Lukijoilta: TEKSTATEN

Eikö nyt pitäisi alkaa lääkärien/hammaslääkärien kutsua vastaanotoille potilaitansa? Ainakin heitä, joiden tiedetään tarvitsevan kontrollikäyntiä. Tiedottaa voisi lehdissä, että vastaanotot on auki, kun ei ole yhtään koronapotilasta Seinäjoellakaan hoidossa.

Kuka uskaltaa mennä lääkäriin tai hoitoon, kun hoitajat koronassa, eikä maskeja kellään?

Hyvä asia, kun isät vievät vauvansa lenkille ja naperonsa leikkikentälle.

Naakatko syynä kanalan salmonellaan? Ahkerana liikkujana olen huomioinut Kivimäen kanalan läheisyydessä isoja parvia talven ja alkukevään aikana. Linnut lentävät lähialueen puihin ja sieltä pellon poikki kohti kanalaa.

Nykyään saa ostaa lounaslautasia/-ruokaa: älkää laittako muusiin ja loheen suolaa niin paljoa, jokainen voi itse lisätä maun mukaan.

Eikö Suomesta löydy henkilöä, joka lähtisi organisoimaan ryhmäkannetta palvelutalojen asukkaiden vankilaoloista.

Surku käy Soinin kuntaa, kun antoi vetää höplästä Vuorenmaa-jutussa. Sopimuksen teki entinen kunnanjohtaja kiireessä, vähän ennen siirtymistään Virtain johtoon.

Vaasalainen kansanedustaja Jukka Mäkynen purkaa tuon tuosta kaunaansa vierasta ja outoa kohtaan I-P:ssä. Näennäistotuuksia, hämärtäviä vihjailuja, alhaista mieltä. Mäkysen teksti on vastenmielistä henkistä saastetta.

Kansanedustaja J. Mäkynen voisi hyvin paneutua ja keskittyä siihen kovapalkkaiseen kansanedustajan lainsäädäntötyöhön, eikä höpöttää olemattomia.

Jukka Mäkyseltä jälleen loistava kirjoitus 19.5.

Kansanedustaja Mäkynen kirjoitti osuvasti maahanmuuton suosimisesta omien vanhuksiemme kustannuksella.

Jukka Mäkynen ja maahanmuutto, sinä se jaksat länkyttää maahanmuutosta, kun olisi varmaan nyt tärkeämpiäkin ja ajankohtaisia asioita!

Viittaus 17.5. tekstiin: Nikke Pärmiä mukaillen: Jos herra päätoimittaja olisi ollut kenttäsahuri, niin herra päätoimittaja olisi edelleenkin kenttäsahuri!

Ai että mä tykkään noista Mantilan sunnuntaikirjoituksista. Kiitos!

Ravintolat auki kello 23 saakka? Kyllä suomalaiset ehtivät hyvin siihen mennessä juoda p:t olalle. Joskus ravintolat piti sulkea jo kello 01.00.

Vai vanhat ja viisaat? Eihän teitä +70 ole mihinkään lukkojen taa pantu (paitsi palvelutaloissa). Lähtekää liasuamahan ja hakemaan se korona jostakin! Mutta älkää sitten kitiskö, jos ei pääse hoitoon tai joltain menöö henkikulta!

Suomessa nyt paras pääministeri vuosikymmeniin. Tsemppiä koko hallitukselle, teette hyvää työtä, vaikka oppositio räksyttää ja turhaan!

Keneltä se olisi pois, jos me ihmiset alkaisimme pitkästä aikaa käyttää aivojaan ajattelemiseen, edes vähän? Ajatteleminen on kuulemma merkittävin asia, joka erottaa meidät eläimistä.

Sami Kilpeläisellä hyvä ja selventävä kirjoitus I-P:ssä su 17.5.

Paljonko Finnairin pääjohtaja Mantereen palkka nousee kotimaan lentojen lopettamisen vuoksi?

Pari muistutusta siltarumpupoliitikoille. Jos nyt tuetaan jonkun kaupungin lentoja, on siellä jonossa monta muutakin kaupunkia. Ja ei mitkään toiminnot avaudu nyt kaikki kerralla, joten miksi Finnairinkaan pitäisi.

Simo Ralli, kyllä jokin on minusta pielessä, kun lemmikit inhimillistetään ihmisiksi, jopa verrataan lapsiin. Ei kaikkien pääkopalle tee hyvää naapurin koirien räksytys yötä päivää. Silloin se ei ole enää oma asia.

Simo Ralli. Älkää nyt ihmeessä mollatko miestä, ainut joka kirjoittaa asiat ihan oikeasti niin kuin ne on. Vai ottaako asioiden oikein sanominen nykyihmisten luontoon niin kipiää? Jatka Simo samaan malliin!

Me 70+ voisimme olla uhoamatta, että minä teen kuten haluan. Jokainen vastaa itsestään mutta sitten myös kärsii mahdolliset seuraukset.

Ettekö te +70 ymmärrä, että jos sairastutte koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, se on todennäköisemmin taudin vaikea muoto! Siksi on rajoitukset. Ei kysymys ole hallituksen määräilemisen halusta. Jaksakaa vielä! Sitten on taas sitä ihanampi tavata!

Ihmettelen, miksi I-P julkaisee perättömän mielipidekirjoituksen Someron hevosmiesten tietotoimistolta vanhusten itsemurhien määrästä. V. 2018 Suomessa alle 200 yli 65-vuotiasta teki itsemurhan. Nyt muka 129 yli 70-vuotiasta teki itsemurhan maalis-huhtikuussa ja määrä olisi 15 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Ei pidä paikkaansa.

Nuorilta ylinopeuskuljettajilta kortti heti pois viideksi vuodeksi. Ei mitään päänsilittelyä! Viidakkorumpu veisi äkkiä tiedon näihin porukoihin.

Muistan hyvin naapurin, joka tupakoi koko elämänsä. Vaimo asui savun keskellä, sairastui syöpään ja kuoli. Mies itki haudalla, kun ollut lapsiakaan.

Ministeri Tytti Tuppurainen (sd.) yllätti haluamalla turpeen käytölle lisäaikaa Suomen huoltovarmuuden takia, vaikka hallitus haluaisi käytön puolitettavaksi jo vuoteen 2030 mennessä. Ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.) heti tyrmäsi ajatuksen. Tässä havaitaan vihreiden tavoitteena olevan, että Suomi olisi mallimaa maailmalle ilmastopolitiikassa huoltovarmuudenkin kustannuksella. Mitähän Etelä-Pohjanmaalla asiasta ajatellaan?

Kuvassa Hukkalantien kunto näyttää hyvältä ja sitä se onkin. Kaapelinvetäjä saisi käydä korjaamassa jälkensä.

Mustasaaressa ei itketä pyörätiepätkän takia viikkokausia.

Mitä ja miten Vanhassa Vaasassa olevassa myllyssä poltetaan, kun piipusta puskee mustaa savua päivästä toiseen?

Kesäkuun alusta alkaen Lakeuden puistossa voisi järjestää keskikaupungin asukkaille kovaäänistä hömppäohjelmaa iltapäivisin pari-kolme kertaa viikossa. Vaikka sitten vain teetä ja torvisoittoa tai yhteislaulua. Seisomapaikoilla alle 500 ihmiselle, ja eri talouksissa asuville kahden metrin turvaväli! Naapurille saisi huudella. Tulisi samalla reissulla käytyä myös apteekissa ja näyteikkunaostoksilla.

Mitä varten helsinkiläiset rutisevat siitä valtaväyliensä bulevardisoimisesta? Jos ei rekoilla enää pääse Länsisatamaan, niin ajakoot Kotkaan ja Kaskisiin!

Mitä verottaja sanoo, kun firman autoa käytetään omiin firaabeliajoihin?

Kevään ulkomaanmatkaan varatut reilu tuhat euroa menikin oman pitäjän puusepänliikkeen tekemään keittiön ovien päivittämiseen, ja todella oli hyvä päätös! Tulee heti hyvälle mielelle kun katsoo keittiötämme. Kiitos P. Talvitie!

Jos pariskunnan on pakko mennä yhdessä kauppaan, pitäisi hyllyjen välissä aivastelevan jäädä autoon ostosten ajaksi. Äly hoi!

Tervajoella on hyvät kehitysnäkymät! Kaupallisten palveluiden ja junaliikenteen keskus. Yhdistäminen toteutuu pikavauhdilla, kun kaikki edellytykset täyttyvät kirkkaasti ja Isokyrö on nyt karvansa näyttänyt pilkkomalla Kyrönmaan.

Huru-uskonnot veivät sotaan ja pakolaisleirille ja nyt koronaan. Suomi, täytä kirkot, sanoma on korvaamaton arvoltaan.

Kiitos TV 1, kun olette näin korona aikana lähettänyt, joka sunnuntai jumalanpalveluksen. Toivotaan jatkoa.

Lyhyellä kävelykierroksella Seinäjoen kaupungin keskustassa bongasin yhteensä 13 nallea näyteikkunoissa. Toki niitä on varmaan enemmänkin. Hienoa Seinäjoen kauppiaat!

Heti oli tulla 3 kolaria, kun testasin uutta tieliikennelakia ja parkkeerasin väärälle puolen tietä, autokorjaamot kiittävät.

Jaa-a, niin se kai sitten on: Persun pelko on viisauden alku.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi