Lukijoilta: TEKSTATEN

Kaikessa yksinkertaisuudessa laissa puhutaan, että ketään ihmistä ei saa syrjiä, ikänsä, sairautensa, uskontonsa tai etnisyytensä jne... Luettelossa on muitakin esi- merkkejä. Hallituksen tulee poistaa ikäihmisiä koskeva syrjintä koronakriisin valikoimasta. Pitää antaa myös helpotusta tälle ikäluokalle. Kun katsoo tilastoja, niin tottakai lähtö tuonpuoleiseen tapahtuu ihmisen ehtoopuolella. Näin on aina ollut ilman koronaepidemiaakin. Syrjintä on lainvastaista.

Kuka tällä palstalla kadehtii opettajia? Mene opiskelemaan tuohon ammattiin niin tiedät, mitä se työ on.

Punkkeja keräävät kissat näyttivät lehtijutun mukaan kulkevan vapaasti ympäriinsä luonnossa, mitä laki tästä sanookaan.

4.5. klo 15.00 Ylen ohjelmassa koronaviruksesta oli 3 Ylen toimittajaa keskustelemassa keskenään koronasta. Kyllä täytyy sanoa, että on hyvin tuottava laitos tämä Yle. Ei vois kuvitellakaan, että esim. pikkufirmas siivoojia olisi samassa harjanvarressa 3 kpl.

Mikromuovi paha. Nanomuovi oikein paha.

Kenraali Augusto Pinochet, Chile, elokuu 1983: Älkää rikkoko ulkonaliikkumiskieltoa, se on kuolemaksi. Pääministeri Sanna Marin, Suomi, toukokuu 2020: Sama viesti, koskien tosin vain yli 70-vuotiaita. Epätodellista.

Seinäjoen kaupunginjohtajan valintaprosessissa loppusuoralle rinta rinnan on päässyt 3 hakijaa, joista yksi on valtiolla työssä ministeriössä vihreiden riveistä. Seinäjoella toimii suuri lihanjalostustehdas, mikä käyttää raaka-aineena myös sian- ja naudanlihaa, joiden tuottamista ympäröivä maakunta elinkeinotoimintana harjoittaa. Vihreiden taholta painotetaan kuitenkin lihantuotannon päästövaikutuksen haittoja. Mitä tästä voidaan päätellä?

Kaikki Suomen köyhät vanhukset elävät normaalioloissakin koronakaranteenin kaltaisissa oloissa. Itse asiassa heidän tilanteensa jopa parani, tuli ilmainen kauppa-apu.

Millä kansainvälisellä oikeudella viisi arabimaata hyökkäsi Israeliin vuonna 1948 ja valloitti alueita, Länsirannan eli Juudean ja Samarian, Golanin kukkulat? Tuo kansainvälinen oikeus on satu, jota toistetaan nykyään totena.

Miksi yli 70-v. on niin vaikeaa noudattaa hallituksen suositusta kotikaranteenista, luulisi tuolla elämänkokemuksella jo ymmärtävän ja näyttävän muille esimerkkiä?

Tunsin syvää myötähäpeää, kun emeritusprofessori Kivelä epäili hoitajien tekevän työnsä hyvin vain omaisten ollessa paikalla. Sh-opiskelija ymmärtää, että työ pyritään tekemään aina niin hyvin kuin osataan.

Olihan ruuhka taas Kirkkopuistikon pyörätiellä maanantaina, ei mahtuneet kaistoilleen vierekkäin, toinen joutui ajamaan jalkakäytävällä ja toinen pyörätiellä. Pitäisköhän autokaistat muuttaa pyöräteiksi?

H. Gräsbeck (I-P 5.5.) kirjoitti juuri niistä asioista, mistä Vaasan väkiluvun väheneminen johtuu, sehän on juuri tuo ylisuuri hallinto verrokkikaupunkeihin verrattuna, Rkp:n ylivalta, kerskarakentaminen ja tietysti se Vaasan ”rikkaus” ruotsin kieli, joka on perua Ruotsin valtakaudelta.

Kun kaupassa myydään herkuttelujäätelöä, niin mitä ne muut jäätelöt sitten ovat?

Menestyvien nuorten yhteiskunta ei tarvitse ikäihmisiä. Niinpä on parasta eristää heidät neljän seinän sisäpuolelle.

Ajattele hetki, millä keinoilla Japani, Saksa ja Suomi nostettiin sodan jälkeen ylös? No ei ainakaan ulkomaille annettujen rahojen tai globaalin ilmastopolitiikan avulla!!

Nyt kun on todettu, ettei tuulimyllyistä ole ääni- eikä muita haittoja, niin niitä mahtuu Vaasaan kymmeniä. Eihän se tarvitse kuin jalustan kokoisen tilan ja napakorkeus on niin korkea, että siivet ei ota kerrostaloihin. Kulutus on lähellä. Nyt vain valitsemaan paikkoja. Kaupunki saa paljon kiinteistöveroja.

Tähänkö Suomi on nyt viety!? Hallitus ”suojelee” hengiltä meidät juuri 70 v. täyttäneet ja meitä vanhemmat kansalaiset. Meiltä on viety itsemääräämisoikeus ja oikeus vapaaseen liikkumiseen ja tämä ”suojelu” jatkuu kuulemma toistaiseksi! Missä nyt luuraa valtakunnansyyttäjä ja tasa-arvovaltuutettu? Kirkkokin on pannut ovensa säppiin ja on hipi hiljaa.

Hallitus näytti taas kerran, että Suomen kansalaiset ovat Suomessa toisen luokan kansalaisia sallimalla työmatkaliikenteen Virosta ja samalla ukrainalaisten kausityöntekijöiden tulon Suomeen. Sillä ei näytä olevan mitään merkitystä, että Suomessa kuolee ihmisiä päivittäin koronavirukseen. Suomessa on satoja tuhansia ihmisiä ilman työtä mutta hallitus haluaa antaa kausityöpaikat ukrainalaisille. Häpeä hallitus.

Maakunta-arkeologi Ilkka-Pohjalaisessa 5.5. Vanhan Vaasan raunioista: Toista vastaavanlaista historiallista kohdetta ei Pohjanmaalla ole. Hatarat on tiedot. Isossakyrössä on yli 700 vuotta vanha kivikirkko, joka vielä vähän aikaa kuuluu Pohjanmaan maakuntaan. Paras varmaan meidän vaihtaakin maakuntaa. Jospa asiantuntemus, tietämys ja arvostus lisääntyisi samalla.

Hallituksen ministerihenkilöt seisovat koronahartaudessa rivissä kuin Heikoin lenkki -kilpailijat. Kuka joutuu ulos ensimmäisenä ja kertoo katkerana että taktikoitiin? Tai sattui huonot kysymykset kohdalle. Sillä virheitähän he eivät tee.

Onhan näitä: Bonanza, Uudisasukkaat, Virginialainen, Lahjomattomat, mutta ei ehkä Peyton Place...

Jos on suuret juhlat, juhlakalu ei välttämättä ehdi montakaan sanaa vaihtaa vieraidensa kanssa. Pieni juhla saattaa olla kodikkaampi. Nyt ei ainakaan tarvitse järjestää pakkojuhlia!

Olihan se kotoilu äskettäin jo ihan muotiakin...

No nyt sitten alkoi Ylistarossa sama lapsellinen kitinä kuin Laihialla. Kohta tänne ei saada mitään tiemäärärahoja, kun aina naristaan ja mikään ei ole hyvä!

Autokauppa on vaikeuksissa. Nyt voisi kaikkia veroja laskea. 76000e auto hintaan 49900e. Oma on yli 2 vuotta vanha.

Rajoitusten hallittu purkaminen ja uusi normaali, alan kypsyä näihin toistoihin.

Joku kirjoittaja kuvasi opettajien etäopetusaikaa lekotteluksi. Jäin miettimään kadehtiiko hän vain opettajia, vaiko kaikkia meitä etätyöhön joutuneita. Yhden open ”lomailua” läheltä seuranneena voin rauhoittaa, ettei mielipahaasi ole aihetta. Työtunnit täyttyvät, eikä ylimääräisistä töistä olla vaatimassa korvauksia. Lähes lomaa on kuitenkin varmaan se, että etäopetuksessa järjestyshäiriöt puuttuvat ja opettajat saavat keskittyä opetukseen. Eli siihen työhön johon ovat korkeatasoisen koulutuksensa saaneet.

Pitääs Jalasjärvi Alavalli -aseman seisakki elvyttää kun junat muutenkin pysähtyy siinä nytkin 3,5h. Tampere kun kasvaa ja asuminen siellä kallistuu, niin lähijuna liikennöinti voisi olla suosittua Tampere–Seinäjoki-välillä.

Seinäjoen keskussairaalassa ei moneen viikkoon ole ollut yhtään koronapotilasta. Normaali sairaanhoito ajettu alas kuukausia sitten. Asiakkaat eivät uskalla tulla hoitoon sairaalaan. Mitä sairaanhoitajat tekee, kun he niin kovasti väsyvät?

”Käsijarru” Kiuru vastustaa koronatestauksia etenkin yksityisellä sektorilla ja suojamaskien ja suunsuojainten käyttöä. Syy on, ei ole testineuloja ja suojaimia.

Henrik Gräsbeck kirjoittelee Vaasan taloudesta höpöä. Aivan niin kuin verkostojen vesi- ja sähkökorjausvelka vaikuttaisi asukasmäärään ja muuttohalukkuuteen. Vaasassa kaikki vertailuluvut ovat paremmat kuin pääosin vertailukaupungeissa. Oman pesän likaajia ei tarvita. Sellainen ei vie kehitystä.

Vanhan Vaasan Pyhän Marian kirkon seinät kestävät vaikka kymmenkertaisesti katon painon! Malli on vierellä olevassa kellotapulissa, eikä maksa kohtuuttomia. Katettuna voisi kohteessa olla paljonkin tapahtumia.

Hurmaava onnittelukuva 5-vuotiaasta Manusta puku päällä ja aurinkolaseissa (Ilpo 5.5.).

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi