Lukijoilta: TEKSTATEN

Kiitos Juho Kössille tiistaisesta kirjoituksesta Ilkka-Pohjalaiseen. Kuinka osaisimme muutkin tuoda julki, ettemme hyväksy kaikkea, mitä muutoksia kirkossa on tulossa?

Kuinka Kuortaneella saa ajaa koulutaksia yli 70-vuotias kuljettaja?

Olen 70-vuotias mies ja minua ei hallitus määräile korona-asioissa.

Eikö Yle voi noita hallituksen tiedotuksia, siirtää esim. alueuutisten uusintojen tilalle? Aina pitää pilata Sydämen asialla, joka on suosikkini. Vois hyvin alkaa vaikka heti Sydämen asialla jälkeen! Netistä joudun taaskin katsomaan!

Oppositiossa on sakiaa porukkaa, jos ei oo ymmärtänyt hallituksen koronainfoa, jota tullut kyllääntymiseen asti joka tuutista.

Kenelle pääministerin informaatiotilaisuudet on tarkoitettu? Ei ainakaan katsojille. Tänäänkin esiteltiin mittareita, joita kukaan ei nähnyt, puhumattakaan, että olisi ymmärtänyt. Eikä ollut ensimmäinen kerta. Ei enää ikinä tv:ssä tällaista kansalaisten kiusaamista. Me maksamme palkkanne. Me vaadimme osaamista. Myös esiintymisessä. Ei koske pääministeriä. Hän osaa. Kiitos siitä!

Miksi pääministeri ei jo tässä vaiheessa epidemiaa voi päättää, että nämä vanhusten hoivayksiköiden eristämiset olisivat oma erityisluokkansa ja muut yli 70-vuotiaitten erityisryhmät ovat normaaliin ihmisiin kuuluva ryhmä. Olemme niin virkamiesmääräyssidonnaisia, että pitäisi antaa selkeä ohje ja lupa elää tavallista ihmisen elämää.

Käymme yhdessä ain, käymme aina rinnakkain läpi tuiskun ja koettelemusten, kaupassakin. Tsemppiä kaikille, etenkin meille jokka oomma Herran armosta yli 70-vuatisia.

Älkää suojelko ikäihmisiä kuoliaaksi. Asunnossa ”vankina” jo 2 kuukautta, hoitaja käväisee aamuin illoin antamassa lääkkeet ja kysyy onko kaikki hyvin?

Onko joitain yli 70+ rangaistu tai sakotettu, jos on asunnostaan poistunut, vai mistä tämä jatkuva marmatus? Käyttäkää nyt sitä vanhaa viisauttanne.

Päästäkää nyt meidät vanhukset ihmisten ilmoille. On niin yksinäistä ja surkeaa. Kuihdumme tänne kotia kun ei mitään enää ole. Päiväkerhotkin loppui jo monta viikkoa sitten. Sotakin kestettiin, mutta nyt on yksinäistä.

Covid-19, kiitos asiallisista teksteistä Helin ja Paro, I-P 15.5. Sydän kylmänä on seurattu STM:n ja THL:n sekavaa mutu-infoa. Maakunnissa sairaanhoitopiirejä voi kiittää, on tehty niin kuin kuuluu, suojeltu elämää.

Kiitokset Katriina Risku-Vartiaiselle hyvästä kirjoituksesta torstain lehdessä. Oon jo aivan täynnä koronaa. Laittakaa omat koronauutiset, saa niitä katsoa ne jotka haluavat.

Simo Ralli, päinvastoin, rakkaat koirat tekevät oikein hyvää pääkopalle.

Simo Ralli, mitenkä se on sinulta pois, jos joku laittaa lemmikilleen onnitteluviestin? Sopii hoitaa vaan omat asiansa ja antaa muiden elää omaa elämäänsä ja lähetellä onnitteluja kenelle haluaa.

Lapset tuo taas koulusta täit, luteet ja kirput. Punkit kaupan päälle.

Hienoa, kun lapset menivät kouluun. Mitään ei ole elämästä ”kadonnut” (mukava opettaja, kaverit) on tullut tuo koronavirusvihulainen. Hallitukselta hienot, tarkat ohjeet! Puuttuu vain yksilön vastuu ja halu ymmärtää annettuja ohjeita. Tämä on poikkeustila, jonka raja tulee vastaan siinä, kun rokote saadaan! Siihen asti ei marista.

Heti kun koulut avautuivat, koululaiset juoksivat ja pyöräilivät surutta päin punaista ainakin Vaasassa. Näin 3 tapausta 15 min aikana ajaessani kaupungin läpi pe 15.5. Eikö koulussa ja kotona opeteta edes alkeellisimpia liikennesääntöjä? Autoilija ehtii aina jarruttaa?

Aivan turha oli tutkimus toimittajien puoluekannasta, jokainen lehtien lukija tai TV:n katsoja näkee ituvassareiden harjoittaman aivopesun medioissa ja jopa tasottomissa ”viihdeohjelmassa”.

I-P:n koronauutisointi lievästi ontuu, kun la 16.5. yhteenveto alueen koronavirustartunnoista kertoo kokonaisen aukeaman verran Etelä-Pohjamaan näkökannasta Seinäjoen, Jikin ja Etelä-Pohjamaan sairaanhoitopiirin suulla. Kuitenkin vertailukohteena, kuinka ollakaan, oli Vaasan sairaanhoitopiiri. Vaasalaiset eivät olleet kuitenkaan päässeet tekstiosioon kertomaan omaa kantaansa. Näin se on ollut koko pandemian ajan. Seinäjoki 5–6 palstaa ja Vaasa vajaan yhden palstan verran. Pian loppuu kärsivällisyys ja samalla lehtitilaus.

Vaasan sairaanhoitopiirin potilasturvallisuuskeskus voisi aloittaa turvallisuuden parantamisen sairaalan omilla osastoilla. Viime talvena olin siellä potilaana ja henkilökunnan huolimattomuuden aiheuttamana loukkasin jalkani. Siihen kehittyi myöhemmin jo kotiutettuna laskimontukkotulehdus ja jalka turpoilee ja oireilee vieläkin. Osastolla tapaturma lähinnä vaiettiin kuoliaaksi. Parannettavaa siis löytyy.

Seinäjoen kaupunginjohtajan virkaa hakeneilta olisi pitänyt kysyä myös sitä, missä määrin he suosittaisivat kansainvälisyyden lisäystä, erityisesti pakolaismäärän osalta. Kenties kansainvälisyyttä tältä osin moni haluaisi ylläpitää enintään nykytasolla. Koska määrät Seinäjoella ovat olleet melko pieniä Vaasaan verrattuna, yllätys ei olisi, jos vihreiden edustaja toivoisi sen moninkertaistamista.

Olipas törkeää häpäistä 94-vuotiaana kuolleen testamenttilahjoittajan neiti Anni Ketosen muisto käyttämällä hänestä halventavaa nimitystä ”vanhapiika” I-P:ssä 16.5. Naimaton, perheetön, neiti tai jopa sinkku olisivat olleet asiallisempia.

Seinäjoen kierrätyskeskuksessa oli kaikki tavarat 50% alennuksella 14.–6.5. Liike avoinna netin mukaan klo 9–. Olin to 14.5. pihassa 3 minuuttia vaille 9. Ovet olivat tuolloin jo auki ja useita asiakkaita tavarat koreissaan. Kuinka monelta ovet olivat auenneet?

E-P:llä on suoruus ja kunnollisuus -kriisi. I-P:n artikkeleissa kriisi näkyy. Kurikka, Lapua ja alueen grynderit edustavat ilmiötä. Toimintatavat eivät läpäise suoruuden ja kunnollisuuden arvoja. Kieroilu, valehtelu ja toisten mustamaalaus omien etujen vuoksi toimii ja voi hyvin E-P:llä. Tulevat sukupolvet voivat kyseenalaistaa laaja-alaista selkärangattomuutta, kysymällä, miksi näin toimitaan?

Kiitos Markku Mantila viikoittaisista pääkirjoituksista. Ne virkistävät mieltä ja avaavat tietä pohdinnoille ja keskusteluille karanteenikevään verkkaisuudessa. Olet aivojumpan ”personal trainer”. Myös ytimekäs ja naseva kielen viljely ilahduttaa.

Lehdessä oli uutinen golfkentille tehdyistä murroista. Kolmas kenttä oli uutisen mukaan pohjalaismaakuntien ulkopuolella. Mistä lähtien Kauhajokea ei enää ole laskettu kuuluvaksi pohjalaismaakuntiin, tai ettekö tiedä, missä sijaitsee Botnia Golf?

Harmillista, ettei korkeakaan koulutus ole taannut Lepomäelle ja Orpolle sitä ymmärrystä, ettei uutta ja arvaamatonta asiaa voi kuitata yhdellä tiukalla luvulla. Uskon monen lukijan sen ymmärtävän. Poliittisia pisteitä kerätessä voi ruveta vaikuttamaan tyhmältä.

Ehdottaako Orpo kauppoihin ilmaisia maskeja? Entä poistuttaessa? Likaiset maskitko saa vain heittää pois? Eikö ne ole ongelmajätettä?

Kokoomuksen Petteri Orpo jaksaa paasata kansalle maskeja! Tuskin hän tajuaa, mistä puhuu. Jos kansalle määrättäisiin maskit, niitä pitäsi vaihtaa tunnin välein, että niistä olisi hyötyä! Käytännössä kukaan ei niitä tunnin välein vaihtaisi, kaikki rallattelisi samalla maskilla koko päivän, kun kukaan ei valvo. Riittää kun on maski, silloin määräys on täytetty! Maskeja kyllä saa nyt kaupoista, jos niitä haluaa käyttää, sitä ei hallituskaan ole kieltänyt!

Kyllä pitää ihmetellä Petteri Orpoa. Luulisi jo kaikkien ymmärtävän, mikä on hallituksen linja vai eikö Orpo ymmärrä kuunnella selvää puhetta?

Onkohan maski-Orpolla joku lääketieteellinen koulutus?

Suomen kansalla on usein ollut kriisiaikoina hyvää tuuria kriisien hoitamisessa. Niin nytkin, kun meillä on uutterat naiset hoitamassa asioita. Jos kokoomus olisi hallituksessa, meillä olisi orpo olo.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi