Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Nyt kun yli 70-vuotiaiden tulisi pysyä vain kotioloissa, eikä vastaanottaa vieraita, eikö televisiossa voisi alkaa näyttää näille ikäryhmille, varsinkin yksin asuville mieluisimpia ohjelmia, vaikkapa Ylen puolelta. Hyviä vanhoja ja uusimpiakin kotimaisia elokuvia ja erilaisia tv-sarjoja olisi vaikka millä mitalla. Nämä tosi-tv-ohjelmat voisivat pyöriä kaupallisilla kanavilla. Yle Areenasta kyllä löytyy paljon mielenkiintoisia ohjelmia, mutta kun se ei ole kaikilla käytössä.

Pesäpalloväki ilmoitti alkavansa sarjapelit kesäkuun alussa. Samana päivänä ylioppilaslakkeja jaetaan etänä. Onko pallottelu tärkeämpää?

Keitä ovat ristikon ammattilaiset? Itse pidän itseäni aivan tavallisena lehdenlukijana ja jokainen ristikko on tullut täytettyä. On totta, että jotkut ristikot on aluksi vaikeita, mutta nekin on yhdessä miehen kanssa tullut päivien kuluessa täytettyä. Usein on montakin ristikkoa tekovaiheessa. Seuraavan päivän lehden ratkaisuun ei ole tarvinnut turvautua. Erittäin suuret kiitokset ristikoista ja lehdestä muutenkin.

Avatkaa uudelleen Ähtärin pari vuotta sitten suljettu aluesairaala. Kaikki valmiina.

Korona jyllää myös Suomessa. Eikö nämä kulkurajoitukset, karanteenit ja etäopetukset pitäisi olla kesään asti voimassa. Nykyinen aika 13.4. asti on liian lyhyt. Pitäisi mennä terveys edellä niin kuin mainostetaan.

Katso Yle Areenasta neuvotaan tämän tästä. Yksinäiset vanhukset, joilla ei ole älylaitteita jäävät ilman sekä tärkeää tietoa että ajankuluohjelmia.

Ristikot eivät mielestäni ole ammattitasoa, ketä se nyt tarkoittaakin. Osa voisi olla hieman haastavampia. Koko sivun kokoinen olisi hyvä.

Pitäisihän tupakoitsijoiden tietää jo tänä päivänä: influenssa ja tupakka on huono yhdistelmä.

Miten oli mahdollista, että 25 ortopedia altistui koronaan Levillä. Enintään 10 saa olla ryhmässä. Jo toinen lääkäriryhmä, joka tyrii.

Varsinkin julkishallinnon työntekijöillä on paljon lomapäiviä säästössä. Osassa tehtäviä on nyt hyvä tilaisuus nollata saldot vaikka työnantajan kehotuksella. Samoin voidaan määrätä pitämään osa vuosilomista vaikka sitten 1,5-kertaisena, esim. koulut ja päiväkodit.

Miten on mahdollista, että suureen kirkkosaliin ei lasketa kuin enintään 10 saattajaa? Mahtuuhan sinne. Kappeliinkiin sopii. Äly hoi!

Miljoonan ihmisen arvioidaan kuolleen hongkongilaiseen influenssaan 1968–69. Eli ei mitään uutta aurinqon alla.

Aamulla kun heräsin, aurinko paistoi ja linnut lauloi, kahvi tippui, hain lehden ja siinähän se taas oli, korona, mutta aurinko paistaa vieläkin ja ihanaa sirkutusta, kyllä tämä tästä :)

Kasvatan korona-ajan tukkaa, katsotaan elokuussa, mikä on tilanne.

Jos jyviä tulee syksyllä, siilot täytettävä varalle. Nyt jyviä viedään laivaruumat täynnä ulkomaille. Äly hoi, älä jätä!

Hyvä kirjoitus maasäteilystä 12.3! Rikkaassa Norjassa on varvuilla kaivoa etsivät tutkittu jo 90-luvulla, professoritason selvitys. Humpuukiksi todettiin kuten monet muutkin vastaavat rahastuskeinot. Ei se tyhmä ole, joka höynäyttää, mutta maksajasta en ole varma.

Nyt kun on vierailukielto palvelukoteihin, onko mietitty vaihtoehtoisia tapoja yhteyden pitämiseen omaisten kanssa? Moneenko palvelukotiin voisi ottaa videopuhelun? Olisi tärkeää nähdä ja kuulla, miten siellä äiti tai isä nyt pärjää?

Ilkka-Pohjalaisen jutussa vaasalaisen taksikuskin rasistisista puheista olisi voinut kertoa, millaisia puheita ne olivat. Nyt asia jäi epäselväksi.

Kiitokset jokaisesta ristikosta. Ovat todellista arjen ylellisyyttä. Erityiskiitokset Jorma Kemppaisen ristikoista.

Vai mannekiinikisojako täällä nyt joku kateellinen arvostelee. Tämä nykyään käytössä oleva sääntö ei ollut tuolloin vielä voimassa. Tiedätkö montako sataa henkilöä vielä parasta aikaa juhlii ravintoloissa ja kännipäissään nuolee jokaista vastaantulijaa.

Kiitos kannanotosta Äiti monien puolesta. Monet opettajat ovat todellakin ylireagoineet oppilaiden etäopiskeluun. Heti ensimmäisinä etäpäivinä järjestettiin ala-astelaisille kokeita ja kotitehtäviä huomattavasti enemmän kuin lähiopetuksessa. Ei tunnu kohtuulliselta, että lapsia rangaistaan tässä kaikille yllättävässä ja ikävässä tilanteessa.

Visit Vaasalle tiedoksi: nyt ei ole aika ihmetellä, tuleeko risteilyvieraita tänne. Nyt on aika kieltää tulo tänne.

Jos ihmettelee, että yleinen on väärässä, olisiko parempi kyseenalaistaa oma kuvitelma oikeassa olemisesta.

Ennen piti väärentää paperit, että pääsisi alaikäisenä ravintolaan. Kohta pitää väärentää paperit, että pääsisi yli-ikäisenä kauppaan.

Hallituksella todella tärkeää asiaa meille. Näinä päivinä ei todellakaan tarvi olla nyt muotilehdestä leikattu. Asiallinen fiksu on pääministeri.

Kiitos viestistä Äiti monien puolesta. Olen opettajana samaa mieltä. Tilanne on uusi ja hankala kaikille, myös opettajille. Varmaan rauhallisemminkin, lukujärjestyksen mukaisilla tunneilla, selvitään eteenpäin. Voimia kaikille, aurinko antaa energiaa+iloa.

Uskaltaako taloyhtiön yleissaunaan mennä nyt koronaviruksen aikana?

Pääministerimme on nuori kaunis nainen ja pukeutuminen sen mukaista. Uskon että housut eivät ole legginsit, vaan kapeat housut. Hienoa kun meillä on asiallinen Sanna Marin.

Metsätyö käynnissä. Oma mies ja raivaussaha. Työn arvo 600 e päivässä. Ei työnjohtokorvausta.

Miksi taloyhtiöiden tulisi kustantaa sähköautoille latauspisteitä? Lataus = tankkaus. Ei muitakaan autoja tankata kotipihalla vaan huoltoasemalla!!

Olipa oikein osuva kuva 22.3. Eikö sen vesisäiliön tarkoitus siellä traktorin takana ole se, että vettä käytetään, jottei pöly lennä. Työperehdytys unohtunu tai putsari ei ole sopiva tuohon työhön.

Vihdoinkin Vaasan ammattivalittajat saivat nenilleen, kun KHO antoi purkuluvan siilloille. Vuosia sitten ehdotin, että jos ja kun siilot saavat purkuluvan, niin purkujätteestä kunnon vierasvenelaituri sisäsatamaan, siitä vierailijoiden helppo lähteä tassuttelemaan keskustaan ostoksille. Säästyy kustannuksiakin, kun purkujätettä ei tarvii kaikkia kuskata muualle!

Se siitä vastuullisuudesta HUS, 26 ortopedia Levillä kursseilla ja nyt karanteeniin, homma pelaa.

Kiitos, mahtava lehti Ilkka-Pohjalainen. On paljon lukemista näinä aikoina.

Uskokaa nyt määräyksiä!

Koronan kustannuksiin voisivat osallistua nyt nämä rehelliset veronkiertomiljardöörit. Myös puoluetuet voisi tarpeettomina poistaa kokonaan, vaikka se käytännössä tuskin on edes mahdollista?

Melko hyvä kirjoitus ruoka-aiheesta 22.3. lehdessä! On olemassa laajaan tutkijoiden tietoon perustuvat ravintosuositukset. Perehdy niihin. Suosi suomalaista monipuolista ruokaa ja ympäristökin kiittää. Rahat jäävät vahvistamaan talouttamme, kukaan täällä ei häviä!

Kiitos Simo Ketelimäki hyvästä kirjoituksesta 22.3. Asia on juuri näin. Kunnon suomalainen lähiruoka on kaikkein parasta. Perunaan ei kyllästy, mutta riisi ei maistu joka päivä. Ja mikä hiilijalanjälki, kun tänne asti tuodaan.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi