Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Kyrönjoen jäät ovat lähteneet tänä vuonna neljä kertaa. Aina silti löytyy jokin pPentti, jonka mielestä mihinkään huoleen ei ole aihetta.

Voiko valtio laskea liikkeelle valtion obligaatioita?

Synkimmässäkin koronapilvessä on hopeinen reunus. Alakoulu-ikäisten ilmastoahdistelu on loppunut and homekoulu on nyt kotischool.

Kiitos Piia Kattelus ja Harry Wallin.

Taloustalkoot! Luin lehden lööpistä, joku aika sitten: ministereille ostetaan 600.000 e:n bemarit. Eikö ministeritkin voisi kulkea omillaan tai yleisillä, niin kuin muutkin?

Vanhukset pysyisivät kotona, jos joku kävisi kaupassa ja apteekissa. Toki maksaisimme siitä.

Mitä järkeä on käyttää erikoisia sanoja ja käsimerkkejä. Eskaloituu eikö suomeksi ole vastinetta samoin sormia samalla koukistaen itse asiassa lainausmerkeissä erikoisuuden tavoittelua.

Ennen minäkin keräsin puuvilla ja villalumppuja. Sitten niitä oli kertynyt monta säkillistä. Lähdin viemään niitä silloiselle kaatopaikalle, koska luulin, että sieltä löytyy niille paikka. Ei löytynyt. Sinne ne menivät muiden jätteiden joukkoon ja siihen loppui mun lajittelu moniksi vuosiksi.

Kirjoitetaan vanhusten auttamisesta mutta kuinka lapsiperheet, joissa molemmat vanhemmat joutuvat olemaan töissä ja lapsia useampi? Ellei tule korona niin joku muu sairaus! Isovanhempia ei saa käyttää.

Nyt on suuri vaara, että elektroninen urheilu lisääntyy yms. tietokonepelit. Vaara on se, että myös lapset ja nuoret sairastuu ja vaikka korona ei ole heille vaarallinen niin liikkumattomuus tuo erittäin paljon henkisiä ja fyysisiä vaivoja. Vanhemmat olkaa hereillä.

Eikö noilla Lappiin ajelijoilla olisi mummia tai paappoja, joiden kauppa-asioita olisi nyt hyvä hoitaa?

Hengityssuojaimet loppuvat pian jopa heiltä, jotka niitä todella tarvitsevat. Nyt talvisodan hengessä taisteluun yhteistä vihollista vastaan. Suojaimen kaava ja ohje lehteen. Mistä kangas ja langat? Tekijöitä varmasti löytyy. Olisiko mahdollista toteuttaa?

Koiraveroa vaaditaan jatkuvasti. Se on lopetettu Suomen laissa. Sen laskutus- ja perintäkuluja eivät verot edes kattaneet, joten se lisäkuluna lopetettiin jo ennen laista poistoa.

Kiitos Pentti Ruotsalalle asiallisesta kirjoituksesta 23.3! Kerrankin järjen ääni tänä vouhkaajien aikakautena! Täytyy ihmetellä, kuinka helppo ihmisiä on uunottaa.

Miksi ihmiset eivät laske wc-pytyn kantta asioinnin jälkeen? Koronavirus (ja monet muut taudinaiheuttajat!) leviävät aerosoli-tartuntana. Pytystä ryöpsähtäää pisaroiden mukana vaikka mitä ilmaan wc:n vetämisen jälkeen! Asia on ihmetyttänyt ja yököttänyt jo ennen koronavirusta mutta nyt entistä enemmän...

Jotenkin säälittävää tuo jälkiviisaus, joka kohdistuu hallituksen toimiin koronaviruksen torjunnassa. Hallitus on selvinnyt jopa yllättävän hyvin uudessa ja yllättävässä tilanteessa. Turha siinä on vähitellen yrittää irtopinnoja jakaa sivullisille. Hallitus viime kädessä kuitenkin kantaa vastuun.

Kaupat! Nyt nopeasti suojaamaan omia työntekijöitänne: kassalle plexi tms. erottamaan asiakkaan ja kassatyöntekijän kontaktia, joka on alle ohjeistetun metrin! Mallia voi ottaa apteekeista!

Vaasan kaupunki vei meiltä muisti koordinaattorin. Mistä me muistisairaan omaishoitajat nyt kysymme neuvoja tässä haastavassa tilanteessa?

Torinimisekoilua Seinäjoella! No sekä Into oy:n edustaja että kaupungin ympäristölautakunnan päätös ilmaisevat keskustorista, jolla tarkoitetaan uutta kauppatoria ja kauppatorista, jolla taas tarkoitetaan vanhaa kauppatoria käsittämättömän harhaanjohtavasti.

Nyt tulen ym. tupakantumppien kanssa tarkkana. Kesantopellot, pakettipellot, teiden pientareet ym. heinikot ruutikuivia!!

Kaupunginvaltuuston kokouspalkkiot joutaa laittaa solidaarisuussyistä jäähylle, 3 min. istunnoista tai etäistunnoista ei varmasti kukaan koe palkkiota ansainneensa.

Mitä Seinäjoella maksaa demarien, keskustan ja vihreiden ajama 7 hoitajan mitoitus vanhusten hoidossa? Onko varaa, kun kaupungin kassa on tyhjä?

Ettekö te vanhukset käsitä mikä korona on. Ei teitä kukaan ole syyllistämäs. 12-v. lapsenlapsenikin käsittää ja noudattaa ohjeita. Vanhuksille pitää omaisten tai kotipalvelun selittää mistä on kyse.

Covid-19-sairastaneet ja siitä toipuneet: kysyittekö hoitaneelta lääkäriltä, minkälaiseen kuntoon keuhkonne jäävät loppuelämänne ajaksi?

Ekologi se laskee Onkohan ottanut huomioon tässä maailmantilanteessa onko meillä varaa pelastaa koko maailma, tuhota maaseutu, kymmenentuhatta työtöntä maaseutukaupunkeihin ym. Kyllä energian ja ruuan tuotanto pitäisi olla omavarainen.

Nyt ei syyllistetä yli 70-vuotiaita vaan suojellaan. Tehohoidon rajallisuuden takia, jos tulee tilanne että laitteet ei riitä, nuoremmat menee vanhojen jonon ohi silloin, jos on tauti päällä, voi tuumata olisiko suojelusta ollut apua. Selvensikö?

Kumma juttu kun jatkuvasti uutisoidaan, miten monta uutta koronatartuntaa on taas löytynyt, eikö siitä joku pian jo toivukin, saataisiin myös siitä tietoa.

Toivottavasti palkkiokin oli 50 centtiä, vai mitä Vaasan valtuusto?

Käsittämätöntä, ettei jotkut yli 70-vuotiaat ja muutkin riskiryhmät tajua, että määräykset ovat heille itselleen ja muille parhaaksi. Yhteiskunnan terveydenhuolto ja varat on rajallista. Seuratkaa muun Euroopan rajuja toimenpiteitä.

Evijärven pinnannostosta. Kyllä hyötyjienkin pitää osallistua kustannuksiin. Vai ostaako kesäasukas parissa kuukaudessa vuoden käyttötarpeet? Vapaa-aikalaisille, jos vettä nostetaan, kuluista kuuluu teille osa. Se on sitä tasa-arvoa.

Seinäjoen kaupunginhallituksen enemmistö teki vastuullisen päätöksen yt-neuvottelujen aloittamisesta. Nyt on kaikkien otettava vastuuta korona- ja taloudellisesti vaikeasta tilanteesta. Sitä vastustaneet ajattelivat vain omaa toimeentuloaan, onhan heistä suurin osan kaupungin tai kuntainliiton palveluksessa. Omaa oksaahan ei sahata. Vastuutonta menettelyä heiltä.

Yks parhaita on tekstaten, tämän vois nimittää kansakunnan ikkunaksi.

Lapualla Elenia puuhaa sähkölinjojen kaapelointia. Samassa paalussa on puhelin-sähkölangat. Eikö samalla voisi vetää tänne sivukyliinkin kuitulinjat, että toimivat nettiyhteydet säilyis täälläkin.

Kiitos Ilkka-Pohjalaiselle päivittäisistä ristikoista. Ovat todella mukavaa aivojumppaa ja samalla hyvä tapa torjua dementiaa. Eivätkä ole liian vaikeita, kuten jo joku ehti valittaa. Mitä haastavampi, sitä parempi mielestäni.

Katupöly surkuhupaisaa. Selitellään aina monin tavoin, jo useana vuonna. Ois jo viikkoja sitten voinu katujen puhdistuksen aloittaa .. ja yks selitys ettei tarvi pyöräteitä uudelleen hiekoittaa. haloo... Autothan sen pölyn nostaa, ei fillarit. Selvittäkää mistä tää kaikki johtuu...

Minä, 62-vuotias, joudun menemään sairaalaan töihin ja mahdollisesti altistumaan koronavirukselle. Mutta, jos saisin mahdollisuuden pysyä vain kotona, tuntisin kiitollisuutta ja kokisin tässä tilanteessa itseni onnekkaaksi.

Maakuntajohtaja puolustaa maakuntahallintoa. Ihan mää oon kauhiast yllättyny.

Siilot pois eikä mitään tilalle. Halvempaa?

Älkää kulottako! Pelastuslaitosta ja rahaa tarvitaan muualla kuin ruohikko- tai metsäpalojen sammuttamisessa!

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi