Lukijoilta: TEKSTATEN

Pitkä versio arvoisa herra puhemies on todella monta kertaa samassa puheenvuorossa. Kyllä tällä vuosituhannella jo saisi siirtyä yksinkertaisempaan muotoon. Pelkkä puhemies riittää hyvin.

Kyllä minäkin olisin hakenut opettajakoulutukseen. Esitelmää pitäessäni koulussa opettaja tylytti, ” että ikinä sinusta ei tule esiintyjää”. Ja open työssähän pitää olla esillä. Olen juristi, joten kadehdin vaan niitä lyhyitä työpäiviä ja pitkiä kesälomia.

On se hienoa, että Mustasaari huolestuu veronmaksajistaan. Muuttajat ovat yleensä nuoria ihmisiä, joita jokainen kunta haluaa asukkaikseen. Kyllä RKP siellä puolensa pitäisi vaikka parisataa suomenkielistä muuttaisikin kuntaan.

Vaasan kaup.hallitus ’munatonta’ porukkaa koska ryhmälomautuksia ei tule. Ettekö ole veronmaksajien edustajia? Joka ikinen kaupungin työntekijä viikkojen lomalle!

Hei kerrostalokyttääjä. Koita sinäkin ottaa kissa tai koira perheenjäseneksi, saat hieman sisältöä elämääsi. Lakkaa pipo kiristämästä ja koirankarvat haittaamasta.

Suomessa valmistettuja hengityssuojaimia ei voi jakaa, niistä puuttuu CE-merkintä vaikka muutoin täyttäisi suodatuksen, käytä siis lakanamaskia, mielellään puhdasta. Jos hukkuva huutaa apua ja vieressäsi on pelastusrengas, et voi heittää sitä, koska siitä puuttuu CE-merkintä! Hei haloo!

Nyt kun Klemettilän getto Vaasassa alkaa olemaan valmiiksi rakennettu, on syytä lopettaa tarpeeton uudistuotanto vuokrafirmoille. Vaasassa on yllinkyllin tyhjiä vuokra-asuntoja uusille tulijoille, jos sellaisia on.

On se kumma, kun marjoissa ja vihanneksissa pitää suosia suomalaista. Työntekijät saa ottaa kuitenkin ulkomailta. Veronmaksajathan sen harrastuksen kuitenkin maksaa!

Voisiko joku aloittaa halpojen ukrainalaisten mansikoiden tuonnin?

Syy siihen, että mansikat uhkaavat jäädä peltoon, on Suomen vasemmistolainen politiikka. Neuvostoliitossa perunatkin tapasivat jäädä talveksi penkkiin, kun kenenkään ei kannattanut nähdä vaivaa niiden nostamiseksi. Nyt se sama vetelyys on rantautunut tänne.

Ne jotka vaativat kuntia tai valtiolle vastuulle jostakin, unohtavat tai eivät ymmärrä, että me kaikki muodostamme ne kunnat ja valtion. Itseä siinä saa syyttää.

Ei Vaasa mitään kaupunkipyörälainaamoa tarvi, sehän on toiminut täällä jo vuosia. Etenkin kesäisin ravintoloista palaavien kulkuvälineinä. Niitä on sitten palauteltu mihin milloinkin. Tienvarren pusikoihin, Onkilahden vesistöin, onpa joku polkenut Viroon saakka. Keväällä palautetut pyörät myydään poliisilaitoksen huutokaupassa.

Vaasassa ollut kaupunkipyörät jo pari vuotta yrityksen tuottamana palveluna.

Koulukiusatulle on varmaan ollut helpotus olla kotona.

Korona, tai ei. Tiedättekö vanhemmat missä, ja mitä nuo herttaiset lapsenne ”touhuavat”, kun eivät ole kotona?

”Niin oppinut hän oli, että osasi sanoa hevonen yhdeksällä eri kielellä, ja niin tietämätön, että osti ratsukseen lehmän.”’ - Benjamin Franklin (1706–1790).

Ylellä ja nelosella tekstitys suomenkielisillä ohjelmilla, sivu 333.

Olen samaa mieltä Tervajoen yhdistymisestä. Silakkaluoma rajaksi ja nimienkeräyslista nettiin. Voihan joku tuvat kiertääkin. Kaksi nimeä tulee heti.

Hei sinä, joka kirjoitit, että pariskunnat, jotka asuvat yhdessä voivat kulkea kaupassakin yhdessä. Kyllä varmaan. Teillä varmaan toinen osaa lukea kauppalappua ja toinen työntää kärryjä. Jujuhan on siinä, että mitä vähempi ihmisiä, sen pienempi tartuntavaara. Luulisi tuon tyhmempikin tajuavan.

Laihialla ja Seinäjoella riskiryhmään kuuluva perheenjäsen on pätevä syy poissaoloon koulusta, Vaasassa koulutoimi ilmoittaa erikseen, että näin ei ole. Missä tasapuolisuus? Kyseessä on kuitenkin terveys ja henki.

Vaasalasia emme ole. Seinäjokisiksi emme tule. Olkaamme siis isokyröläisiä!

Kouluun on turvallista mennä, julistaa Vaasan kouluvirasto. Miten he voivat sellaista luvata? Muualla maailmassa ymmärretään, että tutkimusnäyttöä tuollaisten julistusten pohjaksi ei ole riittävästi. Harhaanjohtamista?

Yhdessä kaupassa käyvä pari ei ymmärrä, että tartuntavaara muille tuplaantuu. Taudinkantaja voi olla oireeton.

Kun perunan laittaa multaan itämään, voi sen myöhemmin taimena siirtää avomaahan kasvamaan. Ei Kulmuni aivan väärässäkään ollut.

Hyvä Timo Airaksinen! ”Terveisiä” kilteille vanhemmillesi.

Piia Yli-Heikkuri (sd.) maalasi ruusuisen kuvan erään ei-vaasalaisen työpajan digiloikasta. Annoit kuvan, että pajalaiset (!) työllistyvät kunhan vain oppivat tekemään videotyöhakemuksen! Ei kyllä ole suurin ongelma. Etkö tiedä, että ennen tuota on työpajayhteisössä opittu laajasti elämänhallinnan ja työelämän taitoja ohjauksen ja oikean työn avulla. Demarit, annoitte Jupiterin loppua ettekä te, muka työttömien ystävät, tee mitään, jotta Vaasaan saataisiin taas kunnon työpaja.

Korona ei ole enää mikään uutinen. Miksi jokainen uutislähetys silti keskittyy siihen? Ja mitä merkitystä suomalaisille on sillä, onko jossain maassa kuollut eilen koronaan 117 vai 121 henkilöä? Voisi jo uutisoida uusista asioista. Masokisteille voisi lähettää erillisen koronapaketin aina uutisten jälkeen, jotta saisivat oikein rypeä kauhuskenaarioissa.

Fakta on se, että Pelmaan risteyksen valituksen takana on korona-aikanakin 600 kuntalaista ja yrittäjää. Yrittäjiä ei ole loppuun asti kuultu tässä asiassa. Puskista on helppo tarkoitushakuisesti huudella, jos ei itse tarvitse vastata mistään. Tässä pätee vanha totuus: lyötyä on helppo lyödä!

Menetimme Vaasan postitalon tasokkaan Postin joittenkin pölhö-kustaitten päätöksellä ilmeisesti. Kyllä raivostuttaa! Nyt joudumme asioimaan pienessä, ahtaassa kaupan nurkassa. Kaiken huipuksi kaupan ainoa auki oleva kassa on juuri se, joka on miltei kiinni Postin luukun kanssa. Siinäpä sitä hauskaa häslinkiä syntyykin. Miten voi olla niin huonosti suunniteltu kokonaisuus?!

Ei Vaasan tarvi Seinäjoen tapaan asukkaille mitään kaupunkipyöriä ostaa, täällä asuu sen verran äveriästä väkeä, että kaikilla on oma polkupyörä, monella jopa kaksi. Jollakin on kuulemma oma automobiilikin.

Kyllä mielellään maksaa kotimaisista marjoista ja vihanneksista reilusti, onhan ne Suomessa kasvatettu ja suomalaisen tuottamia.

Kun maskipakko tulee, pitäisi tulla opetus sen käyttöön. Näkee, että maski on pois nenän päältä ja joillakin se on leuan alla. Kun sen laittaa suojaksi se pitää antaa olla suun/nenän suojana. Eikä käpälöidä sitä. Antaa olla paikallaan kunnes on vaikkapa kotona.

Onko tulossa kasvomaskipakko? Naamioituneena esiintyminen on kielletty. Käyttää tai ei, tuleeko sakko? Poliisit töihin. Valtion miljardivelat äkkiä kuitattu.

Rahaa laitetaan suruttomasti Suomessa sulkuviivojen maalaamiseen valkoiseksi vaikka tiet ovat kurjemmassa kunnossa kuin Venäjän Karjalassa. Valkoinen ei edes näy talvella, ja loput tierahat käytetään ”sukupuolineutraaleihin, aivan turhiin liikennemerkkeihin.

Nyt korona-aikaan Suomen monet, koronakorjatut budjettilukemat, mm. yritysavustukset ja lisävelanottoarviot, ovat satojen miljoonien eurojen tasoa. Harvoin on kuitenkaan tuotu esiin eräiden asiantuntijoiden arviota, että maahanmuuton kustannukset ovat vuositasolla jopa 3 miljardia euroa. Uskaltaako hallituksemme esittää ja toimeenpanna edes joitain säästöjä tästä?

Muuttolinnut ovat vaikeuksissa kun öisin on pakkasta ja välillä lunta maassa. Ikävä kyllä oravat ja harakat tulevat samoille apajille.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi