Lukijoilta: TEKSTATEN

Kyllä on hevosjalostusliiton toiminta huteralla pohjalla, jos asiallinen kritiikki horjuttaa sitä noin pahasti kuin antavat ymmärtää. Tilanteen korjaamiseksi koetetaan syy vierittää muiden niskoille peiliin katsomisen sijaan.

Nykyään metsästysseurat ja valtio ei ota kantaa riittävästi saukon lisääntymiseen. Saukot syö vesilinnun poikasia mielin määrin ja juuri vesilinnut estävät vesien rehevöitymistä syömällä vesistöistä mm. pinnalla olevaa levää. Sorsan sekä telkän poikaset saukko noukkii pois heti alkujaan. Tässä on nyt 12 poikasta telkällä ja luulen että käy kuin viime vuonna, että jäljelle ei jää yhtäkään. Kellä on tähän avaimet kädessä niin tehköön jotain. Kurjaa on vain katsella.

Kun olet nauttinut vesisateessa kotimaan matkailusta tienpinnan koloihin tai kamera-ansoihin ajellen ja maksanut ylihinnoitelluista majoituksista, lähdet taas ilomielin lentoon.

I-P:n sunnuntailiitteessä tehtiin sankareita vangeista ja kettuterroristeista, mitähän seuraavaksi?

Kyllä vankilassa on huonot olot, kun ei voi kulkea kotoapäin lusimassa.

Leikkivätkö lapset ulkona koronahippaa kuin 80-luvulla aids-hippaa? Joko on kiertäviä koronatestaajia, entä toimiva rokote? Nukutaanko vielä joskus siskonpetissä? Kuunnellaanko musiikkia livenä? Voiko pesäpallokentällä huutaa kilpaa vastustajan fanien kanssa? Saako mummoja ja pappoja halata 30-luvulla? Onko maski hyvin, näkyykö käsidesipullo?

I-P 13.5. oli hyvä pääkirjoitus Turistin asenteella lähiluontoon. Siinä sanotaan: Rajansa kaikella oikeuksissakin. Toisten pihoille ei tietenkään voi mennä, ei kaataa puita, ei metsästää ilman lupaa, ei ajella moottoriajoneuvolla tai tehdä avotulta ilman maanomistajan lupaa. Sanomattakin on selvää, ettei roskata saa eikä aiheuttaa haittaa ympäristölle. Vai onko se sanomatta selvää? Täällä Töysän suunnalla ei ole! Ikävä kyllä!

13.5. oli erittäin hyvä kirjoitus yleisöpalstalla sukupuolineutralistien touhusta, joille tekisi hyvää mennä Jari Sinkkosen luennoille. Loppuisi tuollaiset typerät vouhotukset!

Joku kirjoitti 1.5. POP paikallisosakepankin muuttavan pankkikortin maksulliseksi ja nostavansa muitakin maksuja. Olisinpa tiennyt ko. pankin olleen noin asiakasystävällinen. Olisin ehkä siirtänyt rahani sinne.

OmaSp:ssa kaikki on todellakin maksullista. Esim. pankkikortista veloitetaan 6 e/kk. Eli meidän kahden hengen taloudessa 12 e/kk. Nyt kahteen kuukauteen en ole kaupassa käynyt, joten korttiakaan ei ole tullut käytettyä. Saisikohan korttia seisontaan? Verkkopankin kuukausimaksu 2 e/kk, jne.

Näin keskipohjalaisena on mukava todeta, että vastuunkannon yhtenä tärkeimpänä esimerkkinä nykyisessä hallituksessa on elinkeinoministeri Mika Lintilä. Hänen juurensa ovat keskipohjalaisesta maaperästä, ja hän tuo vakautta koko hallituksen toimintaan.

Eipä elinkeinoministeri paljoa tiedä talouden mekanismeista kun ihmettelee autokaupan vähentymistä viruksen tartunnan perusteella.

Todellisuudessa opettajilla on kova homma yrittäessään pitää oppilasryhmiä erillään, etenkin yläkoulussa. Ahtailla käytävillä ei turvavälejä tunneta. Tuon ikäiset jo tingilläänkin halailevat ja taputtelevat toisiaan. Pitäähän opettajia uhmata. Alakoulussa taas pienet eskarilaiset ja ekaluokkalaiset eivät muista leikeissään turvavälejä. Jos kohta kaikki näyttääkin koulussa olevan ok, homma tuhotaan koulukyydityksissä. Liikennöitsijän mukaan jopa 58 oppilasta samassa autossa, eri luokilta, ylä- ja alakoulusta. Kuka tästä ottaa vastuun? Viisaita ne vanhemmat, jotka ovat jättäneet lapsensa kotiin.

Korona-aika: sekavaa, raskasta tunnemyllerrystä, surullista, odottavaa, epätoivoista, hengellistä, vahvistavaa ja rakastavaa.

Mansikan kilohinta on kaupassa halvempi kuin suoraan tuottajalta ostettuna. Hmmm. Niin joo, poimintahan onkin avaruustiedettä. Ja ukrainalainen varmasti vaan töissä 8h/päivä + ylityö- ja sunnuntaikorvaukset?

Veheriät kommunistit menetti yöunet kun Tuppurainen lausui turpeesta tosiasioita eli huoltovarmuuden kannalta voi olla, että turpeella lämmitetään vielä tovi.

Aaro Mäkynen, kymmenen pointsia ja Papukaijamerkki. Hienoa jotta on vielä tälläisiä Wanhanliiton Huoltisyrittäjiä. Näitä Rantapalloasemia on pilvin pimein. Sipsilastuja saa montaa sorttia, mutta H nelosta saati vaihtajaa ei löyry. Moottoriöljyn ja höyrymakkaran tuoksu on nannaa, josta Wanhanliiton Taunuskuski tykkää. Jatka samaan malliin.

Koska saadaan Sähkövaasaan palkattua henkilö, joka pystyy löytämään vian katuvaloista? Kaarle IX n kadulta noin selkeän vian etsimiseen ei saa käyttää päivää enempää.

Seinäjoen kaupunkikonserni hinnoittelee... eikun... rekrytoi itsensä ulos jopa paikallisten viranhakijoiden työkartalta. Eipä ole yllätys, koska kaikki on myytävänä.

Markkinataloudesta huolimatta Suomen valtio joutuu tukemaan yksityisiä yrityksiä sadoillamiljoonilla euroilla. Samaan aikaan esim. lääkejätti Orion Oyj teki alkuvuonna 84 milj. euron liikevoiton koronan aiheuttaman kysynnän kasvun ansiosta.

Ehdotan, että puoluetuet pois, niin saadaan valtion talous tasapainoon.

Koronan aiheuttamat jälkiselvitykset EU-alueen taloudessa saattavat pakottaa Suomen joutumisen maksumieheksi kohtuuttoman rajusti ns. yhteisvastuullisuuden hengessä. Tuleeko meidän todella ryhtyä vetämään Italiaa suosta sadoillamiljoonilla euroilla, vaikka se itse on Ranskalle velkaa 340 miljardia euroa. Eli siis avustamaan myös Ranskaa, sen pankkeja. Omat EU-intoilijamme tähän kyllä suostunevat.

Maanantaina ei kettään, tiistaina keskiviikkona ei kettään, torstaina ei kettään, perjantaina lauantaina ei kettään, sunnuntaina ei yhtikäs kettään.

Uskaltaako mennä parturiin/kampaajalle? Siinä työssä on pakko olla lähellä ja jos asiakkaalla on maski, se haittaa työskentelyä.

Oli söpö nuoripari kaupassa. Huolella keskustelivat, mitä ostavat. Heistä tulee vielä hyvä isä ja äiti.

Varastit pöytälevyn autokatoksesta 15–16.5 yöllä. Sääli, olisit pyytämälläkin saanut. Minulla olisi vielä levyyn jalatkin. Nekin saisit.

Tasapuolisuutta myös maalaiskaupungin ajo-oikeuden seurannassa.

Me yli 70-v. olemme olleet kotona karanteenissa niin kuin hallitus on määrännyt. Tunteet ovat olleet kaksi kuukautta shokissa, nyt alkaa nousta viha joka ei ole ollenkaan hyvä asia. Nopeita neuvoja ja ohjeita tarvittaisiin tähän vihan hillintään ja hallitsemiseen hallitukselta. Meillekkin voisi suoda jotakin vapauksia. Alkaahan laiva- ja lentoliikennekin jopa Italiasta. Ties mitä viruksia taas alkaa tulla.

Haluaisimpa tietää kenen vastuulla on Tokmannilla öljyjen tilaaminen. On jokavuotinen tilanne, että kun keväällä pitäisi vaihtaa ruohonleikkuriin öljyt, niin kaupassa hylly tyhjänä viikkoja, ja sama toistuu joka vuosi. Siirtäkää henkilö muihin tehtäviin ja uusi tilalle, joka jo viimeistään tammikuulla ymmärtää tehdä tarpeeksi ison tilauksen kevättä varten. Öljyä ei ainakaan Kurikan eikä Ilmajoen myymälöissä.

Nyt jos koskaan pitää suosia kotimaista ruokaa ja elintarvikkeita. Ovat puhtaita viruksista. Eikä tarvitse kokea kuljetushäpeää toiselta puolelta maapalloa. Makua riittää.

Eikö todellakaan Keskustiellä Peräseinäjoella kukaan saa korjattua sadevesikaivon kantta? On monta kuukautta ollut rikki! Vai odottaako tienhoitaja, että joku muu sen korjaa? Pitääkö jonkun moottoripyöräilijän tai mopoilijan saada iso kolhu, ennen kuin aletaan korjaamaan? Tuokaa edes varoitusmerkki siihen, jota ei ensimmäinen kylvinkone tuhoa. Vai pitääkö tilata 10 kuutiota betonia?

Kurtturuusua, lupiinia, jättipalsamia ym. ollaan vieraslajeina hävittämässä Suomen luonnosta. Miksi merimetsoa suojellaan? Eikö sekin ja myös kanadanhanhi samalla logiikalla pitäisi hävittää?

Katajan siemenen itämisaika on huomattavasti pidempi kuin koronan, mutta se on tunnetusti sitäkin sitkeämpi.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi