Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Onko Seinäjoen sosiaali- ja terveysjohtaja vaihtunut? Nyt olisi mahdollisuus elvyttää vaikeuksiin joutunutta Healthy kids of Seinäjoki-ohjelmaa. Ei päätä pensaaseen.

Tiedoksi Pohjalaiset kirjailijat ry:n puheenjohtajille ja toimittaja Puumalalle. Myös näytelmäkirjailijat ovat kirjailijoita. Taina Latvala on kirjoittanut ainakin kolme näytelmää, jotka on myös esitetty.

Olen samaa mieltä 7.3.20 Merkillistä-mielipiteestä. Niin kauan kun lääkäriliitto saa hoidettua asiansa niin sanotusti omaan pussiin, tilanteeseen ei ole tulossa muutosta. Mitäköhän asialle voitaisiin tehdä? Siinäpä kysymys.

Se on sama, minkä hävittäjän Suomi valitsee, kun ei se tule kuitenkaan pärjäämään venäläiselle Sukhoi Su-57:lle. Halvempi, mutta paras.

Sanna Mariinille ulokomailla raikuvat taputukset kaikuu kuuroolle korviille. Ei pötyyrää yhtään mitään, käyttövoimaveron poistamishen eikä menoveren halapenemishen.Maalaastolloo.

Mitä enemmän lentoja perutaan, sitä vähemmän ilmakehä vaurioituu.

Avaruuden pääkaupungilla tyhjä, upouusi tori ja keskusta, velkaa 5 199e/asukas ja pakollinen säästötarve 10 milj. e. Olisikohan aika keskittyä olennaiseen?

Facebook on siitä erikoinen ilmiö, että sinne voi laittaa asioita mitä kukin tekee (jos haluaa mainetta) mutta voi olla laittamatta niitä asioita, mitä pitäisi tehdä mutta ei jaksa tehdä. Vain ne näkyy, mitä haluaa.

Jos tuomitaan lähestymiskielto, niin tällaiselle on heti laitettava jalkapanta.

Ehdotan, että kaikille opettajille tai valmistuville määrätään velvollisuus opiskella kiusaamisen esto -passi! Tällä keinolla saamme aiheen ympärille osaamista, jolla kiusaaminen oikeasti saadaan estettyä. Ensin kouluissa ja vähitellen myös työelämässä, kun nämä ovat pidemmällä aikavälillä kytköksissä.

Kyllähän kerrostalossa asuminen on se surkein asumismuoto! Kanat asuu kopeissa, jotka ovat päällekkäin!

Kansalaisaloite Käypä hoito -työryhmien lääketeollisuussidonnaisuudet on kiellettävä on avattu. Kannattaa allekirjoittaa.

Ihmetyttää ja kummastuttaa pientä kulkijaa, miksi aikuiset ajavat ja jalankävelijät menevät, vaikka on punainen valo?!

Kyllä viranomaisten tulee olla tiukempia tunnistaessaan perheväkivaltaa. Nykyisin myös naiset miesten ohella voivat olla hyvinkin raakoja.

Kuulemma puunpoltto lisääntyy pientaloissa. Ei todellakaan mikään ihme näillä sähkönsiirtohinnoilla.

Masentuneiden suuri määrä johtuu perheväkivallasta. Vain 3 % miehistä ja 10. % naisista tekee ilmoituksen.

Taas hävittiin euroviisut – lopputulosta voi katsoa viiden viimeisen joukosta.

Ei ole ihme, jos nykypäivän lasten turvattomuus lisääntyy, kun vanhemmat eivät aseta rajoja ja sääntöjä lapsilleen. Ollaan vain kavereita ja 3-vuotias esim. päättää kodissa asioista. Myöskään pettymyksiä ei haluta lapsen kokevan ja niinpä sitten maailma kaatuu ensimmäiseen vastoinkäymiseen myöhemmällä iällä.

Evijärven valtuusto päätti äänin 12–5, että voin ensi kesänäkin kahlata saunarannassa haisevassa rapakossa.

Suomi on sukupuolten tasa-arvon maailmanmestari, kehui Sanna Marin Suomea Amerikkaa, jopa YK:ta myöden. Totta se, että Suomessa naiset saivat toisena maailmassa äänioikeuden ja ensimmäisenä Euroopassa 1900-luvun alussa. Tasa-arvo ei liene kehittynyt kuitenkaan käytännössä kovin nopeasti, sillä vielä muutama vuosikymmen sitten vaalihuoneiston ulkopuolella saattoi kuulla naisen kysyvän aviomieheltään, ketä me äänestetään. Ehkä vielä nykyäänkin.

Pääministerin mukaan (MTV uutiset) lämpökameran käyttö on mediaspektaakkelia. Eikö varautuminen viruksen leviämisen estämiseksi ole tärkeintä? Media on suuressa roolissa tässäkin tiedottamisessa. Kiitos kaikesta siitä informaatiosta, jota tässä vakavassa asiassa saamme.

Liikenneministeri voisi kieltää yksityisautoilun Kehä kolmosen sisäpuolella eikä tulla päsmäröimään muun Suomen liikennettä.

Pelko, pisneksistä parhain.

Kiitokset Risto Kuivaniemelle asiantuntevasta vastauksesta päätoimittajan kirjoitukseen.

On mukava kuunnella ihmistä, joka ei niikuttele jatkuvasti, valitettavasti näitä puhujia on ylen harvassa jopa itseään sivistyneissä pitävissä piireissä.

Miksi ei tehdä kuten Sveitsi ja peruuteta yli 1000 hlön tapahtumat koronan vuoksi?

Luterilaisen kirkkomme tila on kauhistuttava. Kirkko ei välitä omistaan eikä Raamatun sanasta. Vieläkö joku ihmettelee jäsenkatoa ja uskottavuuden puutetta?

Jos lehteen on uskominen, Sport on pelannut melko tai erittäin hyvin koko kauden. Tätä taustaa varten on kummallista, että Sport on sarjataulukossa tukevasti viimeisenä?

Miksi Suomesta lennettiin vielä lomalentoja Italiaan vaikka siellä jo riehui koronavirus ja miksi kukaan halusi sinne vielä lähteä?

Piia Kattelus, Räsäsellä on sananvapaus, mutta se ei tarkoita sitä, että hänkään saisi loukata mitään ihmisryhmää.

Jos kunnan johtamisen vaikeus ei riipu kunnan väkiluvusta, silloin jokaisen kunnanjohtajan pitäisi saada yhtä suurta palkkaa kuin Kurikan kaupunginjohtajan.

Miksi Vaasan kaupungin tolppamaksut ei ole yhtenäiset kaikille? Ilmaisiakin on.

Uutinen jäniksen putoamisesta kannettomaan kaivoon saa lisävalaistusta. Joku ympäristöstään vastuullinen henkilö oli ilmoittanut kannettomasta kaivosta jo kaksi viikkoa aiemmin kaupungille! Jänis saattoi pelastaa pahemmalta.

Kouluissa voisi olla oppiaine unelmat ja tavoitteet. Varsinkaan pojilla ei ole tavoitteita. Kun ei ole tavoitetta, jää sossun elätettäväksi peräkamariin.

Lastentarhanopettajien palkalliset ves-päivät poistamalla kaupunki säästää n. 500,-/vuosi/lto. Tästä ei myöskään palvelun laatu heikkene, päinvastoin paranee, koska koko henkilökunta on paikalla.

Suomessa yritykset haluavat vain palkata työntekijöitä EU:n ulkopuolelta. Pitäisi säätää laki, että jos yritys ei halua palkata Suomessa yli 55-vuotiasta työntekijää, yritys on sitten halukas maksamaan kuukausittaisen 750 000 e yhteisösakon 36 peräkkäiseltä kuukaudelta.

Suomessa varusmiespalveluksen suorittaminen ei ole mitenkään ylitse pääsemättömän vaikeaa. Varusmiespalveluksen keskeyttäneille pitäisi saada sellainen laki, että he eivät saisi ajoneuvon kuljetus oikeutta 10 vuoteen. Passihakemusta ei oteta vastaan 10 vuoteen. Kelan hakemuksia ei oteta vastaan 10 vuoteen.

Kiitos Piia Kattelus kirjoituksestasi 9.3.2020! Sinä kirjoitit juuri niin kuin toivon suurimman osan Suomessa ajattelevan!

Öjbergetillä n.2 km latua (sekä perinteinen että luistelu) ollut olosuhteisiin nähden loistavassa kunnossa jo marraskuun lopusta lähtien. Ladut tehty tykitetyllä lumella, etteivät varmaan sulakaan heti vaikka olisi lämpöasteitakin.

Miksi Seinäjoen Törnävällä Itikanmäellä sekä Kivisaaressa on edelleen 67-tien opasteet Uuteenkaarlepyyhyn, kun 67:lla ja ohitustiellä on opasteet Kokkolaan.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi