Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Lopetetaan Suomessa maatalous sillä muuten emme saavuta ilmastotavoitteita. Saammehan riisiä Kiinasta, tuoreita hedelmiä Kanarialta joka päivä lentokoneilla, naudanlihaa Brasiliasta ja lampaanlihaa Australiasta. Lisäksi väki voi tällöin muuttaa kaupunkeihin, joten autojakaan ei enää tarvita.

Helppo ja tehokas konsti korona-pandemian torjuntaan: Kukaan ei enää hipaisekaan mitään kosketusnäyttöjä. Tutkitusti esim. älypuhelimen näytössä on paljon enemmän viruksia ja bakteereja kuin wc-pöntön nupissa.

On se vain niin hienoa, kun koko Eurooppa on eurossa! On helppoa tehdä hintavertailuja. Esimerkiksi Espanjassa saa kolme samanlaista kolmen litran viinitönikkää, kuin Alkosta yhden. Eipä ihme, että ihmiset hakevat ja tilaavat juomansa realistisesti hinnoittelevista maista.

Minkälaista porukkaa siellä Vaasassa asuu, kun valitetaan, jos kissatalo tulisi naapuriin? Kannattaisiko ensin tutustua toimintaan ennen valitustensa tehtailua, jos pelko perustuu luuloon, että kissat kulkevat vapaana tai nenään kantautuu pahaa kissan hajua. Pientä empatiaa ja ymmärrystä avun tarvitsijoita kohtaan, olisiko se mitään?

Kyllä sinne avaruuden pääkaupunkiin tulee jo toinen raidepari täältä Haapamäen kautta. Ei muuta kuin sähköt päälle, rata on huippukunnossa. Edullinen ratkaisu eli pulinat pois .

Seinäjoellako ei ole mitään omaa (I-P 5.3.2020)? Kaupungin korkein kohta on tekojärven uimaranta, sitten on kirkontornin webbikameran johto, ja kolmanneksi vieläkin kasvuaan jatkava Jouppilanvuori! Meillä on monta toria, puistoa ja urheilukenttää. Ähäskutti! Kirkkokatu on koko kesän muusikoiden esiintymisalueena. Törnävällä on Provinssi ja useampikin aristokraattinen alkuasukas. Niin ja vielä komia mielisairaalamiljöö täynnä vetovoimaista sote-bisnestä, ja kokoomus.

En ole kaivannut vanhaa Ilkkaa. I-P on monipuolisempi ja helpommin luettava.

Maahantulijoita olisi taas tyrkyllä. Edellisistä tulijoista 70% on miespuolisia, nuoria miehiä. Tarjoudutaan nyt ottamaan naisia ja lapsia, joille kriisin jalkoihin jääminen on miehiä suurempi katastrofi. Hallituksen nuoret naiset voisivat nyt osoittaa hiukan empatiakykyä.

Seinäjoen uuden keskustorin surkeuden, kolkkouden ja toimimattomuuden ovat kaikki jo todenneet. Ruudutettakoon se pikapikaa tunnin parkeiksi, jolloin ihmiset ehtisivät pistäytyä asioillaan torin laitojen liikkeissä, kala-autolla ja virastoissa. Näin torille saataisiin tuottavaa käyttöä, eloa ja vireyttä yrityksille.

Vetokannaksella kissatalosta valittaneet naapurit! Onko nyt sankarillinen olo, kun saitte kissatalon ostohankkeen torpattua ja pitkäaikainen haave saada paremmat tilat kodittomille kissoille jäi teidän ansiosta toteutumatta!

Kiitos Ilkka-Pohjalainen! Uusi ristikko joka aamu – hyvää aamujumppaa eläkeläisen aivoille.

Linja-autokuski saa puhua puhelimeen, jos on hands frii. Emeritus kuski.

A-M Henriksson oli jossain juhlatilaisuudessa, samalla näpräs puhelinta. Tosi epäkohteliasta!

Se on justihin niin, kun oli kirjoitus 28.2.2020 Jari E. Hakalan kolumnissa. Itse olen joutunut sanomaan useita kertoja ei ja kuitenkin uudelleen häiritään soitoilla.

Luonto kutsuu pohjalaista taiteilijaa -otsikko 22.2. Kielikuva tarkoittaa tarvetta käydä pikkulassa.

Gräsbeckin vastauksesta Mäen tekojääjuttuun puuttui kohta 4. Nykyaikana olisi hölmöä ja turhaa energian tuhlausta tehdä tekojää. Jos ei aina ole talvea, niin sitten ei ole. Ei tuhlata rahaa ja energiaa.

Onko minun huumorintaju täysin toinen, kuin tv-viihteen esiintyjillä? Katsojat nauravat tukehtuakseen, minun pitää sulkea tv. Ällöttävää!

Nykyautojen moottorit ovat sitten ihmeellisiä! Ainakin hallituksen mielestä. Kas, kun polttoaineveroa nostetaan oikein kunnolla, niin niiden päästöt vähenevät. Mitä enemmän sähköautot yleistyvät, sitä enemmän polttoaineveroa pitää korottaa, jotta verokertymä säilyisi ennallaan tai kasvaisi.

Seinäjoen uimahallin monitoimialtaan reunalla on pieni tietokoneen näyttö, jonka on tarkoitus palvella virtuaalivesijumpassa. Näyttö on aivan liian pieni, siitä ei pysty näkemään jumppaohjeita.

Kyllä kai Vaasassa tulevaisuudessa jo uusi moottoritehdas puhdistaa isot päästönsä.

Media näyttää nyt pohdiskelevan, miten Suomi selviytyisi tänään vuoden 2015 kaltaisesta, 32 000 turvapaikanhakijan vyörystä. Maahanmuuttoviraston edustajat lohduttavat, että paremmin. Mitähän se tässä tapauksessa mahtaneekaan tarkoittaa? Sitäkö, että resursseja siihen on riittävästi olemassa? Mutta maamme kasvava vanhusväestö hoidetaan uutisten perusteella yhä heikommin.

Ajattelin mandariiniä kuoriessa, että monikohan tätäkin on kaupassa pyöritellyt nuoleskelemillaan sormilla. Sormet ovat nuoltu ennen muovipussien avaamista. Tämäkin hyvä paikka virusten leviämiselle.

Loistavaa SPV ja seuran elämänvirtakampanja. Hienosti toteutettu ja tärkeää lähimmäisen auttamista. Joukkueella on arvot kohdallaan ja toimitte hienoina esikuvina. Kiitos! Terveisin avun saaneen äiti.

Säästövinkki varhaiskasvatukseen: lastentarhanopettajien vuosittaiset 5 veso-päivää ovat muinaisjäänne ties miltä vuosikymmeneltä. Ehkä silloin oli varaa sellaiseen sopimukseen? Nyt on käännettävä jokainen kivi. Vuosilomat 38 pvää + veso-päivät 5 kpl = 43 = yli 2 kk palkallista lomaa joka vuosi. Montako lastentarhanopettajaa kaupungilla on? Se lkm kertaa 500 ? (joka vuosi) toisi tuntuvan säästön. Silti heillä olisi jäljellä ruhtinaalliset 38 vuosilomapäivää. Muilla päiväkodin ammattiryhmillä ei tätä etua ole koskaan ollutkaan eli muut ovat jo vuosikymmeniä säästäneet tässä. Talkoot koskevat kaikkia.

Ylihärmäläisillä nuorilla vaarallinen harrastus. Maantiellä traktorilla ajettaessa etukuormaajan lumikauhassa istuu muutama matkustaja. Siitä kun putoaa tien epätasaisuuden tai kuljettajan inhimillisen virheen vuoksi, tulee välittömästi traktorin yliajamaksi.

Kenelle kuuluu raha-automaattien pitäminen puhtaana? Täällä päin Vaasaa ainakin ihan taturassa, melkoinen pöpön pesä.

Jos Vaasa on onnistunut luomaan vanhuksille hoivapaikkoja hintaan 15 e/vuorokausi, niin kellään ei pitäisi olla mitään valitettavaa.

Luin mielenkiinnolla Mikael Pentikäisen kolumnin Työeläkeyhtiö kuuluu omistajilleen (I-P 5.3.). Jäi tyhjä olo ja ilmaan kysymys, että mikä on mennyt väärin?

I-P 5.3. Kaj. C. Tuominen. Kaupunkimme ylimmän johtajan pitäisi valvoa ja pitää kuria virkamiehille.Siinä vika. Ja me maksamme.

Vaasan häpeäpilkut: ränsistynyt koiratarha ja Vaasan kissatalo.

Taudit leviävät, käsiä ei pestä, yskitään ja aivastellaan miten sattuu. Kaupoissa pyöritellään hedelmiä, vihanneksia jne. Kostutetaan sormea suussa jotta pussi aukeaa ja sitten tuotteiden kimppuun. Alkaa etoa suurien markettien tiskit. Kyläkaupat ja oikea palvelu arvoonsa.

Öjberget on hyvä ulkoilualue sekä talvella ja kesällä. Sillä on pitkä ja ansiokas historia. Ei ole syytä kateuteen. Lähde sinäkin kuntoilemaan. Siellä käy paljon vauvasta vaariin.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi