Lukijoilta: TEKSTATEN

Mikä valtava tappio keskustapuolueelle, että jo kolmas pätevä nuori nainen kammettiin syrjään. Pääsevät taas vanhat änkyrät tavoittelemaan valtapaikkoja. Onko tämän jälkeen mitään syytä pahoitella keskustan suosion murenemista?

Mikä on Vaasan kaupungin työllistämispalveluiden tehtävä? Työllistää vai tuottaa lisää työttömyyttä?

Iso peukutus autoilijoille, jotka käyttävät vilkkua kääntyessä, ryhmittyessä ja liikenneympyrästä poistuessa. Ne jotka eivät viitsi, osaa tai kuvittelevat, että se on turhaa, niin katsokaa peiliin: sieltä teitä tuijottaa asennevamma.

Juha Sipilä ministeriksi ja talous kuntoon.

Komeeta lehtikuvia oli Jaakko Elenius näpänny 6.6. Ilipohon!

Elämä ei ole useinkaan helppoa, eikä tarvitse ollakaan. Rikasta ja mielenkiintoista kylläkin.

Ei siitä ny viä syrän säry, jonsei satu saamahan vastakaikua, ku jonku ulukonäkyä ihaaloo.

Voihan pörröinen, sinä joka kirjoitit maanviljelijöiden peltojen myrkyttämisestä, oletko koskaan nähnyt viljapeltoa, siellähän ei ole yhtään kukkaa mitä pörriäiset tarvittis. Kyllä ne on pääasiassa luonnon niityllä missä on kukkia. Jos ei peltoja myrkytetä niin pian sen valtaa juolavehnä ja muut rikkaruohot, sitten ei tulisi enää ruokaviljaakaan. Pitää ottaa järki käteen ennen kuin alkaa taas viljelijöitä syyllistämään, loppuu meiltä pian leipä.

Kyllä on kallista opettaa poliitikkoa puhumaan ja esiintymään kun muutamasta opetuskerrasta pitää maksaa 50 tuhatta! Veronmaksajien rahoillahan on mukava huseerata. Vakituisesti opettajan työtä tekevä henkilö joutuu tekemään töitä pari vuotta, että tienaa tuollaisen summan.

Meinaako mustasaarelaiset, että kaikki 4400 vähäkyröläistä käyttää polkupyöriä kulkiessaan kaupunkiin. Taitaa luku olla alle 10 henkilöä, joten suurin osa pyörätien käyttäjistä on Mustasaaresta.

Kulttuuri ja terassibisnes eivät kuulu yhteen. Vaasan virkanaiset käyttää verojamme väärin. Erotkaa...

Haloo Vaasa! Mikä siellä on vialla kun iljetään käydä viattomien luontokappaleiden kimppuun ja vielä silminnäkijöitä paikalla!! Mikä teitä vaivaa? Hävetkää jos osaatte. Hävettää olla ihminen.

Vaikka Vaasan väkiluku on kai riippuvainen kausivaihtelusta, niin ihmeen nihkeästi halutaan kuntaliitoksia toisin kuin Oulussa ja Jyväskylässä.

Kiitos ihana ihminen, kun veit palvelutiskille Hyllykallion Prisman ostoskärryyn unohtamani kassin. Sain iloa päivään ansiostasi.

Kyllä tälläkin palstalla on itketty kuinka kissat tappaa lintuja, mitäs te sanotte näistä ihmisistä, jotka käy tiettensä viattomien eläinten kimppuun rääkäten ne hengiltä? Normaaliako? Kuka se peto onkaan?

Ei tämä siemenperunoista juttelu oo vielä alakanukkaan. Siemenperunat on idätetty ja ne istutetaan maahan, ei kylvetä niin kuin esim. kauranjyvät jotka itävät maassa.

Mitä hallitus aikoo tehdä 4600 asunnottoman suhteen? Ollaan niin syleileviä maahanmuuttajia kohtaan, että omat kansalaiset saa kärsiä omissa nahoissaan tämänkin typeryyden.

Ihan toimiva pesiskenttä siirretään miljoonilla euroilla, mutta tärkeään Merikaarron pyörätiehen ei ole rahaa. Voi Vaasa. Pyöräily aina listan viimeisenä.

Moikka maajussit! Valkokposkihanhien karkotukseen – koiranne! Eikä edes maksa mitään.

Hienoa, että synttäri- ja valmistujaisilmoituksiin laitetaan tilinumero, helpottaa sankarin muistamista, kun postin kautta ei rahaa saa lähettää. Tapa on hyvä ja kannatettava. Kateelliset kiukutelkoot koloissaan.

Eläinten kiusaamiseen liittyen: anteeksi vain kaikki vihan vimmasta loukkaantuneet! Onneksi kirjoituksesta on vielä matkaa tekoihin. Silti on muistettava, että sattuu se eläimeenkin, tekee kipeää. Hoidetaan vain kuntoon pipit.

Jos keskustan parkkipaikat olisivat ilmaisia, niin nehän täyttyisivät kaupungin asukkaiden sekä kaupungissa työtä tekevien autoilla jne. Ja taas olis uusi valittamisen aihe, kun ei saa keskustasta parkkipaikkaa.

Meidän pihalla häiriköi vain yksi sama kissa. Makailee uima-altaalla, tappaa linnunpoikasia ja jättää s-kasojaan rapun pieleen. Linnuillekin on määritelty rahallinen arvo. Meidän pihalla summa olisi jo huomattavan suuri. Mitä tekisitte, kun kaikki lailliset keinot on jo käytetty? Tässä on myös kysymyksessä terveelliset aspektit.

Ehkä on totuttu liiankin komiaan juhulanviettoon? Ja mones muuski on menty liiallisuutehen.

On se upeaa kun Keskustapuolueen johdon liituraitamiehet ryntäävät aina joukolla tukemaan naiskollegojaan hädän hetkellä. Varmaan sitten vaaleissa äänestäjätkin palkitsevat tämän pyyteettömän toiminnan.

Miksi syyllistetään kevään ylioppilaita? Heillä oli poikkeuksellinen kevät monella tapaa. Kirjoitukset aikaistettiin, juhlat siirrettiin jne. Suurimmalta osalta jäi pois yhteinen juhlallinen tilaisuus. Myöhemmin pidettävä juhla ei ole sama asia. Nyt kun he ovat ilmoittaneet päässeensä ylioppilaiksi ja helpottaneet onnittelijoiden taakkaa ilmoittamalla, mihin voi lahjan antaa. Se on nyt kauhean itsekästä joidenkin mielestä. Tilinnumeron ilmoittaminen on hieno asia. Helppo tapa, ei tarvitse miettiä mitä ostaisin juhlivalle. Juhliva saa hankkia lahjarahoillaan just sitä mikä häntä ilahduttaa tai mitä tarvitsee kipeimmin. Ei kerry turhaa krääsää tai muuten sopimatonta tavaraa nurkkiin. Ekoteko, kun ilmoittaa reilusti, mitä toivoo!

Kulmunin olisi kannattanut ensin kasvaa poliitikkona ennen kuin pyrki puheenjohtajaksi ja ministeriksi. Ensin pitää olla elämänkokemusta, sitten päättämään yleisistä asioita. Nykyisin noustaan nuorisopolitiikasta valtaan ja luullaan, että osataan kaikki.

Kai Vaasan seurakunnassa tajutaan, että eroaalto tulee, kun väkeä ei haluta lomauttaa, vaan kassaa paikataan nostamalla kirkollisveroa? Samaan aikaan monet muut srk:t lomauttaa.

On nämä vihervassarit kummaa porukkaa. Mieluummin lahjoitetaan kymmeniä miljardeja veronmaksajien rahoja eurooppalaisille pankeille jaettavaksi kyvyttömien valtioiden johtajien haaskattavaksi ja ties mihin veroparatiiseihin piilotettavaksi. Samaan aikaan vaaditaan oman maan puolustukselle tärkeitten lentokoneiden hankinnan siirtämistä koska ne tulevat muka liian kalliiksi.

Vaasan kirkkoneuvosto nostamassa kirkollisveroa. Älkää nyt tehkö tuommoista päätöstä, maksajat katoaa ja erotaan kirkosta.

Meillä Karvias on iät ja ajat perunan siemen istutettu vakoon. Siihen kehitettyjä koneita kutsutaan perunanistutuskoneeksi.

Ihminen on peto, joka syö mm. linnut ja muut eläimet puutarhasta ja metsästä.

Minkälaista olisi työskennellä yrityksessä, jossa työntekijät vaihtuvat jatkuvasti. Yritys lakkaa kehittymästä ja polkee paikallaan. Sellaista on Suomen politiikka ollut aina. Suomi seilaa maailman vesillä ilman kokenutta henkilökuntaa?

Entä, mihin niitä kahta ökybemaria ihan oikeasti tarvittiin? Nehän maksoivat 25-kertaisesti Kulmunin kuluihin nähden, ja kuka ne tilasi ja maksoi?

Parkkipaikat häviää. Seinäjoella on systemaattisesti rakennettu kaikki ilmaiset parkkipaikat täyteen kerrostaloja keskustassa. Näin saadaan keskustasta asiakkaat katoamaan ideaparkkiin. Hölmöläisten hommaa.

Älkää kadehtiko nuorten muistamista! Rahastaminen alkaa kun opiskelu alkaa. Takuuvuokra on ensin iso raha. Ja syödäkin pitää! Onnea matkaan nuoret!

Kiitos Paula Risikko. Sekä ylioppilaskirjoituksiin että pääsykokeisiin tehtiin äkillisiä muutoksia, vaikka molempien tilanteiden vaativuus on tiedossa. Mihin katosi huoli nuorten mielenterveydestä ja stressistä? Vai oliko nyt helppo testata uusia suunnitelmia?

Tietääköhän istuva päällikkö ilmiöistään kentällä?

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi