Lukijoilta: TEKSTATEN

Oli surkia paikka tänä keväänä. Johtavat ely- vai äly-jääasiantuntiat ei kerienny arvootella jäirenlähtökuukautta ollekkaan. Jäät meni meirän kohoras Kyröönjojes neliä kertaa. Kuka siinä ny joukos pysyyskään?

Ihmettelijälle tiedoksi, että WhatsApp-sovelluksen nimi juontaa juurensa englannin kielen lausahduksesta ”What’s up” eli ”miten menee”. Osin tästä syystä myös lausumisen eri variaatiot ovat syntyneet.

Joku tai jotkut tahot rahtaa mediaan professoreita, tohtoreita, dosentteja sotkemaan ”asiantuntemuksellaan” kansalaisten tietoa koronakriisistä.

Business Finlandille annetut koronatuet menivät väärään osoitteeseen, olisi pitänyt olla suoraa tukea yrityksille ilman kehityskytkyä. On se vaikeaa.

Sari Ala-Heikkilä, hyvä kirjoitus lauantain lehdessä.

Vaasan kaupunki, miksi ei liputettu Veteraanien päivänä 27.4.? Ainakin Hietalahden ja Suvilahden koulujen lipputangot ilman lippua

Jos maksetaan marjanpoimijoille Ukrainan hintatason mukaan, niin voisi myydä ne marjat eteenpäinkin Ukrainan hintatasolla.

Kannattaa lähteä poimimaan mansikoita ja istuttamaan perunantaimia. Maataloustyö on arvokasta puuhaa. Näin sanoi ministeri kyselytunnilla. Puuhaa riittääkin ja väkeä tarvitaan, jos perunat pitää nykyisin esikasvattaa.

Seinäjoki on kauneimmillaan mereltä katsottuna.

Kiitos Anssi Orrenmaa kolumnistasi, totta on että kirjoihin eläytyy ja saa elämyksiä ja vaikutteita. Joskin joskus sitten pettyy, kun on tehty elokuva kirjasta, ja se on usein valjumpi kokemus kuin kirja. Ehkä oma mielikuva/lukukokemus on niin vahva, tai ei vastaa elokuvan näkemystä.

Maataloustukiin pitäisi saada sellainen kausityöntekijöitä koskeva muutos, että jos puutarha-, marja-, mansikkaviljelmille palkataan ukrainalaista työvoimaa, niin tila ei saa mitään tukia ja jos tila palkkaa suurimman osan työvoimasta suomalaisia työntekijöitä, voidaan tukea korottaa jonkin verran.

Laki sallii yli 70-vuotiaiden liikkua niin kuin muutkin. Turhaan valitatte. Oma moraali ratkaisee miten toimitte.

Jos on ollut elämässä kovasti pahansuopa ihmisiä kohtaan, jossain vaiheessa pahansuopuutta alkaa sataa myös omaan laariin. Sellainen luonnonlaki vallitsee, että mitä kylvetään, sitä niitetään.

Miksi Finnair saa osakepääoman korotuksena koronatukea 500 miljoonaa? Eikö sille riitä alkuvuoden alv:t lainaksi 3 prosentin korolla kuten muille?

Ravintolat saavat korona-tukea. Tuloja tulee kyllä take away -myynnistä. Mutta miten on bussi- ja taksiyrittäjien? Tuloja ei ole eikä tukia. Moniko menee konkurssiin?

Hei, enää ei tarvitse ruokkia lintuja eikä oravia maahan eikä puuhun.

Avustuksia työväentaloille koronan takia? Aistin demarihurmiota. Ei valtiolla voi olla velvoitetta eikä varaa ihan kaikkeen. Jos seuraintaloilla ei bingo hetkeen pyöri, silloin on kannattajien aika kaivaa kukkaroa. Vanhat rakennukset tästä nyt vielä puuttuu uhriutujien joukosta. Joku raja.

8.5. joku oli huolissaan Seinäjoen keskussairaalan sairaanhoitajien työmäärästä korona-aikana. Tiedoksi, että meidän yksikköön on potilaat kutsuttu normaalisti, töitä on tehty ja huolehdittu hygieniasta. Joten älä turhaan huolehdi, työnantaja huolehtii, ettei meiltä työt lopu.

Jotkut Isokyröläiset valehtelevat! Kirkon ikä on todistettu väitöskirjatasolla rakennusteknisistä yksityiskohdista ja määrittämällä hirsien iät. Sillä sipuli. Toisaalta parisataa vuotta sinne tai tänne – rappaukset ovat joka tapauksessa kuivaneet.

Lapset ja opettajat palaavat pian kouluun. Onko virastopäällikkö huolehtinut suojavälineistä?

Kyllä on sydämettömiä ihmisiä paljon Suomessa. Esim. Kreikassa on kymmeniä tuhansia pakolaisia ja jos tänne tulee muutamia kymmeniä (lapsia), niin pää punaisena huudetaan ”ei tänne meille”. Jos ei se ole rasismia, niin mikä sitten on? Hävetkää, jos kykenette siihenkään!

Kiitos päätoimittaja Markku Mantila 10.5. Kiitos on ollut mielessä monta kertaa, mutta tänään erityisesti tämä äiti ja mummu kiittää.

Suomessa esitetään näytelmää nimeltä keisarin uudet suojamaskit. Ohjaajana ja tuottajana STM.

Jos annetaan sukupuolineutralistien jatkaa touhujaan, niin ensin tuhlataan miljoonia älyttömään henkilötunnusten muutokseen ja sitten tullaan poistamaan sukupuolisidonnaiset sanat kuten äiti, isä, esimies jne.. Äitien- tai isäinpäivää ei saa viettää, koska jotkut kokevat ne loukkaavaksi. Äitejä tullaan tarvittaessa nimittämään synnyttäjiksi, isiä siittäjiksi ja esimiehiä esihenkilöiksi jne.. Nähtävästi kaikki vanhat kirjat ja elokuvat on muutettava tai sensuroitava takautuvasti tämän ideologian mukaisiksi. Nähtävästi myös käsitteet koti ja perhe tullaan jossain vaiheessa poistamaan. Kaikille henkilöille yhdenmukaiset sukupuolettomat (mao)vaatteet, päät kaljuiksi ei naisia tai miehiä vaan henkilöitä jne.. Rahaahan on ja jos ei ole, niin otetaan lainaa. Herätys, emme kai tällaista halua!

En voi ymmärtää, että Huoltovarmuuskeskuksen hankintaosastolla oli huonommat verkostot hankkia suojaimia kuin näillä ei alan pienillä yrityksillä.

Kuka tietää tai osaa neuvoa koskeeko koronan aikaiset nuorison kokoontumisajot myös Lapuan nuoria???

E-P:n hevosjalostusliitto ei tämän tallin purkamisen lisäksi muutenkaan välitä hevosenomistaja yhtään. Raveihinkaan ei pääse omistajat kortilla sisään. Muualle Suomeen kyllä.

Yksi verotuksen kohde koronan jälkeen voisi olla ulkomaan lomalennot. Se vähentäisi ex-tempore-matkoja ja lisäisi osaltaan kotimaan- ja kotiseutumatkailua. Samalla tulisi harkintaa lentoiluun ja ympäristökin kiittäisi.

Pian taas koittaa aika, kun ulkomaalaiset marjanpoimijat haukutaan näillä somepalstoilla. Noukkimatta marjat jäisivät kuitenkin ilman heitä. Meitä karanteeni-ikäisiä suomalaisia onneksi sentään muutamia heidän lisäkseen löytyy pelastamassa arvokasta marjasatoa. Kättä heilautamme tervehdykseksi, kun tapaamme, ja väistämme toisiamme arvostaen kohteliaasti toiselle mättäälle.

Toivottavasti kukaan ei eksy moottoripyörällään Ilmajoen vanhalle tielle, eli Nikkolantielle. En muista 26 vuoden autoiluhistoriani aikana ajaneeni yhtä reikäistä tietä. Henki kallis.

Onko arkeologi Janne Rantanen sama Janne, jota Karpo haastatteli 40 v. sitten?

Kunnat ovat omavaltaisesti siirtäneet laskujensa perinnät yksityisille perintäfirmoille. Oikeusvaltion periaatteet eivät näissä järjestelyissä toteudu.

Kultaista keskitietä ei ole. Aina, mennään vauhdilla ojasta toiseen. Sitä se on: elämä.

Nyt Seinäjoen kaupungin päättäjät lyöneet ”viisaat päät yhteen” ja löytäneet säästökohteet 5 miljoonalle eli ruokahuolto ja siivous. Siellä on isoimmat palkkaluokat? Vai kuinka?

Olen ymmärtänyt, että joka päivä on yhä parempi mahdollisuus saada korona. Herrat ja rouvat säätävät, mitä lystää. Jokainen suojatkoon itsensä niin hyvin kuin pystyy. Korona on venäläinen ruletti, aina joku kuolee.

Miksei vihreät suojele metsiä vaan antaa ulkomaalaisten sijoittajien rakentaa Suomi täyteen vinkuvia tuulimyllyjä. Metsiä hakataan satoja hehtaareja että saadaan teitä ja leveitä katuja sähkölinjoja varten sekä myllyjen rakennuspaikkoja. Lähiasukkaista ei välitetä vaan uskotaan vääriä tutkimuksia vaikka näin korkeita myllyjä ei ole missään vielä rakennettu maailmassa.

Vihriälän raportista puuttui yleishyödyllisyyden poistaminen yhdistyksiltä, yhteisöiltä, säätiöiltä ja ammattiyhdistysliikkeiltä sekä ammattiyhdistysmaksun verovapauden poistaminen.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi