Lukijoilta: TEKSTATEN

Onkilahden työmaa on junnannut 6 kk samassa vaiheessa, ei edisty. Aika jäätävä rakennelma tuo Vetokannaksen uusi kävelysilta. Maksaa varmaan enemmän kuin koko muu työmaa yhteensä?

Saunamökkiä ei saanut rakentaa rantaan, mutta Vaasan Sähkö sai rakentaa veteen asti uuden toimitalonsa.

Ilari Tapio luulee että 1 metrin etäisyys riittää marketin tungoksessa, kun katsoo, ettei Suomessa maskeja tarvita. Virukset lentävät jopa 3 metriä tutkimuksen mukaan. Maski ja 3 metriä estäisi sen, ettei ainakaan suuria määriä viruksia saavuttaisi toista. Thl:n ja hallituksen tietämättömyys ja päättämättömyys voivat maksaa vielä paljon ihmishenkiä ja rahaa.

Onko kasvomaskeista tullut arvovaltakysymys? Herkkänahkainen STM on masinoinut DDR-tyylisen komitean selvittämään maskien käyttöä kesäkuun loppuun mennessä, vaikka pyörä on jo keksitty. HUS:n toimitusjohtaja lupasi antaa tarvittavan selvityksen siltä istumalta ja tosiasiassa antoikin. STM:n touhu on erikoista, salailevaa ja virheitään peittelevää. Toisinajattelijat vaiennetaan ja nolataan, kuten THL:n pääjohtajan kohdalla hänen suositeltua maskien käyttöä.

Kuka jaksaa taas valittaa kahden ihmisen kaupassa käynnistä? Jos jokainen pitää huolta omasta kulkemisesta ja jättää muiden kyttäämisen, säästyy itse stressiltä ja muut mielipahalta. Onko Suomesta tullut kyttäysyhteiskunta?

Suomen nykyinen hallitus aikoo koronakiireiden keskelläkin toteuttaa aikeensa ottaa 175 turvapaikanhakijaa Kreikasta. Vastaanotettavat olisivat lapsia ilman huoltajia ja yksinhuoltajaperheitä. Vain muutama EU-maa Suomen lisäksi on suostunut tähän.

Lentoliikenteen verotus on ajateltava uusiksi koronan jälkeisessä maailmassa. Hömppäliikenne, jota edustaa lomalennot ja virkamiesmatkailu, äärimmäisen kovalle verolle. Työ-businessmatkailu veronpalautusten piiriin aikaansaannosten ja syntyneiden kauppasopimusten mukaisesti.

Mikä pakkomielle hallitusta oikein vaivasi, kun sen piti pakottaa peruskoulut lähiopetukseen muutamaksi päiväksi ? Järjestelyongelmat yläasteen puolella, mm. koulun alkamisaikojen porrastuksina, ovat melkoiset. Oli jo opittu siirtyminen etäopetukseen, mutta nyt on opittava uusiin, hankaliin järjestelyihin. Syksyllä normaalikäytäntöön olisi ollut luontevampaa siirtyä. Koronaviruksen on nyt oppilaiden välityksellä helpompi siirtyä vanhempiin.

Tosi on, Vimpeli ja Lappajärvi välittävät mökkiläisistään, päinvastainenkin esimerkki löytyy naapurista.

Milloin Koivupuiston suihkulähde saadaan päälle? Mihin Hovioikeuden altaan kiva vesisuihku on kadonnut? Nyt ainoa, joka suihkuaa, on nuorison urea.

Kyllähän työväenliikkeellä on moniakin mustia päiviä. Vapaussodan loppuvaiheissa punaisten kansaa harhauttaneet johtajat pakenivat vastuutaan Neuvostoliittoon. Siellä heidän oppi-isänsä toveri Stalin järjesti heille ”mustat päivät” tunnetuin seurauksin. Myös Kanadasta sinne muuttanut isosetäni, joka ei ollut sen kummempi johtaja kuin sahauskombinaatin kymppi, tapasi kohtalonsa vuonna 1938 kun hänet murhattiin.

Joka päivä on paras päivä hyvässä seurassa.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi