Lukijoilta: TEKSTATEN

Onko pakko kerjätä rahaa hyvinvointitilille vaikkei pidä juhliakaan. MissÄ ahneuden raja?

Kuinkahan hyvin mainosten ja lehdenjakajien käsittelyhygienia on hoidossa, vai jaetaanko pöpöt jokaiseen kotiin?

Mahtavaa, käytiin marketissa ja siellä huolehdittu hienosti tartuntavaarasta. Käsidesi käsille ja kertakäyttöhanskat heti kauppaan mennessä.

Pitäiskö Liisanlehdontie Prisman työmaan vieressä pestä työpäivän loputtua. ei kai tuollainen kuraaminen ole sallittua?

On se käsittämätöntä nyt kun on tuo koronavirus, niin tuntuu siltä, että kaikki tuottava työ joudutaan lopettamaan, mutta kyllä Ylessä ei ole rahasta pulaa eikä mitään hätää, jatkuvasti ruutuun tulee uutta toimittajaa haastattelemaan toinen toistaan.

Kauhajoen kirjastot sulkivat ovensa ennen aikojaan. Meitä oli aika monta jotka olisimme hakeneet luettavaa sulun ajaksi. Mutta ovet eivät auenneet meille. Olen käyttänyt kirjaston palveluja paljon, nyt täytyy miettiä muita keinoja saada luettavaa. Ja onhan niitä, kirjastokortti saa jäädä nyt unholaan. Henkilökunta on ollut mukavaa ja palvellut aina hyvin, siitä heille iso kiitos!

Missä menee jääviyden rajat, kun Joakim valtuuston puheenjohtajana on Vaasan sähkön hallituksessa vaatimassa lehtitietojen mukaan 7 miljoonan lisätuloutusta kaupungille. Tässähän ollaan käytännössä peittelemässä futisareenan ja jäähallin remontin aiheuttamaa kaaosmaista alijäämää.

18.3. I-P:n sivulla 11 oli koronaviruksesta ennustemalleja. Kiinan ja Italian tilastojen mukaan tartunnan saaneiden kuolleisuus on 4–10% eli lehdessä annetut luvut pitäisi mielestäni kertoa 100:lla eli puhutaan paljon suuremmasta vaarasta. Tuskin Suomessa on odotettavissa paljoa pienempiä %:ja. On tietysti myös mahdollista, että laskentaan (esim. 20% väestöstä) sisältyy jokin otoskerroin/oletus, että tartunnan saaneita olisikin arviolta 100-kertainen määrä todennettuihin tms. josta olisi kuitenkin hyvä kertoa.

Nyt ne Veikkauksen peliautomaatit pois sieltä kaupoista kun niitä ei moneen kuukauteen voida edes käyttää. Tuli monelle peliriippuvaiselle apu tästä viruksesta. Menee rahat ruokaan eikä pelikoneisiin.

Täällä joku ehdotti Evijärven mökkiläisiä maksumieheksi siihen, että järvessä pidetään vettä, eikö kiinteistövero ja ostokset paikkakunnalla enää riitä!

Moni ihmettelee, miksi koiraveroa ei peritä. koiraveroa ei peritä, koska se on poistettu Suomen lainsäädännöstä vuonna 2018.

Hyvät ihmiset, muistakaa tämän koronan jälkeenkin, että oman maan maataloustuottajat ovat kultaakin kalliimpia! Lopetetaan heidän syyllistäminen ja ostetaan kotimaassa tuotettua ruokaa, niin moni työpaikka säilyy. Ruoka ja terveys ovat elämän ykkösasia!

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi