Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Tekisi mieleni sanoa, että jos asiantuntija nenäliinoineen oli sairas, niin kiireesti karanteeniin! Jos oli terve, niin kiireesti tapakoulutukseen! Jälkipahoittelusta huolimatta vakavan taudin informaatiotilaisuuden episodista jäi huolestuttava muisto. Ja mitä hamstraukseen tulee: emme monikaan tee ostoksia ennakkoon siitä pelosta, että tavara kaupoista loppuisi, vaan siltä varaa, että kauppoja suljettaisiin työntekijöiden sairastumisen vuoksi, tai oman mahdollisen karanteenin vuoksi, jolloin ei olisi mahdollista käydä ostoksilla.

Asunto-osakeyhtiö vai liikelaitos? Esim. as oy ostaa energiayhtiöltä kaukolämmön ja maksaa siitä tietyn hinnan, sitten kun as oy laskuttaa asukasta lämmön hintaan on laitettu 50% lisää ja kaukolämmöllä tuotettuun lämpimään veteen tulee törkeän iso asujilta perittävä hinta eli lämpimän veden tuottamiseen käytetty hinta on kerrottu 3:lla! Eli on liikelaitos!

Eduskunta yhteen rintamaan. Monet ahdistuvat koronatietotulvasta ja sairastuvat pelkästään siitä. Nyt jäitä hattuun ja jalat maahan.

Menin markettiin hakemaan vessapaperia. Se oli loppuunmyyty, niinpä ostin ananaksen. Maistui takuulla paremmalta.

Korona-epidemiassa on jotain hyvää ja opittavaakin. Nimittäin tämä tirsmu ja nirppanokka sukupolvi opetetaan kantapään kautta poikkeusoloihin. Ei enää kytätä päiväysleimoihin, kauppojen hyllyystä sen huomaa.

Peltomarketit ovat varsinaisia virusten keräily- ja jakelupaikkoja. Välttäkää, jos aiotte välttää tartunnan.

Kuinka Vaasan vesi on varautunut, ettei koronavirus pääse käyttöveteen?

Tyhmät hamstraa ruokaa, tyhmimmät vessapaperia.

Lopettakaa kissatalosta valittaneiden mollaaminen. Elukat eivät kuulu kaupunkiasumiseen. Eikö teille koronavirukset jo riitä?

Miksei Vaasan koronaviiruksia tutkita Seinäjoella?

Nyt kaupungin- ja kunnanjohtajat voidaan lomauttaa, kun kaikenlaiset kissanristiäiset ovat kielletty koronan takia.

Äkkiää se harjotteluasia kuntohon! Nyt jos koskaan tarvitahan valamistuvia sairaanhoitajia ja insinöörejä!

Kiitos Esko Piiroiselle 14.3. kirjoituksesta! Kirkkoihin kaivataan tosiaan rohkeita saarnamiehiä jakamaan rukiista jumalan sanaa. Lipilaarit papit ja piispat pois pöntöstä! Nyt Suomessa tarvitaan paljon rukousta, jotta koronan tuhot jäisivät pieneksi.

Poikkeustilalaki pitäisi saattaa voimaan jo ihan sen vuoksi, että sen nojalla voidaan rajoittaa ylenpalttista hamstraamista.

Vetokannaksen kissatalosta valittaneillahan oli siihen täysi oikeutus! Aikakin on sen jo nyt näyttänyt. Kissoille löytyy kyllä paikkoja asuinalueiden ulkopuoleltakin. Sitä paitsi oikeasti nykyisen talon ympäristö haisee, vaikka mitä muuta väitettäisiin.

Perjantain 13.3.20 lehdessä Pentti Kallion kirjoitus maaseutumme asuttuna pitämisestä. Miksi kuntapäättäjät eivät ole tätä käyttäneet, vaan tuskailevat, kun väki vähenee ja tuvat aktivoituvat. Tässä kirjoituksessa 10 pisteen vinkki. Mikä kunta ehtii ensimmäisenä???

Kiitos pastori Esko Piiroinen todella hyvästä kirjoituksesta. Asia on juuri näin, kuin kirjoitit.

Koronavirus. Ministeri sanoi viikko sitten, et ei Suomella hätää. Miksi pieni Suomi, muka välttyy aina kaikelta? Suomi ihan tavallinen maa muiden rinnalla.

Vai että kissoille oikein talo hommattaisiin Vaasassa, onko hullumpaa kuultu aikoihin.

On se kumma kun tv-ohjelmat tehdään niin , että semmoinen pimputus kuuluu taustalla, ettei huonokuuloinen saa mitään selvää. Esim. Verta, hikeä ja t-paitoja, kiinni piti tv laittaa pimputuksen takia.

Hei hamstraajat! Ei kaikilla ole laittaa rahaa 500–700 euroa ruokaan yhtenä päivänä. Jättäkää meille vähävaraisimmille jotain ruokaa.

Kallehin on vapaus. Hieno tilaisuus. Airutnauhat olisi saanut olla oikein eli miehellä oikean ja naisella vasemman olkapään yli.

Ilmastohysteriaan sortuneille rauhoittava tieto. Kyllä luonto tekee tehtävänsä, ei tarvitse huolehtia,

Kiitos Esko Piiroinen kirjoituksestasi Kuinka siteerata Raamattua, kun kirkkomme piispat vaikenevat Raamatun totuuksista. Ei ole siis ihme, että kirkot tyhjenevät, kun ei pääse syntymään elävää kristillisyyttä!

Olipas STTK:n Palolalta Suomen tämän hetkiseen tilanteeseen täysin päätön ehdotus työajan lyhentämisestä. Voiko demarit olla todella noin laskutaidottomia? Vähästä työstä täysi palkka, jos edes töihin huvittaa mennä. Kunnon palkka kuuluu niille, jotka hoitavavat hommansa, ei laiskureille.

Kirkkopuistikko oli su 15.3. aamulla aavemaisen pimeä. Oli varmaan pelottavaa kulkea kadulla.

Nyt Suomen maassa tarvitaan hallituksemme tueksi kokemusta omaava ja neuvoja antava johtoryhmä! Puheenjohtajana tasavallan presidentti Sauli Niinistö, Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen ja pääministerinä 1990-luvulla toiminut Esko Aho.

Mitä vastataan pienelle lapselle sitten kun loputkin tavallisen ihmisen työllä hankkimat varat on loppuun poltettu vallanhimon, materian ja nautinnon alttareilla. Mitä vastataan, kun lapsi pyytää pientä palaa leipää ja puhdasta vettä?

Näinä aikoina myös vihreät tunnustanevat, että on parempi hoitaa liikkumisensa omalla virusvapaalla autolla kuin vaikkapa ruuhkabussilla.

Mitä ihmettä se kenellekään kuuluu kuinka joku ilmoittaa onnellisen perhetapahtuman? Videolla, kameralla, kännykällä. Itselläsi on valitusriippuvuus! Hanki elämä!

Arkkipiispa pohtii kristillisiä asioita lehdessä mikä on ok. Yksi jatkuvan kiistan aihe on se, milloin kirkossa aletaan vihkiä myös samaa sukupuolta olevat parit. Itse piispa lähestyy avioliittoa perinteiseltä kannalta, mutta toteaa samalla, että samaa sukupuolta olevat parit vihitään ennemmin tai myöhemmin kirkossa.

Kysytäänpä välillä kaupunkien sosiaali- ja terveysjohtajilta valmistautumisesta koronaan. Jätetään lääkärit tekemään kiireellistä työtään. Johtajuus esiin.

Evijärven pinnan nostosta. Jos asia otetaan uudelleen käsittelyyn, se pitää ottaa paljon laajempana kuin viimeksi. Siinä tulee ottaa huomioon koko järvi ja kaikki vaikutusalueella olevat, myös metsänomistajat. Kustannukset tulee jakaa kaikille, myös vapaa-aikalaisille, jotka oli viimeksi jätetty pois kustannusjaosta. Kaikkein paras olisi jos luvan haltija rakentaisi penkereet, pumppaamot ym. ympäri järveä. Pitäisi ne kunnossa. Kunnalla ei ole varoja tähän.

Jos ei suljettaisikaan työpaikkoja yms. ja pakotettaisi ihmisiä palkattomille lomille määräajaksi terveinä. Vaan pääsisivät sitten sairaslomalle jos mahdollinen sairaus tulisi. Kuinka monta yritysten ja ihmisten konkurssia vältettäisiin eikä maa menisi mahdottomaan lamaan.

Kirjoittajalle vinkki: koronalla, antibiooteilla ja bakteereilla ei ole mitään yhteistä. Muuten se olisi pysäytetty heti alkuunsa. Korona on virus.

Nyt on pakko kirjoittaa, että kyllä tulee ikävä vanhan taidehallin valoisuutta ja helppokulkuisuutta verrattuna Kalevan navetan pimeään ja synkkäilmeiseen näyttelytilaan, jota Eparin toimittaja ytimekkäästi vertasi Stasin kuulustelukellariin. Jopa valitut taideteokset vain synkensivät kokonaisuuden.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi