Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Miksi me ihmiset aina valitamme, milloin koiranp....sta, koiraverosta, kissatalosta ja milloin mistäkin. Eikö tällaisena aikana mieleen tule muuta? Kun mieli tekee valittaa ja kitistä, menkää vaikka keräämään ne koirien jätökset ja muut roskat ja kysykää karanteenissa olevilta vanhuksilta voitteko auttaa jotenkin? Katsokaa aurinkoa ja kevättä, joka on puhkeamassa pian kukkaan. Positiivisuutta ja iloa elämäänne.

Mihin ovat miehiltä kadonneet hyvät käytöstavat? Televisiota myöten pidetään sisällä lätsää tai pipoa päässä jopa ruokailtaessa. Parta ja hiukset ovat ruokkoamattoman näköisiä ja monesti vaatteetkin kuin Raatteentie kuolleen hevosen peittona olleita. Ja ne naamakilluttimet!

Pienestäkin voi olla onnellinen! Ostin uuden hyvän vessaharjan ja nyt on pytty kiiltävän puhdas kaikkialta, myös reunojen alta!

Yle on löytänyt tosi hyvän juontajan eli Liimataisen koronaohjelmiinsa!

Voi, yrittäjien ja varsinkin Häkämiehen moolokin kitaa! Yrittäjille vain lisää rahaa! Millään muulla ei väliä! Elvyttämisen aika on myöhemmin, nyt on hoidettava ihmiset kuntoon!

Kyllä minä niin mieleni pahoitin ja hermoni menetin, kun minut ja kaikki yli 70-vuotiaat komennettiin vangiksi omaan kotiin. Vuosia on meitä suuria ikäluokkia syyllistetty huollon kantokyvyn kestävyydestä. Nyt lyötiin uusi syntitaakka hartioille, olemme siis uhka koko yhteiskunnalle. Tulee siis tunne, että olemme ongelmajäte vaikka teimme sotien jälkeen Suomesta hyvinvointivaltion.

Niiltä pikavippifirmoilta, jotka käyttävät ihmisten hädänalaista tilaa hyväksi juuri nyt, tulee toimiluvat peruuttaa.

Tasan ei käy onnenlahjat. Venäjän pakotteiren takia maanviljeliä menetti kymmeniä tuhansia. Esimerkiksi poialta pieneni vuositulo 56 000 e. Ei puhuttu korvauksista mitään. Nyt tämän koronan takia ollaan niin suopeita jakamaan rahaa kärsineille.

Hallituksen pitää ottaa valmiuslakiin sakkorangaistus mukaan, kun postissa tulee peltomarkettien avajaiskutsuja ja houkutellaan lapsia sirkustapahtumilla. Alfa tv myi lippuja konserttiin ja Levillä biletetään. Näin ei tartuntoja saada kuriin!

Edesvastuutonta Seinäjoen Ideaparkilta järjestää tasauspäiviä, nyt pitää ottaa vakavasti viranomaismääräykset, pian meillä on ulkonaliikkumiskielto kun määräyksiä ei noudateta. Kontakteja pitää nyt rajoittaa ihmisten välillä. Lapset kotona viikolla ja sittenkö viikonloppuna kauppakeskukseen. Ei totta vie.

Miksi selvännäkijät eivät ole varoitelleet koronasta?

I-P 19.3. Juhani Prusti, kiitos todella hyvästä kirjoituksesta. Ei uutta siltaa Björkenheimintielle! Säilytetään vanha kevyelle liikenteelle, se riittää. Päättäjät, nyt järki käteen ja jarrua, ei turhia, kalliita hankkeita. Meillä on jo yksi turhakesilta Itikan mäellä! Lakeuden aamunkoi, kävelysilta, maksoi 1,5 me – ja vain komian tähären! Sitten ihmetellään kun ei rahat riitä...

Miksi ihmeessä tv:ssä ei näytetä opetusfilmiä siitä, miten virus tarttuu? Ei vanhukset kansakoulupohjalta tiedä siitä tuon taivaallista! Ei virus tule kuin postiauto, eihän? Kansa ei voi ymmärtää virustorjunnan tärkeyttä, ennen kuin opetetaan, mikä virus on ja miten se toimii. Muistakaa testata opetusfilmi takametsien isäntämiehillä, ettei mene yliopistotasolla taas ohi. Miksi ette tutustu vanhusten ajatteluun ja lähde siitä?

Toivottavasti Pentti Linkola ehtii saada vielä monta valtion palkintoa! Hän on osannut näyttää mallia: kalastellut, kirjoitellut sekä vielä kiroillut ihmisten pohjatonta ahneutta ja typeryyttä. Aivan poikkeuksellisesti filosofin elämäntyö osoittautuu niin merkitykselliseksi.

Koulu- ja työpaikkakiusaaminen aiheuttaa suunnattomia inhimillistä kärsimyksiä. Liikaa pomoja jotka julistavat: ei minun paikassani kukaan ketään kiusaa! Potkut sellaisille ja muihin töihin.

Lohtua pimputukseen kyllästyneelle. Petyt jos se poistetaan. Ei sieltä kuuluisi enää kuin ylös alas pomppivan juontajan huuto, että tämä on mahtavaa, tämä on historiallista, tervetuloa legendaarinen tupettaja ja somepersoona xzykvati ja sitä rataa. Juontajia on noin 3, joista lähes aina 3 vuorossa samana iltana.

Hoitajat ja sosiaalitoimi ahkeroivat ja heiltä vaaditaan nyt paljon. Pitäisikö nyt edes vähän huomioida ja kiittää siivoustyötä tekeviäkin! Ellei tätä ahkeraa pienipalkkaista ammattikuntaa olisi, taitaisi kaikki olla menetetty!

Joku pyysi helpompia ristikoita, ei todellakaan. Mitä ideaa siinä on, ristikot on tarkoitettu aivojumpaksi. I-P:ssa on hyvät ristikot, vähän erikoisiakin sanoja.

Kenellä on varaa purkaa siilot ja rakentaa parempaa tilalle? Toivottavasti yleinen ajattelu niidenkin osalta kokee renessanssin.

Hieno lisä lehteen päivittäiset ristikot. Hyvä, että on vähän haastetta!

Ihminen on väärä kuin korkkiruuvi, mutta korkkiruuvikin on suorempi ihmisen vierellä.

Onko Vaasan veden tj. parempi asiantuntija kuin yl. virusasiantuntijat? Infektiolääkärinä tiedän, että virukset voivat hyvin levitä myös veden mukana.

Kiva, kun tv tekee kivaa ohjelmaa keski-ikäisille ja nuorille korona-aikaan. Vanhuksilta on kivasti lopetettu viimeisetkin heitä kiinnostavat tv-ohjelmat. Josko radio yrittäisi olla edes vähän meitä varten. Me ei päästä nettiin.

Voi hyvät hyssykät, tosta vilkun käytöstä liikenteestä vouhkataan, Kun kaikissa autoissa ei sitä ole vakiovarusteena, sehän pitää hankkia lisävarusteena ja siihen ei ole varaa kaikilla. Hyvä kun on jonkunlaisen kulkimen pystynyt hankkimaan ja kyllä kai jokainen tietää minne naapuri on menossa.

Ristikkojen taso pitääkin vaihdella. Eihän vain pelkkä nopea täyttäminen kenellekään iloa tuo.

Mikä onni, että meillä on hallitus, joka yrittää mennä järki ja käytäntö edellä. Voimia hallitukselle!

Jos korona ei riskiryhmäläisiä sairastuta, niin Ylen taukoamaton paasaus asian tiimoilta sen tekee. Kun heille tuhat kertaa päivässä todistetaan, kuinka suuressa vaarassa he ovat, kuinka tehohoidossa joudutaan valitsemaan jne. Heillä kuitenkin on paljon tv päällä, kun muuta ajankulua ei ole. Asialliset, selkeät ohjeet riittäisivät kun muuta ei kuitenkaan voi.

Kiitos ristikoista! Juuri sopivan tasoisia. Terv. tavallinen lukija.

Suuret kiitokset Vaasan viheralueyksikön Latvalalle, Jänisojalle ja Lauroselle. Vihdoin Isolahden venesataman alue siistiytyy veneenromuista. Aivan mahtavaa!

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi