenkilökunnasta sairaslomalla koronan vuoksi ja jo nyt vierittävät vastuun toiselle ministeriölle tai paikallisille terveysviranomaisille. Kun korona iskee, eduskunta ja hallitus hoidetaan ja sehän heille riittää.

Öjbergetille ladut ensi talveksi, rinne pois käytöstä ja rahat laitureiden korjaukseen. Lumitykkien myynnistä saadaan jo mukavasti rahaa, vai mitä?

Ovatko aluetoimikunnat ottaneet kantaa terveysasemien lopettamiseen esimerkiksi Gerbyssä. Ei sellainen tule kyseeseen, että koko sektorin paras palvelu hukataan noin vaan.

Ei vatsaa täytetä tuulivoimalla, ei sähköautolla. Jos maanviljely lopetetaan, tulee nälkäkuolema. Kiitos maanviljelijät kun jaksatte.

Nyt jäitä hattuun ja kalenteri käteen Elisan tekojääradan kanssa. Veikkausliigan pelit jatkuvat marraskuulle, tekojääradoilla luistellaan syys–lokakuusta alkaen huhtikuulle saakka. Järjen riemuvoitto tehdä lämmitettävä tekonurmi ja jäädyttää se puoleksi vuodeksi.

Surku Vaasan kissoja ilman kotia!

Milloinkohan päästään sellaiseen tasa-arvoon, että jokaiselle kansalaiselle selvitettäisiin järkeenkäyvästi, miksi hän maksaa veroja sen summan, jonka maksaa ja kansalainen osaisi ja voisi tarkastaa joka luvun oikeellisuuden. Nyt ne ovat yhtä järkeenkäyviä kuin lottoarvonta! Tasa-arvovaltuutetulle olisi töitä!

Lomaile tosiaan kotimaassa. Katsoin ensi talveksi asuntoja Lappiin, viikon hinnalla vietän 2 kk Espanjassa sis. lennot, Lappiin vielä lisäksi matka autolla. Ruoka Espanjassa 40% halvempaa, ravintoloissa -50%. Arvaa vain kumman valitsen.

Ella Kanninen heti takaisin Puoli seiskaan. Ohjelman taso nousi huomattavasti.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi