Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Paljon puhutaan lasten ja nuorten liikkumattomuudesta ja kenen syy. No se on vain ja ainoastaan vanhempien velvollisuus kannustaa ja opettaa lapsensa liikkumaan. Karhunpalveluksen vanhemmat tekevät, sekä lapsilleen että yhteiskunnalle (paljon vaivoja vanhempana), jos ei tätä ymmärretä.

KC Tuomisen hyvän kirjoituksen mukaisesti, Vaasan kaupungin ostokiellon äkkiä pois ja lomautukset välittömästi käyntiin ja niiden jälkeen irtisanomiset!!

Saudi-Arabia, Kuwait, Qatar ja Arabiemiraatit ottavat maihinsa ainoastaan sellaisia ihmisiä, jotka alkavat heti työntekoon. EU:lla on tässä hyvä malliesimerkki.

Toimittaja voisi katsoa ulos ja miettiä myös viikonpäivää: Maakunta- ja nuorisoviestissä olisi ollut varmasti enemmän joukkueita, jos talvi olisi ollut parempi ja kisat pidetty viikonloppuna. Esim. moni muualla opiskeleva ei viestiin pystynyt osallistumaan, lapset useissa kunnissa päässeet vähän hiihtämään lumettoman talven vuoksi. Suuresti ihmetyttää tyyli kirjoittaa aina negatiivissävytteisesti hiihtourheiluun liittyen.

Kai sisäministeri Maria Ohisalo saa ihmisoikeujärjestöitä palkkansa, kun heidän asioitaan ajaa. Presidentti Niinistö sen sijaan puhuu asiaa niin kuin viranhaltijan tulee tehdäkin palkkansa eteen.

Kyllonki tehty kalasopan keitto helapoksi! Lohikin jo valmiiksi kuutioituna!

R. Kukko, miten niin Sipilä leikkasi sosiaalipuolen menoja. Hänhän kutsui tänne 30 000 pakolaista sosiaalikuluihimme. Leikkasi oman maan köyhiltä ja suoraan kulutuksesta, mikä taas jarrutti talousnousua. Kökkätyöt (kiky) hidastivat työpaikkojen syntymistä. Maailman talous ja saksalaisten auto- ja telakkateollisuus Suomen nousun aloitti.

Toivoin Seinäjoen terveyskeskuksen ajanvarauksen puhelinvastaajan soittavan heti takaisin. En osaa painaa tästä kännystä numeroa 1 tai muuta. Ei voi olla, ettei muuten kuin numeroiden painamisella saa asiansa esittää. Minulla ja monella muullakaan ei ole tavallista puhelinta, jossa on nuo numerot. Lisäksi en halua keskustella monotonisen miesäänen kanssa. Mihin hyvä palvelu on kadonnut?

Nyt alkaa olla jo aika veronmaksajien vaatia kasvoja/purkumahdollisuuksia älyttömille päätöksille! Ovatko vanhat betonisillat risoinakin todella arvokkaampia kuin lapset (ja kesätoiminta ym.). Ei edes avaruuden Hölmölässä voi olla näin hölmöä toimintaa! Päättäjät herätkää toiminaan!

Kaikki on kaupan. Maat on jo menetetty. Nyt pitäisi vesikin kilpailuttaa (I-P 6.3.2020). Seuraavaksi hinnoitellaan varmaan ilma. Kapitalisti myy vaikka mummonsa. Tai siis... on jo myynyt!

Intiassa kuolee vuosittain 3 000 ihmistä ilmansaasteisiin. Montakohan meillä ”tavalliseen” influenssaan? kyselee vanhus Vaasasta.

Maakuntaviestissä 5 kuntaa ja 6 joukkuetta. Lasten viestissä 16 eteläisen Pohjanmaan joukkuetta, mutta vain 8 seuraa. Maakuntaviesti on syytä lopettaa.

Ei saa rakentaa mitään maisemaa rumentavaa kerrostaloa Korkeamäen entisen ostarin tilalle. Kauppa meidän pitää saada.

Kreikan alueelle pyrkivät eivät sinne päästyään useimmissa tapauksissa jää Kreikkaan. Eivät kenties edes vaivaudu hakemaan sieltä turvapaikkaa, vaan jatkavat välittömästi muuhun Euroopan maahan, mieluimmin sellaiseen, jossa sosiaaliturva on parempi tai niitä parhaimpia, kuten Suomeen. Jatkaessaan täten Kreikasta matkaansa, he käytännössä muuttuvat turvapaikanhaun ohessa myös sosiaaliturvapaikanhakijoiksi. Ihmisluontohan hakee parempia etuja.

Arvokkaan näköinen nainen valkkas karjalanpiirakoita rasiaan ja yski kuin keuhkotautinen ja tallusteli eestakasin paljaita nisuja katsellen. Asiakkaat katos nopsaan kauemmaks ja seurasivat köhivän naisen poistumista kassalle. Jäi kaikilta nisut ja leivät avohyllystä ostamatta.

Miksi Veikkaus muutti Jokerin päävoiton voittosumman jakosummaksi ennalta asiakkaille ilmoittamatta. Silti mainostetaan votto 1 milj.e ja tuplattuna 2 milj. e, joita ei makseta jos on useampi 7 oik. tulos.(pe 28.2.kävi näin)? Petkuhuiputustako?

Puolueiden ei pidä ottaa vastaan lahjuksena vaalitukea ylikansallisilta terveysjäteiltä.

Hyvä pääkirjoitus 5.3. mutta yksi sota jäi kirjoituksessa mainitsematta, nimittäin Libya, jonka silloinen ulkoministeri Hilary Clinton sai myydyksi Obamalle. Gaddafin jälkeen Libyasta tuli varsinainen terroristien hautomo, jossa armeijan asevarikot joutuivat Isisin haltuun. Maa on toiminut ihmiskaupan keskuksena siitä lähtien.

Jotkut ei osaa tai pysty hoitamaan asioitaan sähköisesti ja jotkut ei halua! Eikä se tarkoita, että henkilö olisi syrjäytynyt. On elämää tietokoneen ulkopuolellakin...

5,3 miljardia euroa, säästettävä tänä vuonna mm. lasten kouluista ja tarhoista. Helppoa?

Kuka on Thomas Ledin? Onko hän tullut tunnetuksi ennen vai jälkeen Tapio Rautavaaran?

Seinäjoki ei ole lapsiystävällinen kaupunki!! Koulut joutuvat säästämään satoja tuhansia euroja mm. oppikirjoista ja retkistä, avointa leikkitoimintaa supistetaan rankalla kädellä ja nyt vielä kesän leikkikenttätoiminta on lopetettu. Kohdistakaa säästöt johonkin muuhun kuin lapsiin. Lapsissa on meidän tulevaisuus!

No niin! Nyt saatiin Haavistolle vastavoima presidentinvaaliin. Päivi Räsänen, suomalainen kristitty.

Laajenna tajuntaasi – lue myös vaasalaisten uutisia!

Pääasiassa nuoret miehet pyrkimässä Eurooppaan. Kuunnelkaa Niinistöä.

Suomen ministerit ja media eivät halua ymmärtää, että Turkista pyrkivillä työnhakijoilla on väärä suunta. Oikea suunta on rikkaat arabimaat, jotka tarvitsevat työvoimaa.

Vihreiden puoluetuki pitää käyttää syyrialaisten auttamiseen. Valtion kassa on rajallinen, mitä he eivät tunnusta. Apua oman maan tarvitseville!

Osta kirja, luettuasi vie kirjastoon, niin autat Vaasaa suuressa hädässä.

Vaasan kasvatus- ja opetuslautakunnalta selkärankainen teko olla romuttamatta varhaiskasvatusta enempää! Luottakaa siihen, että varhaiskasvatukseen sijoittaminen tuo eurot varmasti takaisin. Toki viiveellä. Hieno päätös!

Ennen kuin potilasturvallisuuskeskusta harkitaan Vaasan keskussairaalaan, pitää siellä tapahtua toimintakulttuurin muutos. Esim. omaan kokemukseen perustuen päivystyspuheluun vastaaminen ei saa kestää 50 min. Lisäksi vastaanotossa yli puoleen tuntiin ei ketään. Jos potilas olisi ollut vakavassa tilassa, mitä olisi seurannut?

Minä karehdin sitä, kun keskustoihin jaetaan posti kaksi kertaa päivässä, syrjäkylissä pitää sunnuntaisin lehti hakea kilometrien päästä, miksi? Kun lehdestä maksetaan sama hinta, turha sitten kommentoida että muuttaa kaupunkiin.

Euroopassa ei kanneta postia kerrostalossa postiluukkuihin. Hakevat ala aulan lokeroista aamutakki päällä tai kun hakevat lehtensä ja vähäisen postinsa. Vaihtavat huomenet ja palaavat arkeensa. Huomaavat naapurinsa jne. Sivistynyttä. Sitä paitsi postia tulee niin vähän nykyään, että sen voi kyllä hakea alakerrasta. Kannatan.

Olen täysin päinvastaista mieltä Risto Kuivaniemen kanssa. IlkkaPohjalaisen pääkirjoitukset ovat loistavia! Arvostan, enkä yhtäkään jätä lukematta.

Vasemmisto sen tekee – jakaa autoilevan kansan kahtia. Yhteiskunnan tukemat teslacruisailijat ja bensan voimin köröttelevä rupusakki. Viimemainitut kustantavat lystin.

Kerrostalossa kun avaat parvekkeen oven päästäessäsi raitista ilmaa ulkoa, niin sieltä tulee naapurisi tuoksua, ruuan hajua, hajusteen hajua, tupakan hajua, esimerkiksi.

Ohisalon sekoilussa on paljon hyvääkin. Nimittäin vihervassujen kannatus laskee, ja hallitus kaatuu. Ministeriviran jälkeen olis hommia Timoonnevalle hiilijalaanjälkiä kartoittamaan.

Seinäjoki sitten otti Vaasan yliopiston logon käyttöönsä.

Eikö kukaan enää opeta myyjille paketin tekoa? Ostin kilon silakoita ja voi sitä paperin määrää, joka niiden ympärille rutattiin ja vielä viimeisteltiin metrillä teippiä.

On se kumma, että joku vihaa kissatalon toimintaa niin paljon, että vastustaa talon ostoa. Nehän ovat hiljaisia, eivät juo, tupakoi tai räyhää. Siinä on toimintaa nuorille, joiden muuten pitäisi etsiä harrastuksensa muualta. Se voisi olla aivan muuta. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

Medialla voisi olla jonkinmoinen omatunto tässä susivihan lietsomisessa. Onko se oikeasti uutinen, jos Ähtärin liepeillä vilahtaa susi? Ähtäri sijaitsee, Lapin jälkeen suurimmilla, erämaa-alueen keskellä. Onko se uutinen, jos siellä on susia luonnossa, mihin ne kuuluukin?

Asko Salminen otti esille todella tärkeän asian, kun ehdotti Pohjanmaan alueelle kaksikielistä ammattikoulutusta. Aikoinaan Vaasassa toimi kaksikielinen kauppaoppilaitos eikä minkäänlaisia kieliongelmia ollut. Ammattikorkeakoulutuksen alkaessa Suomessa sai RKP läpi lain, joka teki kouluista yksikielisiä. Tällaisesta on ehdottomasti päästävä eroon. Pohjanmaan etu olisi, että alueella toimisi vahvat kaksikieliset ammatilliset koulu ja korkeakoulu, lisäksi kaikki ruotsinkielinen yliopistokoulutus tulisi yhdistää Vaasan yliopistoon, mikä vahvistaisi ja monipuolistaisi yliopistoa. Yhdistämiset olisivat alueen ja molempien kieliryhmien etu.

Kyllä tömistely alakerrasta kuuluu aivan samoin kuin ylempääkin.

Ministeri Ohisalolle. Suomi on puolustanut rajojaan useaan kertaan sodassa. Ja puolustaa niitä vieläkin jos tarvis on. Sitä varten meillä hyvin varustettu 280 000 miehen armeija.

Maallikkona olen ymmärtänyt, että luterilainen kirkkomme pitää Raamattua samanlaisena satukirjana kuin esim. Kalevalaa. Jotkut herätysliikkeet ja lahkot taas näkevät, että Raamattu on alusta loppuun Jumalan sanaa. Kirkko yrittää saada kaikki siihen kuuluvat oman kantansa taakse. Näin näen maallikkona. Kun luterilainen kirkko on poistanut itseltään opin ja raamatun, sille taitaa jäädä vain omaisuus ja veronkanto-oikeus.

Eikö hallitus osaa tehdä koronaviruksen leviämisen estämiseksi muuta kuin silmät pyöreänä kehottaa pesemään kädet?

Olen vaasalainen... Siis veri ei vapise... Tykkään kovasti Ilposta... Taas luen tunnin, entisen puolen tunnin sijaan... Ikävä Helgee mut Kamala luonto korvaa... Rautaa.

Eiköhän nyt ole tullut kaikille selväksi, että vihreitä ja vasemmistoliittoa ei saa päästää hallitusvastuuteen. Eikä myöskään RKP:tä!

Etenkin pikkuputiikeissa ja kahviloissa kysytään, otatko kuitin. Mikä syynä?

Kaupunginvaltuutettu Mäki, jos kierrät Suomen kaupungeissa etsien ideoita, voisit myös etsiä ideoita, kuinka saada Vaasan talous tasapainoon. Ei lisää turhanpäiväisiä hömpötyksiä (tekojäärata). Lapsiperheenä keksimme ympäri vuoden muutakin aktiviteettia liikkua. Hyvänä vaihtoehtona lähteä vaikkapa luontoon.

Etanaakin hitahampia on varatuamarit eli palakkion mettästäjät.Asia mitätöön, niin vetkutelhän vuasikausia. Eikä loppua näy.

Nyt kun EU-parlamentaarikot jättävät Strasbourgin kokouksen väliin koronavirusepidemian vuoksi, voisi sen ottaa vallitsevaksi käytännöksi. Loppuisi hölmöily.

Naisvaltainen hallitus on toimintakykyinen vuosia sen jälkeen, kun asevelvollisuus on saatu pakolliseksi naisillekin.

Joko vihreät nuoret ovat ostaneet maatiloja, saisivat itse kokea mitä se työ on. Puhuminen on turhaa huulten heiluttelua. Oikeaa fyysistä työtä cityvihreille. Johtoporukka näyttämään mallia kansalle.

Kumpi on maailmalle haitallisempaa, pörssikurssien lasku vai ihmisten terveys?

Mihin se alun vaikein sudoku hävisi? Vaikka pari kertaa viikossa, please!

Jos vesi yksityistetään, haenko Närpiöstä kahviveden, kun siellä on nyt vesi tarjouksessa.

Joudun muuttamaan pois kerrostalosta. En kestä sitä, kun kissa tömistelee yläkerrassa.

Tuleeko suurikin säästö Vaasa-opistolle, kun odotettu ja perinteinen kevätnäyttely lopetetaan.

Kurvisella mielikuvitus laukkaa, kun sanoi, että Marinin hallitus käy Sipilän polkuja. No purkamassa edellisen hallituksen tyhjiä ideoita, jos Kurvinen sitä tarkoitti.

Eipä olisi uskonut, että Kreikan ahdingosta voidaan Suomessa olla kahta mieltä. Ohisalon kanta näyttää olevan, ettei EU:n pienillä rajavaltioilla, kuten Kreikalla ja Suomellakaan ole oikeutta estää valtavien ihmismassojen maahan tunkeutumista. Olisiko nyt otettava huomioon myös kreikkalaisten ihmisoikeudet? Miksi Ohisalo haluaa tukea vain röyhkeästi toimivaa Turkkia?

Mitä Elisa oikein puuhailee? Joka tuutista kaupataan toistakin viihdeboxia, kun en katsotuksi saa tätä yhtäkään! Vähän väliä: kanavat ei saatavilla, boxi ei saa nettiyhteyttä, modeemin tiedot taivaan tuulissa, kun yritän uudelleen muodostaa wifiyhteyttä.

Seinäjoella oli aikoinaan Askel askeleelta -projekti yhtenä rakentamassa valtakunnallista Etsivä nuorisotyö -palvelua, jota OKM edelleenkin rahoittaa. Supernanny sossuun (I-P 8.3.) -projektin voisi hypätä yli ja mennä suoraan Etsivä perhetyö -palveluun, jota STM rahoittaa!

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi