Lukijoilta: TEKSTATEN

Finnair on 56-prosenttisesti valtion omistama yhtiö. Muut omistajat ovat huomattavan pieniä. Pääomasijoituksella valtio vahvistaa oman yhtiönsä kassaa. Alv-lainalla valtio siirtäisi rahaa taskusta toiseen. Maksaisi ja saisi 3 prosentin koron. Ymmärrys hoi!

Mistäs vaasalaiset saa nykyään tiedot Vaasan Prisman ja Citymarketin tarjouksista?

Vaasan terveyskeskuksen terveysasemat. Ovatko karanteenissa? Ei saa yhteyttä, kun ovet on kiinni. Puhelimeen ei vastata, tiedote ”olemme varattuja” tunnista, päivästä toiseen vastaa. Takaisin soittoa ei tule vaikka pitäisi. Kuka kantaa tästä vastuun, jos joku kuolee, kun ei pääse hoitoon? Eikö terveydenhoitolakia haluta noudattaa?

Nelosen suomalaisten ohjelmien tekstitys on huono. Arpooko siellä joku kone sanoja, jotka on vähän sinne päin? Yhtä sekavaa kuin jonkun puheen mumina.

Olemme samaa mieltä kuin Ruotsin ent. pääministeri Karl Bildt, että Ruotsin koronalääkäri saisi pitää suunsa kiinni, kun moittii Suomen linjaa joka päivä. Soveltaa ilmeisesti kokemuksiaan Afrikassa.

Heikki Peltokankaalle hyvästä kolumnista 13.5: Niin tuttua juttua; kiitos, kun jaoit kokemuksesi.

Koronan jälkeen valtion budjetin teossa kannattaa ottaa mallia sodan jälkeisistä 40- ja 50-luvun budjeteista Jää kaikki hömppämenot pois.

Jos maksetaan, kirjoittaja puhuu vain poiminnasta, unohdit varmaan viljelyn?

Sydämettömät? Kirjoittaja voi mielestäni ottaa kotiinsa pakolaisia niin paljon kun massi kestää mutta ei veronmaksajain varoilla?

Vielä on joulukoristeet, saa joulu tulla. Tänä vuonna ei pääse yllättämään, olen valmiustilassa.

Korona-hurmiossaan hoitohenkilökunta näyttää menettäneen viimeisetkin rippeet empatiasta. Alalla ei liika tunteilu tule tietysti kysymykseenkään, mutta voisi kai edellyttää edes teoreettista käsitystä kivusta ja kärsimyksestä. Jääkylmin terveisin sairaalalle eräs lonkkaleikkaukseen odottava.

Vai muuttuu mansikat yms. kotimaiset elintarvikkeet ulkomaisiksi, jos työhön on osallistunut ulkomaista työvoimaa. Ja joku oli jo tukipolitiikkaakin muuttamassa ed. syystä. Voi pyhä yksinkertaisuus! Josko muutettaisiin niin, että vain ne henkilöt voivat ottaa työvoima-asioihin kantaa, jotka edes joskus ovat itse toimineet työnantajina. Maataloustyöhön ei riitä tänä päivänä suomalaisia motivoituneita, fyysistä työtä pelkäämättömiä, pitkäjänteisiä työntekijöitä. Voidaan tulla hetkeksi, kun mitään muuta ei ole tarjolla, mutta häivytään heti, kun tulee ns. parempaa työtä tarjolle. Sitten se palkka: Kaikki työnantajat varmasti haluaisivat maksaa korkeampaa palkkaa, mutta kyse on siitä, haluaako teollisuus ja kuluttajat maksaa tuotteista enemmän. Maksaisitko sinä 60e 5kg:n mansikkalaatikosta?

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi