Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Jopa perussuomalaisten ja muiden suomalaisten välinen sota on tauonnut viruksen vuoksi. Mikä ihmeen kommentti tuo oli 15.3. jopa pääkirjoituksessa ja kuvan kera. Ilmeisesti persujen mollaus aina sallittu, muiden kielletty.

Älkää pilatko Öjbergin hienoja kuntoportaita piikkikengillänne. Oli jo reikiä vaikka millä mitalla.

Haluaisin jonkun selityksen tälle Fylgian apurahalle. Kiitos.

Miksi ristisanat on tehty vain ammattilaisten käyttöön eikä tavallisen lehden tilaajalle. Jos ei voi helpottaa, voi ristikot jättää pois?

Mikä ihme siinä vilkun käytössä on niin vaikeaa? Käyttämättä jättävät ovat kai sitä mieltä, etteivät säännöt koske heitä. Sitä ihmettelen, kun moni laittaa vilkun päälle lähtiessään kääntymään; myöhäisimmät samalla, kun kääntävät rattia. Tieliikennelain mukaan vilkun tarkoitus on kertoa autoilijan aikeista, joten turha vilkuttaa, kun aikeet ovat jo tiedossa.

Onko pääomatulo verotettavissa samassa kun ansiotulo eli onko se samaa tuloa?

Ei Suomi ole poikkeustilassa, vaan nyt ollaan palaamassa pumpulista normaaliin. Mitä kestää kansa, joka perustaa kriisiryhmän kissankin kuoleman johdosta?

PS:n asenne sodan takia kodistaan pois lähtemään joutuneita lapsia kohtaan: Ei oteta Suomeen, koska se maksaa. Se on muiden maiden velvollisuus huolehtia lapsista ja muista sotaa pakenevista ihmisisitä.

JYlen sivulla ohjeistettiin laulamaan Paljon onnea vaan... käsiä pestessä. Parempi laulaa itsekseen ja pitää suu kiinni, ettei pisarat leviä ympäristöön.

Paluu olennaiseen: pussillinen ruokaa ja vessapaperia.

Meneillä olevassa kyselyssä kartoitetaan suomalaisten digiosaamista mm. verkkokyselyllä. Kyselyn tarkoituksena lienee selvittää missä laajuudessa voidaan siirtyä yhä enemmän digitaalisiin toimintoihin. Verkkokyselyllä saatu tulos ei vastaa koko kansan osaamista, sillä verkonkautta eivät voi vastata ne henkilöt, joilla ei ole digilaitteita tai jotka eivät osaa niitä käyttää. Tilanne on sama, jos kuuromykille tehtäisiin tämä kysely puhelinhaastatteluna. Paperilomakkeita on tietysti saatavilla joistakin infopisteistä. Uskovatko tutkimuksen tekijät tosissaan, että esim. vanhemmat ihmiset maaseudulla lähtevät taksilla hakemaan jostakin näitä paperilomakkeita?

Korona ja eriarvoinen kohtelu yrityksissä. Toiset ovat ns. etätöissä täydellä palkalla hoitamassa lapsia, kun koulut ovat kiinni. Punaviinipakkaukset Alkosta loppu ja työpanos 20%. Lastenhoito palkatta tai jatkuva iltavuoro töissä olijoilla vaihtoehtona.

Talvisodan hengellä -kolumniin viitaten suosittelen edes pieneltä osin vähentämään koronaviruksesta pienyrittäjille koituvia taloudellisia menetyksiä maksamalla palvelun tarjoajille käyntimaksut, vaikka käynti ei toteudukaan. Silloin toteutuisi talvisodan henki.

Miten käy, jos yhteiskunnan kaikkein tärkeimmissä avainryhmissä sairastuu kerralla iso joukko työntekijöitä? Kriisitilanteissa huomataan, mitkä ammattiryhmät ovat korvaamattomia. Ikävä kyllä, suuri osa näistä ammattiryhmistä ovat myös niitä, joiden työtä ei palkallisesti arvosteta.

Toivottavasti ay:t maksavat lomautetuilla korvaukset ilman karenssia, maksettiinhan reilusti jopa enempi kuin työnteosta hetki sitten työtaistelun yhteydessä.

Ei miljonääreillä ole nyt vaikeaa. Miljonäärit rikastuvat nyt entistä enemmän, kun sijoittavat likvidejä varojaan laskevaan pörssiin.

Nyt taas vaaditaan hoitoalan henkilöiltä venymistä suuntaan ja toiseen mutta kun on palkkaneuvotteluista kyse, niin ei ole neuvottelu halua minkäänlaista.

Juurikin niin! Opettajat ja muutoinkin johtajat ovat asian ytimessä, kun koulukiusaaminen ja aikuisten henkinen pahoinpitely estetään. Osaaminen varmistettava kiusaamisen esto -passilla.

Eikö voisi puoluetuet jäädyttää ja kansanedustajien palkkaa pienentää, onhan se nyt aivan mieletöntä, jos 900e eläkkeitä pienennetään.

Kiitos Öjbergetin tekolumilatu ry:lle ja Vaasan kaupungille, että olette mahdollistaneet hiihdon harrastamisen näin lumettomana talvena.

Ellei ihmiset mene ravintolaan, pitää ravintolan mennä ihmisten luo. Nyt voisi työllistää tekemällä sitä kotiruokaa myyntiin perheille, joilla lapset kotikoulussa ja vanhemmat töissä ja jaksamisen rajoilla. Maasta se pienikin, ja miksei suurikin, ponnistaa.

On aivan epäselvää, miten vanhusten tulisi menetellä. Joku tiedotustilaisuus julistaa, että oltava sisällä pari viikkoa. Samana päivänä neuvotaan, että kauppaan, apteekkiin ja tietysti ulos saa mennä. Mitä teidän karanteeni tarkoittaa? Olkaa yhtä mieltä, kun neuvotte!

Rajat kiinni -ajattelu on ilmeisesti nyt suomalaistenkin huulilla toivoa antavasti. Ja näin lienee kaikkialla Euroopassa. Sisärajoista haetaan nyt hyötyä, ja näin Schengen-sopimuksen vapaata liikkuvuutta ei nyt puolusteta vähääkään. Vaikka kysymys onkin taudin leviämisen jarruttelusta, niin onhan jo vuosia Schengen-alueella, Suomessakin, todettu, että mm. rikollisuus hyötyy ja pakolaiset voivat hakeutua vapaasti itse valiten vaikka Suomeen.

Fairylla viruksen vallankumous! Nyt hamstrataan!

Nyt valtio huutaa hoitajia apuun koronan takia, hoitaja tulee ja auttaa. Mitä tapahtuu kun hoitajat pyytää valtion apua tes-neuvotteluissa jonkin ajan kuluttua...

Ei työvoima lopu Suomesta, kriisiaikana viranomainen määrää eläkeläiset töihin kykyjensä mukaan ja osalle nyt työssä oleville kännykän räpläyskielto päälle. Somet suljetaan, niin tats it.

Vaasan Prisma muistutti tiistaina Neuvostoliiton kauppoja. Varsinkin lihaosasto oli tyhjää täynnä. Hamstraus siis jatkuu.

Mahtanee loppua ylenpalttinen halailu kohdatessa, joka ei ole suomalaisten kulttuuria koskaan ollutkaan, ja hyvä niin.

Töissä kipeänä? Paljonko meitä pikkuflunssaisia on yhä töissä pahimmassa tapauksessa koronavirusta kantavina. Perisuomalaiseen tyyliin ei lääkäriin mennä pienestä köhästä saati näinä aikoina kuormittamaan terveydenhuoltoa. Odotamme vain, että koska omalla kohdalla kaikki koronan oireet tulee ennen kuin hakeudutaan hoitoon. Ei riitä että henkeä ahdistaa ja on nuhaa, sehän on vain flunssaa... vai onko sittenkään?

Laihian Ampujantiestä on tullut oikotie Tampereen suuntaan matkaaville ja keskustaan pyrkiville. Hyvin suunniteltu?

Jotkut terveysasemat nopeuttaa reseptien käsittelyä tällaisena aikana. Ruusuja siitä. Vanhus.

Kun on sairaus, että tarvii jatkuvaa lääkitystä, miksi pitää nykyään uusia samat lääkkeet, joita ennen sai vuodeksi kerrallaan, nyt useammin?

Pimputukseen kyllästyneelle, olen kanssasi täysin samaa mieltä. Kaikkien suomalaisten viihdeohjelmien puhetta on melko mahdotonta kuunnella ainaisen pimputuksen takaa, joka häiritsee ohjelmassa puhuttua. Korvat höröllä, ääni täysillä ja ei sittenkään tule mitään tolkkua. Juuri tästä syystä en katso kotimaisia.

Evijärven vesipintaa ei olla nostamassa siitä, missä se on ollut lähes 20 vuotta. Tuo taso on tarkoitus vain virallistaa. Viimeiset kaksi vuotta pinta on ollut katastrofaalisen alhaalla. Tuo 10 cm korotus on välttämätön, jos matalavetinen järvi aiotaan säilyttää. Veneily on kivien johdosta käynyt miltei mahdottomaksi. Valtuuston on syytä käsitellä asia uudelleen, sitä mieltä on evijärveläisten ja huvilan omistajien suuri enemmistö.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi