Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Miksi aina ensimmäiseksi otetaan pois vanhuksilta? Vaasan päättäjät ovat päättäneet lakkauttaa Fyrrytuvan rahoittamisen, näin ollen toiminta päättyy. Vähänkyrön keskustaan ei jää kuin osuuskauppa ja kirkko. Kuntaliittymässä Vaasa sai Vähältäkyröltä 30 hehtaarin Kaukaluodon ja sähkölaitoksen. Ottakaa säästöt myymällä Kaukaluodosta tontteja! Fyrrytuvan vanhukset ovat aikoinaan maksaneet veroja. Mihin nämä ihmiset nyt menevät?

Kiitos Esko Piiroiselle (I-P 14.3.) kuinka siteerata Raamattua? Pasuunasi antoi selkeän äänen!!!

Hieman hassua, että toimistotyöläinen passitetaan etätyöhön ja kaupan kassa voi hyvin olla töissä lähikontaktissa satojen kanssa.

Laihialla osa näköjään vieläkin nupan karvoissaan. Tiet ok, hyvässä kunnossa. Menkää sitten kävellen marisijat.

Yrittäjät, myös yksin yrittäjät! Pidättehän 2 viikon karanteenin ansaitun ulkomaanloman jälkeen, vaikka se taloudellisesti koetteleekin. Teidän loma oli halpa, mutta asiakkaiden kärsimykset voivat olla rahassa mittaamattomia, teidän leväperäisyyden vuoksi. Ollaan vastuullisia!

Rajoitus liikkumiseen! Terveet töihin, kauppaan ja kouluun, muuten kotiarestiin. Englanti määrää yli 70-v. kotiin, säästyy tehohoitopaikkoja!

Vaasa ja Vetokannas, sekä muutama kissa valvotuissa tiloissa ja hyvin hoidettuna. Te, jotka kaadoitte kissatalon lähes valmiin talokaupan, katsokaa Yle Areenasta filmi Istanbulin kissat. Loistava filmi ja hieno osoitus tavasta, millä rakkaudella miljoonakaupungin ihmiset jo vuosisatoja ovat suhtautuneet satoihin tuhansiin vapaana kulkeviin kissoihin. Kissatalon väki, unelmanne kaadettiin, mutta se elää. Voimia teille kaikille.

Kreikan ja Turkin keskeisessä kiistelyssä on mm. Suomen sisäministeri kohottanut kansainvälisen oikeuden soveltamispakon lähes uskonnon asemaan. Toisen maailmansodan jälkeistä Geneven sopimusta nämä tiukkapipot vaativat soveltamaan tänäänkin, vaikka sen laadinta liittyi Euroopan sisäiseen, sodanjälkeiseen väestöliikehdintään. Kansainvälisen oikeuden säädökset eivät aina sovi äärimmäisiin poikkeustilanteisiin. Erityislait niitä varten!

Vai pitää hallituksen antaa ohjeita koronan varalle. Ja sitten märistään, kuinka valtio meitä holhoaa. Eikä oma polla sano mitään.

Harry Wallin puhuu täyttä asiaa Räsäsen tapauksesta. On siinä ja siinä, että usko menee oikeuslaitokseen.

Kevät keikkuen tulevi. Kohta pitää käyttää korvatulppia, kun pikkulinnut pitävät karmeaa meteliä pihapuissa.

Entinen yrittäjä, kiitos erittäin hyvästä kirjoituksestasi! Puit sanoiksi monen entisen yrittäjän ja heidän perheidensä tunnot. Meidän ei varmaan auta kuin jaksaa vaan.

Tosikolle kissan tömistelystä, googlaa sana sarkasmi. Kaikkea sitä kuulee.

Kissan tömistely oli oikein hyvä jatko valituksiin, että herätään postin luukusta putoamiseen. Kaikilla vaan ei ole huumorintajua.

Kannattaisi ahkeran käsienpesun lisäksi leikata ne kamalan pitkät kynnet, joita näkee jopa asiakaspalvelussa.

Koiraveroa haikailevalle voi todeta ainoastaan, että veroillako sinun lapsesi saisi kesätoimintaa. Keksi nyt aivan itse ja lapsesi kaverit sitä toimintaa, ei siihen verovaroja tarvita!!

Jatkuva narina noista kissoista loppuisi, kun ihmiset huolehtisivat kotieläimistään, painotus sanalla koti.

Olimme kylässä Itikanmäen uudella asuntoalueella. Piha-alueella oli koiranp---aa monessa paikassa. Viekää nyt hyvät ihmiset koirat kauemmas kuin porraspäähän.

Koskahan Vaasan sähkön kello saadaan kuntoon?

Suomi selviäisi koronaviruksesta hyvin ellei Italian ja Espanjan lomailijat toisi välinpitämättömyydellään lisää tartuntoja. Ottakaa mallia ulkomailla matkaavista firmain työporukoista ja noudattakaa suojauksia sekä karenssin noudattamista.

Älkää käyttäkö käsirasvoja työpaikoilla. Pöpöt oikein tykkää velloa niissä tahmaisissa kahvoissa ja kaiteissa. Kuivilla pinnoilla kuolevat.

Kun nyt koohkaatte sen koronan kanssa, niin ottakaa huomioon pienet lapset, jotka kuuntelevat herkällä korvalla kaiken mitä aikuiset puhuvat. Miettikää minkälaista kauhua ja pelkoa nämä puheet kuolleiden ja sairastuneiden määristä heidän mielissään herättää. Selittäkää edes, että ei tässä olla heti kuolemassa ja kyllä se joskus menee ohikin. Asettukaa pienen kuulijan asemaan.

Kansallinen rukouspäivä Suomeenkin. Presidentti Trump julisti Yhdysvaltoihin kansallisen rukouspäivän koronaepidemian vuoksi. Voisiko Suomen valtiojohto tai kirkon johto tehdä saman Suomessa? Se on varmaa, että kristikansa on jo pitkään rukoillut.

Mikä kumma siinä on, ettei Seinäjoen kaupunki laita koiria verolle. Onko oma koira ojas vai mikä mättää? Turhat koirat vähenisi niin kuin jätökset, siinä tulisi kaupungille tuloja. Säästöjä tulisi runsaasti kun katuvalot laittettaisiin ajoissa pois, esim. 16.3. oli vielä klo yhdeksän katulampuissa valot päällä.

Piia Kattelus, pastori Esko Piiroinen ja Harry Wallin. Tuhannet kiitokset ryhdikkäistä kirjoituksistanne. Te olette maan suola, ettekä pidä kynttiläänne vakan alla, kun tuo paimensauva näyttää olevan piispoillamme ihan hukassa.

Fiksu norjalainen psykiatri on sanonut: vähemmän lääkettä enemmän hyvyyttä. Kannatetaan.

Miksi sair.hoit.piiri ja terv.keskus pitävät y-talon pääoven edustaa sairaalan tupakointipaikkana. Kontrolli heti kuntoon!

Orrenmaan kolumni oli hyvä, mutta tarkennus siihen: Vaasassa on Fiskets hus, Kalastuksen talo. Huussin seinässä on noin 30 cm:n korkuisin kirjaimin Fiskdisket ja sen alapuolella hyvin pienesti Kalapöytä! Notta näin meillä Vaasassa kielisääntöä nouratetahan?

On oikeastaan mukava olla syyttömänä syyllistetty, jo kolmas eiku neljäs koirakin mukaan luettuna. Siitähän korvataan, rikastumaan.

Hallituksen tiedotustilaisuudessa 16.3. tuli selväksi, (mm. ministeri Kiurun puheenvuorosta), että koko hirmuinen yhteiskunnan alasajo koronaviruksen torjumiseksi tehdäänkin yli 70:n ikäisten vanhusten, (ei kun siis, ikäihmisten) suojelemiseksi! Kyllä nyt tuli minulle (78 vee) huono omatunto ja syyllisyys. Mikähän auttaisi?

Kissatalon väki tekee hyvää työtä. Ei kai ne sisällä olevat kissat naapureita häiritse.

Älkää nyt missään nimessä lähtekö jonottamaan Kelaan, poliisiasemalle, verovirastoon ym. jos ei ole hengenhätä! Järki käteen nyt!

Paras suoja tautia vastaan lienee sairastamalla se. Toimiikohan se koronankin kohdalla?

Nyt pankeilta joustoa, kun kriisi tuli Suomeen. Vielä muistetaan kuinka pankit pelastettiin. Verorahoja käytettiin runsaasti pankkien tukemiseen. Tuon ajan huseeraajajohtajilta ei saatu perinnässä kuin murusia. Osa päästettiin vastuusta kuin koira veräjästä. Indeksipuolituksella eläkeläiset pantiin maksajiksi.

Ihan loistavaa, et löydetään kotoilu perheen kanssa. Koko ajan ei tarvi olla menossa harkkoihin, pizzalle ja Thaimaahan.

Arkkipiispa ei pitkässä haastattelussaan (I-P, 15.3.) ottanut kantaa mm. perinteisiin koulujen joulujuhlien järjestelyihin ja kevätlukukauden päätöksessä ns. Suvivirteen kohdistuneisiin, mediassakin esillä olleisiin muutoksiin. Nämä ovat erityisesti vaikuttaneet poliittisen oikeistomme kriittisiin näkemyksiin uskontomme nykyharjoittamisesta. Entä, mitä itse arkkipiispa ja papistomme ovat tehneet estääkseen näiden ongelmien synnyn ja paisumisen?

Onko Vaasa oma maakunta nykyään, kun koronavirusta uutisoidaan. Minne on Pohjanmaa hävinnyt?

Jyrki Mäkyseltä hyviä ohjeita mutta älkää ostako lahjakortteja, sillä ne ovat arvottomia, jos yritykselle käy huonosti, kokemusta on.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi