Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Isonkyrön siirtyminen Etelä-Pohjanmaan alueeseen? Mutta haluaa edelleen pysyä Vasekin jäsenenä. Eihän se voi olla millään mahdollista. Vasek perustettiin Vaasan alueen yrittäjien tueksi, Seinäjoella on omat systeemit. Isokyröläiset yrittäjät, mitä mieltä! Eikö Vasek kelvannut?

Elisa-viihteilijälle tiedoksi, että ongelmasi ehkä eivät johdukaan toimittajasta, vaan kotiverkostasi. Itsellä oli samoja ongelmia, jotka katosivat kerralla, kun vaihdoin antennikaapelin laadukkaaseen 120 db:n kaapeliin.

Onko kukaan tehnyt päästömittauksia niiltä korkeuksilta, missä lentokoneet lentävät eli 8–11 km. En ainakaan ole sellaista nähnyt. Maapalloa kiertää tuhannet koneet kaiken aikaa Pohjoisnavalta Etelänavalle ympäri vuoden. Saunojen savut ja lehmien pierut on tutkittu ja tiedotettu kyllästymiseen asti. Olisiko tällä lehdellä mahdollista saada sellaisen tutkimuksen tuloksia? Kiinnostaisi varmaan muitakin kuin minua.

Kauhea poru, kun Seinäjoen kaupunki uhkaa lopettaa maksuttoman leikkikenttätoiminnan. Vanhemmat joutuu tekemään lastensa kanssa ihan itte jtk! Sehän on pois omasta- ja someajasta!

Samaa mieltä, on vanhempien vastuulla liikuttaa lapsia. Liikuntaa on se, jossa myös hengästyy!

Vaasan terveydenhuollon pitäisi tehdä päätös, että henkilökunta ei matkusta ulkomaille, jos ei ole aivan pakko ja siirtäisi lomailua, jotta saatais viirus pysäytettyä. Kaikki kansalaiset pitäisi ottaa vastuu omasta ja muista ihmisistä ja olla matkustamatta ulkomaille. Kyllä sinne pääsee kun saadaan korona kuriin.

Pentti Hautalan mukaan Alavudella asioita käsitellään huolestuttavan paljon salaisina. Vaasassa kaupunginhallituksen pöytäkirjoista puuttui 50 pykälää vuosilta 2016–2017, vuosien kuluttua osa laitettiin näkyviin, mutta edelleen puuttuu 16 pykälää. Vuosilta 2018–2019 puuttuu 15 pykälää. Puuttuvat asiat ovat salassa pidettäviä, mutta ilman lain mukaisia perusteita. Isoja päätöksiä on tehty ilman, että kuntalaiset saavat tietää yhtään mitään.

Ovatko kaupunkien/kuntien lomituspäälliköt varautuneet tilanteeseen, missä esimerkiksi isojen maidontuotantoyksiköiden lähes kaikki työntekijät sairastuvat koronaan. Ja entäs jos näitä tapauksia tulee niin paljon, että lomitusjärjestelmä halpaantuu. Kuka lypsää lehmät, kuka huolehtii eläinten päivittäisistä rutiineista? Jaksamista kotieläintiloille, ruokahuolto on kohta koetuksella.

Suuret kiitokset Rita Lahdelle ja Matti Hurmeelle perjantaina 13.3.20 olleista erinomaisista kirjoituksista!

Eikö Naton mies muista Kekkosen aikoja? Eikö silloinkin annettu lisävuosia samalla lailla kuin nyt Venäjällä. Kun maa on saanut hyvän päämiehen, siitä piretään kiinni kynsin hampain, niin Suomessa kuin Venäjälläkin.

Ostin Gigantin verkkokaupasta tuotteen, johon en ollut lopulta tyytyväinen. Menin palauttamaan tuotetta mutta Gigantti ei myöntänyt olevansa myyjä, vaan joku ruotsalainen verkkokauppa. Jos ostan Gigantin sivuilta jotain, pidän kyllä Giganttia myyjänä enkä jotain alihankkijaa.

Hienoa, että meillä on hallituksessa upeita ja sanavalmiita naisia. Eduskunnassa heiltä sujuvat tiedotustilaisuudetkin selväsanaisesti ja takeltelematta.

Gerpyyläiset voisivat laittaa aidan alueensa ympäri, ettei sinne vaan vahingossakaan tule ei haluttuja ihmisiä. Tunnen suurta häpeää ala-asteen vanhempainyhdistyksen puolesta. Aivan uskomatonta!

Mitä jos eduskunta julistaisi koronan takia koko Suomen kattavan rukoustunnin. Samana päivänä kansa polvilleen.

Kauppojen pienet muovipussit aukeavat korvista vetämällä. Ei tarvitse nuolemalla kastella sormia saadakseen pussin auki.

Kyllä nyt on miljonääreillä vaikiaa, kun pörsseissä on jopa 10 % laskua koronan takia. Ajatelkaa nyt itse ja ottakaa taskulaskin käteenne! Jo sadastakin miljoonasta 10 prosentin pudotus on aivan hirviä rahamäärä, 10 miljoonaa. Yöunethan siinä menee!

Yle-1 ei kuulu Vaasassa pikkuradioista. Muut radioasemat sen sijaan huutavat täysillä. Olen valittanut monta kertaa eri tahoille, ei auta. Tehdäänkö joukkokanne?

Olisi vaikea kuvitella, että Euroopan valtiot kykenisivät nyt hoitamaan massiivisen koronaongelman järjestelyt ja uuden valtavan pakolaistulvan, vuoden 2015 kaltaisen, hallintatehtävät samanaikaisesti. Se olisi vaativa, lähes ylivoimaisen hankala tilanne koko EU:n kannalta. Ärtymys Euroopassa nousisi ehkä uudelle tasolle pakolaiskielteisyydessä. EU:n tavoitteena lieneekin välttää näiden kahden ongelman yhtäaikaisuuden synty. Mutta miten?

Ei mitään hätää. Viihde tulee pilvestä, sähkö tulee töpselistä, vesi tulee kraanasta ja ruoka tulee kaupasta.

Miksi ay-liikkeet voivat harjoittaa toimintaansa verovapaasti? Ay-liike harjoittaa tänä päivänä mm. sijoitustoimintaa, joten olisi kohtuullista, että he osallistuisivat yhteiskuntamme ylläpitoon maksamalla veroja kuten muutkin.

Nyt on alkanut vanhusten talvisota.

Voi että, kun oli lehdessä 13.3. kaunis, isänmaallinen ja rohkaiseva Rita Lahden kirjoitus Talvisodan päättyessä! Eipä Moskovan rauhan eli talvisodan loppumisen 80-vuotispäivää paljon tuon paremmin voi kunnioittaa.

Tämä maa on saanut riesakseen puolueen joka toimii vain on ja off -periaatteella, sopinee erityisesti pohjalaiselle luonteelle.

Vikingalla asuvat rakensivat vajoja ja laitureita luvattomasti. Mulle kun oli tarjolla talo, niin sanottiin rantatontiksi, vaikka olikin kaupungin maata.

Kuinka kauan Laihian kunnanjohtaja nauttii valtuuston luottamusta kun jatkuvasti sanelee eriäviä mielipiteitä kunnanhallituksen pöytäkirjaan.

Täytyy kyllä ihmetellä professorin (Mtv 3) historian tuntemista, kun hän rinnasti maahantulijoiden ottamisen karjalaisten siirtämiseen. Karjalaiset olivat Suomen kansalaisia, jotka joutuivat hävityn sodan seurauksena siirtymään muualle Suomea. Suomen oli pakko siirtää omat kansalaisensa turvaan. Omista kansalaisista huolehditaan, se on itsenäisen maan velvollisuus. Karjalaistenkaan siirto ei ollut helppo asia. Maailman pakolaiskeskukseksi emme pienenä maana voi ryhtyä. Sen pitäisi vihreillekin olla selvä asia.

Rita Lahti, kiitos kirjoituksestanne talvisodan päättyessä. Luin muistojanne kyynelsilmin.

Lehti 9.3., sivu 7. Jänis lähti juoksemaan. Höpö höpö. Hirvi ui selkää ennen kuin jänis juoksee.

Koronan estämiseksi kehotetaan pesemään kädet. Miksei painoteta että saippualla, kun kerran saippua rikkoo viruksen kuoren ja tuhoaa sen. Eikö Thl:ssa ole ketään viestintään perehtynyttä?

Kirkkolaki puhuu määrätystä asiasta ja P Räsäsen puolesta ja syyttely saa loppua ja nyt tarvitaan sitä kirkkoa rukoukseen Suomen puolesta koko kansan voimalla tätä koronaa vastaan.

Minä niin mahdottomasti tykkään kohteliaista ihmisistä, niin liikenteessä, kuin kaupoissakin. Kiitos ja kumarrus...

Kasvatus on naisten tehtävä. Semmoiseksi kuin kansa kasvatetaan, semmoinen se on. Sivistystä kodeille -yhdistyksen perustaja Lucina Hagman Martta-yhdistyksen perustamistilaisuudessa v. 1899. Kuka uskaltaa myöntää tämän nykyään?

Kävin marketissa, siellä oli yli 500 henkeä koolla ja aika tiiviissä kontaktissa varsinkin kassoilla. Rikotaanko nyt valtioneuvoston määräyksiä? Eli isot marketit siis kiinni.

Jos joka aamu koulussa sanottaisiin yhteen ääneen opettajan johdolla: Tänäänkään ei kiusata ketään ihmistä.

Hohhoijaa, onhan törkeää verrata sodan takia siirtyneitä suomalaisia joihinkin pakolaisiin, voi hyvää päivää ja kirvehen vartta!!

Sinä, jonka mielestä kissa ei taloa tarvitse, vaikutat juuri sellaiselta henkilöltä, joka kissoja luontoon hylkääkin. Samaan sarjaan voi lukea myös kissatalon vastustajat. Näiden takia juuri kissa talon tarvitseekin.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi