Lukijoilta: TEKSTATEN

Piti odottaa eläkkeenmaksua, että voin lunastaa tarvittavat lääkkeeni apteekista ja ostaa kaupasta ruokaa varastoon. En uhmaten vaan pakosta kuljin itse, kun ei ole ketään auttajaa. Kiroilua sain osakseni kaupungilla, näin Vaasassa kohdellaan yli 70 v.

Kirjastokassi ja nuolaisu sormenpäähän kirjan sivua kääntäessä voinee levittää koronaa?

Huom. päättäjät! Vesilaitosta ja Pikipruukkia ei tule myydä! Halutaanko Vaasaan runsaasti kodittomia? kysyy veronmaks. vm. 1957.

Vieläkö Palosaaren purjehdusseura päästää jätevedet uimarannan tuntumaan? Tankatessa haisee.

Raviurheilun pysäyttäminen oli liian nopea reagointi. Hevosethan voi juosta ja ohjastajat ajaa ja kansa katsoa netistä ja pelata. Joku harrastus sentään. Pitäväthän artistitkin konsertteja netissä ja myyvät niihin lippuja. Älkää hosuko päätöksissä.

Poliittisten puolueiden pitäisi luopua 2020 vuoden puoluetuista koronaviruksen johdosta.

Olen huvittuneena seurannut kirjoituksia postilaatikon sijainnista. Olen yli 80, asun kylätien varrella. Tänne jaetaan posti muina päivinä, paitsi sunnuntaina se pitää hakea heittolaatikosta 1,5 km päästä. En ymmärrä, miksei sitä voi jakaa joka päivä.

Pian on se hetki, jolloin jatkuva 24/7 tiedottaminen, tv-infot ja yksityiskohtien vatvominen ylittää kohtuuden rajan ja kääntyy tarkoitustaan vastaan. Luottamusta herättäisi – siis ajatusta siitä, että tästä selvitään eikä kuolemanvaara ole jokaisen yllä – jos asiantuntijat eivät huokailisi ja jos niitä arvioita ei toistettaisi koko päivää ja joka päivä.

Korona-etätöihin pystyy vain tiettyjen alojen toimistoväki. Miten työnantaja suojaa koronavirukselta tehtaiden esim. Wärtsilän ja ABB:n koneiden ääressä vieri vieressä työtä tekevät henkilöt. Joukossa riskiryhmäläisiäkin. Kaikki mahdollinen on nyt tehtävä, Onhan kyse ihmishengistä! Olettehan vastuullisia!

Missähän ne juhlapuheissa ylistetyt seurakunnat, kolmas sektori ja naapuriapu luuraa? Mummoilla olisi asiointiavun tarve.

Se vanha ihana Suomi, jota minä rakastin, ei koronan jäljiltä palaa enää koskaan ennalleen. Oikeistovoimat yrittivät vuosikymmeniä romuttaa hyvinvointiyhteiskunnan siinä onnistumatta, mutta virus onnistui siinä muutamassa viikossa!

Taloyhtiöllä on taatusti tärkeämpää tekemistä,kuin sähköautoilijoiden palvelu. Eikö ole näin?

Kiitos Lapuan lääkäri Ismo Anttilalle hyvästä mielipiteestä tähän koronahysteriaan. Menkää ulos ja liikkukaa. Kenen kanssa pussaatte muutenkin, pussatkaa jatkossakin!

Sodassakin oli sotilaille viihdytyskiertueita. Nyt on vanhukset unohdettu etulinjaan. Useimmat ihan yksin ja ilman mitään apua.

Seinäjoen valtuutetut, onko teidän pakko juoda kokouksissa jaffaa ja coka-kolaa, kun kaikkien pitää säästää. Eikö vesi olisi halvempaa?

Kyllä Suomessa sotaveteraanit puolisoineen rakensivat tämän hyvinvointivaltion, me muut heidän jälkeläisensä saimme astua jatkamaan melko valmiiseen pöytään.

Sinä 70-vuotias mielensäpahoittaja, etkö ymmärrä että ei nämä määräykset ole tehty sinulle rangaistukseksi, vaan pelastamaan sinut vaaralliselta virukselta!

Mielensäpahoittajalle lohtua. Emme me yli seitenkymppiset vankeina ole kotona, vaan turvassa yskijöiltä. Sairastuessamme olemme riskiryhmässä.

Laittakaa nyt ne kesänopeudet jo, että sellaiset, jotka junnaa 60–70 kahdeksankympin alueella, menisivät edes 80 sadan alueella. Hyvät kelit olleet melkein koko talven.

Kommentoi







Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa