Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Tekstaten-kommentti vappuna: ”Aletaanko marjanpoimijoille nyt maksaa kunnon palkkaa, kun poimijat pitää ottaa kotimaasta”. Totuushan nyt on, että samalla vaakalla marjat punnitaan ja tuloksesta maksetaan, olipa poimija ulkomaalainen tai suomalainen. Ukrainalaisen koppa vain pakkaa täyttyä tehokkaammin kuin suomalaisen. Ajasta ei makseta vaan marjoista.

Eikö kaupunki vois sepelikuormaa Tapiolantien päähän Halliskan parkkipaikalle joka on kurapeltona . Kaikki kiittäis.

Ei sinne kattoon pidä mitään klubitakkia nostaman. Hilataan klubitakin sijasta se makkarapaperi, jolla aikanaan heitettiin Aurinkokuningasta. Originaalia lienee enää mahdotonta löytää, mutta kyllä ainakin minulle kopiokin kelpaa. Kunhan on makkarapaperi - ja siinä runsaasti sinappia!

Eteläsuomalaisessa seurakunnassa totesi pappi pandemian alkaessa, että ilmoittakaa vauva väestörekisteriin, hän ei ehdi kastaa, kun on paljon muita töitä. Lapsi pääsisi kuitenkin kiinni etuuksiin. Hautaamatta ei voi ketään jättää ja voihan komean kastejuhlan järjestää sitten kun olot normalisoituvat.

Miksi kaikki julkiset palvelut tv:stä lähtien neuvovat vanhuksia pyytämään naapureita auttamaan it-ongelmissa. En ole ikinä nähnyt yhdenkään naapurin auttavan ketään. It-taitojen opettaminen ja apu on kuntien tehtävä.

Vasta nyt THL:n ylilääri murehtii kuinka paljon koululaiset saattavat tartuttaa muita perheessä olevia.

Ilkka-Pohjalaisessa oli järjestömielipide, josta sai kuvan vapusta vain työväenjuhlana 1.5. Toukokuussa on myös 13.5. Kukan päivä. Osa pohjalaisista viettää myös 16.5. Vapaussodan ja Helsingin voitonparaatin päivänä. Se oli suomalaisen työväen musta hetki.

Palkankorotukset on saanut AKT 1.2.20, Teollisuusliitto 1.3.20, Kaupan 1.4.20 kikytunnit poistuivat. Mutta auta armiasta kun hoitajat haluaa palkankorotuksen, silloin vasemmalta ja oikealta tulee haukkuja, ahneita! Kikytunneista luopuminen jouduttaisiin maksamaan! Tehnyt tätä työtä yli 40 v. Kaduttaa, en toiste tätä ammattia valitsisi. Mulla pian eläke (pieni) koittaa. Toivon mukaan nuoret irtisanoutuvat, tehkööt haukkujat tätä työtä, meidän palkoilla, pyhät, arjet. Koronan loputtua, kuka pyytää ensimmäisen palkankorotuksen? Miehet, poliitikot?!

Kenenkähän ”jumala” on ollut vahvin vai onko kaikki ”jumalat” karanteenissa suuremman edessä? Aika näyttää , kuka selittää parhaiten?!

Kyllä nuoret naiset ovat hoitaneet tätä koronaihmettä hyvin! Kiitokset, voimia heille!

Kiitos 30.4. Matti Sippola kirjoituksestasi koulujen avaamisesta pariksi viikoksi. Olen samaa mieltä ja lisäksi haluan huomioida sen, että tulossa on kesäloma. Eikö kukaan ole huolissaan lasten turvallisuudesta ja ruokailuista sinä aikana, koska kotona olevat ongelmat: päihteet, väkivalta, mielenterveysongelmat, yksinäisyyden tunteet eivät poistu vaan jatkuvat samalla tavalla myös lomien aikana. Lisäksi sosiaalitoimen lastensuojelun asiakkuus on yleensä jo olemassa ja se pitäisi ottaa tosissaan siellä, eikä odottaa jatkuvia ilmoituksia koulusta. Mutta sehän tiedetäänkin, että avun vastaanottaminen on vapaaehtoista, mikä on aivan käsittämätön ajatus, koska lopuksi mennään poliisien kanssa hakemaan lapset. Ei enää vapaaehtoista. Mennään nyt terveys edellä ja opettajat lähettävät varmasti tehtävät Helmen / Wilman kautta, että kukaan ei jää tyhjän päälle pariksi viikoksi kotona.

Aatto vai juhla? Suomessa on outo tapa viettää varsinainen juhla jo aattona, pre. Varsinainen juhlapäivä meneekin sitten krapulaa parannellessa, moraalista ja fyysistä.

Olen nainen ja ajanut 25 vuotta kitkoilla joskus jopa kolme vuotta putkeen. En ole ojia kolunnut enkä kehenkään törmäillyt. On ollut pääkallokeliä paksussa sohjossa puskenut auraamatonta tietä. Joka aamu keliä pelkäämättä töihin lähtenyt. Mutta hurjastelu pois, ei kulu montaa minuuttia kauempaa vaikka ajaa rauhallisesti. En silti ole tien tukkona. Ja autot on olleet erilaisia taka-/etuvetoisia ja nelivetoisia.

Olen kaksi kertaa ollut vainajan koruttomassa tuhkaukseen lähtevässä hautajaisissa. Ruumisauto siunauskappelin ovella, auton ovessa isokokoinen rahtivirman nimi, ovisummerien piippaus peittää itkun, saattajat jäävät kukkalaitteineen kuin nalli kalliolle. Ehdotan! Miksi kirkko ei järjestä uurnalehdon viereen väliaikaista hautapaikkaa jossa lasketaan arkku ja kukkalaitteet hautapaikalle? Muistotilaisuuden aikana hautaustoimisto siirtää arkun tuhkaukseen. Viimeinen juhlavuus takaisin.

Pesäpalloilijat! Nyt on oikea aika uudistaa lajia! Suomi jaetaan 4 lohkoon ja lohkojen 2 parasta joukkuetta pelaavat elokuussa SM-mitaleista yhden viikonlopputurnauksen aikana. Tulot pienenevät, mutta menot pienenevät vielä enemmän! Amerikkalaisella jalkapallolla vain muutama ottelu kesässä ja silti paras talous ja katsojiakin enemmän kuin pesiksellä!

Minkä tähden hoitohenkilökunnalle ei anneta sitä, mitä he pyytävät?? Sehän olisi varma satsaus tulevaisuuteen, josta kaikki hyötyvät!!

Edelleen pariskunnat käyvät yhdessä kaupassa. Osoittaa kyllä älykkyysosamäärästä jotain, jos ei yksin pärjää! Autossakin voi odottaa. Koronaako kärkytte tai tartutatte?

Saksan päätös avata myös eläintarhat auttaa osaltaan etteivät ihmiset änkeä kaduille koronaa tartuttamaan. Toimisiko myös meillä Suomessa?

Kyllä ihmisellä pitää olla muutama kana ja yksi kukkeli. Ei se muuten ole elämää, eikä mitään.

Eikö olisi vihdoinkin aika maksaa hoitajille kunnollinen palkka! He tekevät vastuullista työtä henkensäkin vaarantaen näin korona-aikana. ”Yläpäässä” kehdataan nostaa omia palkkoja, mutta pienipalkkaisia ei muisteta kuin puheissa. Hoitoaloille lisää palkkaa, samoin siivoojille ja muille pienipalkkaisille. Talous ei pääse nousuun, kun tavalliset ihmiset eivät pysty ostamaan ja rikkaiden rahat on sijoitettuna. Myös eläkeindeksi tarkastettava ja annettava eläkeläisille mikä heille kuuluu, ettei tarvitse elää kädestä suuhun.

Kiitos, Seppo Lampi, kirjoituksestasi Missä luuraa hengellinen isä? Myös meidän perheemme on odottanut, milloin tulee Jumalan sanaa papeilta, piispoilta tai erityisesti arkkipiispalta tähän koronakriisiin. Onneksi saimme viestin, että joka päivä kello 12 pitäisi hiljentyä rukoilemaan Suomen puolesta

Päättäjiä on liikaa, kun pohditaan henkilötunnusjärjestelmän uusimista. Kuulostaa yhtä typerältä ja kalliilta, kuin Postin nimen muuttaminen välillä Itellaksi ja sitten taas Postiksi. Siihen taisi mennä miljoonia, oliko kukaan vastuussa?

Eiköhän I-P:n toimittajat viimein sovita, että jos tulipalo on Jalasjärvellä tai Ylistarossa, niin se ei ole Kurikassa tai Seinäjoella. Maakunnan väelle tämä olisi paljon selvempää, eikä se vähennä tai lisää yhtään emäkunnan mainetta, vaikka puhutaan Jalasjärvestä. Nyt esiintyy molempia tapoja ja mielestäni on harhaanjohtavaa kirjoittaa tapahtumista Kauhavalla, vaikka oikeasti ollaan Kortesjärvellä.

Pelasta pörriäinen ja voit saada anafylaktisen shokin sen pistosta kotipihallasi.

Halla-aholla erinomainen vappupuhe, jossa vastustaa myös työperäistä maahanmuuttoa ja vaatii suomalaisille myös uusia työpaikkoja. Kannatan tällaista tukemista, en hätiköityä firmojen rahoittamista.

Nautin todella kotona työskentelystä. Jää enemmän vapaa-aikaa, on työrauha mistä avokonttoreissa ja tiimihuoneissa vain haaveillaan. Tauot ei veny, kun ei tarvitse lähteä kauas kahvilaan, eikä tarvitse kuunnella muiden negatiivisia juttuja. Jaksan paljon paremmin ja jää energiaa muuhunkin kuin työhön. Tykkään työstäni ja haluaisin tehdä sitä jatkossakin osittain kotoa. Toivottavasti työnantajat nyt ymmärtävät etätyöskentelyn hyvät puolet.

No niin pohjalaiset. Suitsutusta on tullut maailmalta meille, pienelle katajaiselle kansalle. Nyt, pysytään ”omalla polulla” ei kuikuilla Ruotsin puolelle. Jokainen taaplaa tavallaan ja konstit on ... monet. Pikaterapiaksi käy, Suomen hienon poliisin, sympaattisen edustajan, Petruksen, upea esitys Rakastan elämää. Sen jälkeen voi jo vähän rauhoittuneena ääneen sanoa, vaikkei ole kissiäkään kuuntelemassa: jatketaan taas!

Helppo uskoa pääministerin ulosantiin. Ei olisi helppo uskoa tiedotuksiin, jos joka toinen sana olisi ”niinku”!

Hyvä Juho-Pekka Rantala, Heikki Kahila. Vanahatkin kuuli, kun krammari ei soinu.

Nyt jaetaan rahaa oikealle ja vasemmalle! Pian alkaa itku ja hammasten kiristys!

Tampereella julkaistava Aamulehti ja Porissa ilmestyvä Satakunnan Kansa siirtyivät vapun vaihteessa osaksi Sanoma-konsernia, joka julkaisee mm. Helsingin Sanomia. Nyt edellä mainitut lehdet ilmaisevat, ettei tällä ole vaikutusta lehden linjaan. Mutta, mutta, ainahan omistajalla on ratkaiseva vaikutus, miten toimitetaan. Jos Alkion perustama lehti, nyt Ilkka-Pohjalaisena ilmestyvä, olisi mennyt tähän ansaan, olisi nykyinen itsenäisyys mennyttä.

Milla-Riikka Rytkönen on realisti. Hoitajilta vaaditaan ammattiin koulutus. Heillä on oikeus saada tehdystä työstä asianmukaista palkkaa. Lisiä saadaan korvauksena epämukavista työajoista. Ilta-, yö- ja viikonloppulisiä eivät saa päivätyötä tekevät. Hoitoalalla on paljon sijaisia, määräaikaisia työsuhteita. Myös työttömiä! Nyt korona-aikana hoitajat voidaan velvoittaa töihin ja ansaitut lomat voidaan perua. Olemme tartuntavaarassa työssämme. Tervetuloa alalle!

Jos pyörää tarkkaillaan tarpeeksi kaukaa, se näyttää ympyrältä.

Nyt olisi aika siirtää uimahallin parkkipaikalta roska-astia samaan paikkaan missä muutkin roskikset ovat. Siis uimahallin taakse.

Ai että etätöissä stressiä ja työuupumusta. Entäs meillä jotka lähtee aamuyöllä paikallisiin pajoihin tekemään töitä usean ihmisen kanssa vieri vieressä koronaa peläten. Mukavampaa on varmasti stressaantua kotona turvassa koronalta, rauhassa kaffia juoden.

Voi, rakkaat nuoret ja lentopalloilijat! Ystävällinen pyyntö avantouimareilta: älkää kantako penkkejä rannalta. Kun emme nyt voi käyttää pukukoppia, on penkillä hyvä pukea. Kesälläkin penkki rannalla tarpeen. Kiitos!

Postin ilmastoystävällinen kuljetus? Ei mitään ilmastoystävällistä. Viedään muutamaa kirjeitä isolla pakulla ja vielä Vappuna nastat alla.

Jos ihmislajilla olisi vähänkin älykkyyttä niin, jättäisivät nyt maassa olevat lentokoneet paikoilleen yläilmakehää saastuttamasta. Mutta tuskinpa sitä älyä ihmisistä löytyy!

Ei rahaa vaan koronalta suojavälineitä sadalla eurolla kaikille ihmisille! Eikö järki paina siellä hallituksessa? Lähettäkää vaikka postitse...

Etapille tartteis saada rattimies takas töihin, ettei tartte joka talon pihaan rakentaa omaa lentokenttää.

Nyt upeaa, kun on monta liputuspäivää. Liput liehumaan!

Toivottavasti mahdollisimman moni kepulainen luki vapunpäivän lehdestä Päivi Karpin kirjoituksen, joka käsitteli hallituksen aikomusta peukaloida suomalaisten henkilötunnuksia. Hanketta vetää kepun puheenjohtajan johtama ministeriö.

Taitaa tulla veronmaksajille kalliiksi ylistarolaisen naisvaltuutetun kunnallisvaalikampanja kun valittaa Pelmaan risteystöistä. Unohtuu kertoa, että samalla Asulan liikealue laajenee risteysalueella, mihin tulee esim. hyvä uuden liikenneaseman paikka. Kehitys ei etene valituksella.

Missä Vaasan Y-tiimi, joka ohjaa psykiatrista apua tarvitsevat hoitoon? Ei missään! Täällä jätetään heitteille. Kotiin vain yksin!

Sunnuntain lehdessä kerrottiin SDP:n kannatuksen lähestyvät Lipposen lukuja. Minulla nousi karvat pystyyn! Tämä ”Mooses” on syypää siihen, että eläkeläisiä verotetaan yhä rankasti. Olen tästä muistuttanut SDP:n lisäksi muitakin puolueita, mutta ryöstöretki sen kuin vain jatkuu.

Maalla niin henkilö- kuin tuotantoeläinturvallisuuden ja koirilla ja ilman tapahtuvan ikivanhan metsästyskulttuurin tuhoamiseen vaikuttaa nykyään susi. Siitä vastaa maa- ja metsätalousministeriön alaisuudessa Riistakeskus ja Luke. Ja monissa hallituksissa ministeriötä on johtanut keskustapuolueen maa- ja metsätalousministeri!!

Valtio kerää vuodessa 2 miljardia autoilijoilta ja nyt kuulemma oikein 200 miljoonaa laitetaan tiestöön, missä loput?

Ilo lukea nykyään Ilkka-Pohjalainen, varsinkin pääkirjoitus, jossa täyttä asiaa. Näissä tulee esiin elämänkokemus ja viisaus, josta ei olisi haittaa ylemmilläkään tahoilla päätöksen teossa. Kiitos.

Ottakaa ny hyvät ihimiset selevää siitä mitä materiaalia ne kk-hanskat on. Ei ne oo kumia.

Voih, päättäkää nyt hyvät ns. ”asiantuntijat”, millainen suoja naamalle: kangasta, virallista, muovista, metallista vaiko rautaista tai mitä?? Kuka tuosta viidakosta selkoa saa, ”asiantuntija” vaihtuu päivittäin!

Kun kiellettiin, että omaiset eivät saa käydä katsomassa hoidossa olevia vanhuksiaan, voi se aiheuttaa ikävän ja surun takia enemmän kuolemia kuin mahdollinen koronatartunta.

Perinnepitäjämme johtava poliitikko (I-P 4.5.) puukottaa kansallista kriisinhallintaorganisaatiotamme siitä, että sen konkurssinesto- ohjelmaa käyttävät oman edun tavoitteluun myös menestyneet yrittäjät.

On käsittämätöntä, että vankiloissa käytetään huumeita. Mitenkä se on mahdollista? Sehän on tiedossa, että se on lepokoti ja palvelut paremmat kuin vanhuksilla hoitolaitoksissa, mutta se on vielä huippu, että siellä voi vielä valmistaa kiljua.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi