Lukijoilta: TEKSTATEN

”Rauhanomaiset” mielenosoitukset ovat sitten levinneet Amerikan maalta vanhalle mantereelle. Viikonloppuna Lontoossa pieksettiin 27 poliisia ja Berliinissä 28. Maailma tuli varmaan paremmaksi?

Suomen hallitus jakelee rahaa kuin se kasvaisi puussa, hyvinvointiajan lapsista tuli ministereitä, joiden ei tarvinnut ponnistella elämässään vaikeita aikoja. Sosiaalitoimi oli jo mukana arjessa, joten tämä näkyy päätöksenteossa. Jaetaan että oma äänestäjäkanta säilyy, ajattelematta koko maan ja kansakunnan etua esim. oppivelvollisuutta pidentäen, kun tänäkin päivänä on oppilaita jotka eivät peruskoulusta selviä kunnolla. Syrjäytymiseen pitää puuttua neuvolaiässä ja vanhempien opastukseen elämisen mallista. On perheitä, jossa opitaan malli ettei tarvi tehdä työtä ja ketju jatkuu niin kauan kun jaetaan vastikkeetonta.

MM-kisat on siirrettävä syys- ja CHL toukokuulle. Koko NHL tulee mahdollistettuna myös Eurooppaan. Isäntänä toimikoon 2 v. välein koko manner kuten KHL, NHL ja Euro.

Asetus luonnonsuojelualueesta vaikuttaisi sekä Suomen merialuesuunnitelmaan 2030 että Pohjanmaan maakuntakaavaan 2040... Näin lehdessä 3.6.2020. Varmasti vika on minussa, kun en ymmärtänyt mitään, mitä ko. lause tarkoitti!

En ole koskaa kuullu, jotta perunoja kylyvetähän. Itte oon sitäkki enemmän istuttanu käsin ja koneella.

Käykää ny hyvät ihimiset mökeillä, kun puita on kaatunu mökkienki päälle ja varkaatkin ovat taas asialla.

WHO suosittaa maskien käyttöä. STM ei, on todennut ”tieteellisessä tutkimuksessaan”, että maskeista ei hyötyä. Suomalainen ei kuulemma osaa käyttää maskia. Onhan tyhmä kansa, tämä koulutettu, fiksu kansa. Voi pyhä yksinkertaisuus!

Hyvä kirjoitus I-P:ssa 7.6. Suomessa on tärkeämpää tupakalla pelottelu, nuorten huumevalistus on unohdettu. Huumeet tuhoaa elämän ja tupakoivat maksaa!

Kiitos taas Seinäjoen kännikalat: Keskuspuiston penkit viety varastoon, olisi tavallisten kansalaisten kiva nauttia penkissä istuen hienosta puistostamme!

Kaj Mäkelä kirjoitti 3.6, kehitysmaiden ongelmista, mutta ei kertonut, että esim. Afrikkaan on annettu valtavia rahasummia jatkuvasti. Voisiko nyt vähitellen odottaa, että he itsekin tekisivät muutakin kuin olisivat käsi pitkällä odottamassa, että muut hoitavat kaiken. Ei kannettu vesi kaivossa pysy.

Ministeriemme kyvyt ja taidot vaalikauden loppuun kestävinä eivät nyt näytä hyviltä. Heissä on liian paljon nuorta kokemattomuutta, eikä syy toki ole heidän sukupuolirakenteessa. Perussyy on ikärakenteessa. 70-vuotias ministeri ei tänä päivänä olisi todellakaan liian vanha. Juuri kokemus antaa hänelle viisautta. Nuori pääministerimme on pärjännyt tähän mennessä vain koronaongelman ja puhelahjojen myötä, muuta näyttöä ei vielä ole. Aika näyttää.

Miksi nimenomaan suomalaisten työttömien pitäisi mennä poimimaan marjoja, jos se on niin mukavaa hommaa työpaikkansa säilyttäneiden mielestä? Pitäisikö köyhän työttömän alistua nöyryytetyksi?

Ei tässä kateellisia olla, mutta onko tilinumeron julkisesti ilmoittaminen kömpimistä nykyaikaan? Eikö se pitänyt olla salaista tietoa?

Varhaiskasvatus Paakarissa kesäpäivystyksessä liian paljon lapsia? Mitä tehdään?

Soteen säästöehdotus: lasten hammashoito maksulliseksi. Maksukatto mukaan.

Kenenkään ei ole pakko muistaa ylioppilaita eikä ammattiin valmistuneita, oma valinta. Minä muistan ja hyvä kun on tilinumerot.

Vaasa, Kokkola, Kotka ja Hamina kilpailevat prekursoritehtaasta. Katodiaktiivimateriaalitehtaasta kilpailevat Vaasa ja Kotka. Kumpaakin tarvitaan sähköautojen litiumioniakkujen valmistamiseen... Onkohan lehden toimittajista tullut liian viisaita?

Tuttuni etelästä sanoi, olette te siellä Pohjanmaalla käteviä kun laitatte tilinumeron muistamisiin, sinne voi laittaa vaikka vain 5 e, mutta täällä joutuu laittamaan kortin, kuoren, postimaksun ja ei viitti 20 e vähempää laittaa ja kun monta muistettavaa summa on jo suuri.

Testatkaa nettiyhteytenne (sekä kiinteä että mobiili) nopeus, jotta saatte sen nopeuden mistä olette maksaneet! Mobiilissa nopeuden on oltava lähellä luvattua vähintään aikaisin aamulla. Ottakaa huomioon operaattorin 4G kuuluvuusalueet. Nopeuden testaamiseen on ilmaisia palveluita. Reklamoikaa operaattorille, jos tarvetta!

Ei meidän kylässä piitata pörriäisistä! Trimmerit ja äänekkäät ruohonleikkurit laulaa pyhää,arkea. Ojan pientareet ja rantapellotki. Melusaasteetta!

Ei valinnu Seinäjoki Kurikasta tuolintäytettä.

Sanoin aviomiehelleni, että nyt on paljon eri juttuja, joista me ei ymmärrä mitään! Esim. instragram, whatsApp ym. Tämä sanoa paukautti, on sitä ennenkin ollut hässäkkää! Olin hiljaa!

Ei ole halveksittuna luuserina kiva elää. Eikä se ole monestikaan oma syytä tai valinta.

Suomen tulisi luontevasti olla mukana Ruotsin, Tanskan, Hollannin ja Itävallan kanssa yhdessä vastustamassa valtaisan elvytysrahoituksen ohjaamista Italialle, Kreikalle ja Espanjalle. Suomenkin veronmaksajan kukkarosta näihin maihin ohjautuisi rahaa ilman takaisinmaksun velvoitetta. Mutta nyt Suomi näyttää olevan asiassa ennemminkin yhteistyössä jälleen Saksan kanssa eli tukea hyväksymässä. Tuttu ilmiö Suomen historiasta. Kalliiksi tulee!

Hatun nosto Matti Vanhaselle, vaikka en keskustan kannattaja olekaan. Kunnioitettava valinta.

Keski-Nurmon Kokoomuksen sosiaaliasiamies (I-P 9.6.2020) on kerrankin oikeassa! Törnävän sairaalan miljöö sopii erittäin hyvin myös julkisille sosiaalipalveluille. Lastenkoteja siellä jo onkin. Kaupunki voisi perustaa alueelle erittäin edullisesti hyvin toimivan ja ainutlaatuisen palvelukylän!

Tilinumero ylioppilaan ja ammattiin valmistuneen ilmoituksessa – sitä käytäntöä olen toivonut ja odottanut siitä lähtien, kun pankit lopettivat keräyslistat! Nyt on halutessaan helppo muistaa nuorta haluamallaan summalla ilman juhliin osallistumispakkoa! Kiitos ja Onnea!

Areenassa pyörii fiktiivinen sarja nimeltä ”Mooseksen perintö”. Se ”kähmintä” on totta vielä tänäkin päivänä pienissä kunnissa, jossa kunnanhallituksessa persoonallisuushäiriöiset ”johtajat” nokittelevat toisiaan omien arvovaltakysymysten äärellä. Kuntalaisten tärkeät asiat jäävät toissijaisiksi.

Perheilmoituksissa monta ilmoitusta muista-tilille. Olkaa tarkkana. Kuka muisti? Aada-täti ehkä kahdesti, mutta Eeva-täti ei lainkaan. Pankin mukaan lahjansaajalla ei edes tiliä. Vuosia täyttänyt tytär odottanut 2 kk suoritusta omalta äidiltään. Ei näy! Tili avattu jo 1972. Tämän vuoden päivät meni jo. Ehkä ensi vuonna.

Olipa mielenkiintoinen juttu Lapuan liikkeestä ja Kosolasta.

Nyt punnitaan poliitikkojen kyky tolkun päätäntään. Sitra esittää autoilijoiden elämän ”vaikeuttamista”. Autojen avulla tämä yhteiskunta toimii –ei raitiovaunulla ja pyörillä ajelemalla. Costa Ricasta otetaan kuulemma malli autoilijoiden kurmuuttamiseksi. Heh-heh.

Läheinen valkolakin saaja oli kaukana... rahalahja kerättiin tilille. Lähinaapurien kanssa kahviteltiin. Suomen lippu salossa etäyhteyksin juhlittiin. Ne muistettiin jota pitikin. Päivä oli 30.5.2020. Ikimuistoinen päivä.

Nykyään pohditaan, miksi Suomessa ei tarvitse käyttää hengityssuojaimia (kuonokoppia). Miksi? No siksi, kun valtion varmuusvarastossa niitä oli liian vähän ja olivat vanhentuneita (!) (miten kuonokoppa vanhenee?), niin tilattiin niitä yhtä kelvottomia huijareilta ja sen jälkeen asiantuntijat päättivät, että kuonokopat ovatkin tarpeettomia Suomessa (ovathan ne rumiakin, hyi)!

Kyllä posti kulkee, turha valittaa. Jakelu mihin sattuu, naapuri palauttaa vastaanottajalle miten sattuu, avattuna.

Millä keskustan kannatus voi nousta, kun aika on ajanut puolueen ohi?

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi