Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

I-P:n historiajutussa olisi voinut olla enemmän myös Talonpoikaismarssista 7.7.1930. Mihin marssi päättyi, siitä jatkoi Uusi Suomi -lehti Lapualla näytetyn elokuvan mukaan. Marssijat eivät oikein Ilkkaa tilanneet.

Iso kiitos Arja Miettinen kun jaksat puolustaa meitä vanhuksia.

Nyt meillä on rahakirstun vartijana/käyttäjänä henkilö joka saatiin puhuttua ympäri ottamaan tehtäviä vastaan joita hän nimenomaan ei ollut halukas tekemään. Ei kerennyt vuorokausi vaihtua kun päätös muuttui. Ns. Ketterä toimintamalli.

Ennustan että Suamen hallitus kaatuu viimeistään syksyllä.

Danske pankki. Missä viipyy konttori Seinäjoella. Jos ei pian tule, asiakkaat vaihtaa pankkia.

USA:n poliisi toimii raukkamaisesti kun jo maassa makaavaa ja käsiraudoitettua, joka ei pystyisi karkaamaan, pitää vielä polvella painaa kuolemaan asti.

Eläinrääkkääjän täytyy olla todella sairas. Tiedätkö, mitä lapsesi tekee? Vai oletko se sinä?

Ilkka-Pohjalainen on parasta, mitä alueelle on tapahtunut. Seinäjokiset kuin ymmärtääs enemmän yhteistyön päälle Vaasan kans, tulisi näistä kaupungeista ja koko alueesta menestyvä. Sama pohjalainen identiteetti, maisema, historia, sukulaisuus ja lyhyt etäisyys. Miksi halutaan kauas vieraisiin Tampereelle, kun luontainen yhteys on lähellä ja sopii asukkaille?

Miksi tätä kotihoidon maksutonta pysäköintiaikaa täytyy edes miettiä. Heillä on minuuttiaikataulu eikä silloin etsitä ilmaisia parkkipaikkoja tai maksella omasta pussista parkkimaksuja. Nyt kaupungin päättäjät valoja päälle siihen päätöksentekoon.

Kysyn vaan. Miksi ulkomaalaisten tv-ohjelmien nimiä ei suomenneta? Ennen oli toisin.

Vaasa–Mustasaari-pyörätie on esimerkki siitä miten Mustasaaren poliitikot ovat lypsäneet Vaasaa vuosikymmeniä. Käykääpä kaikki vastaavat sopimukset läpi 50 vuodelta tästä hetkestä taaksepäin. Vaasan veronmaksajille sopimukset ovat maksaneet miljoonia. Suuressa vaasalaisten verojen käytössä Mustasaaren hyväksi ovat auttaneet myös valtion ns. puolueettomat virkamiehet.

Miksi I-P ilmoittaa, että Utsjoella aurinko ei nouse? Pikemminkin se ei laske näinä aikoina.

Pyöräilijät ovat pelottavia. Syöksähtelevät kovalla vauhdilla muista kulkijoista välittämättä. Autoilijat paransivat tapojaan Ilkan toistuvien kirjoitusten jälkeen. Toivon I-P:lta artikkeleita pyöräilijöitten käytöksestä.

Kylläpä tuo ns. itsenäinen Mustasaari tulee kalliiksi Vaasan veronmaksajille. Taas joudumme maksamaan heidän pyörätiensä. Koskahan tuo Vaasan siivellä eläminen loppuu?

Jos itse perut matkasi, et saa sitä 200 euron alkumaksua takaisin, mutta jos olisit odottanut niin kauan että matkatoimisto tekee peruutuksen, olisit saanut kaiken takaisin. Näin me tehtiin.

Te nurkkapatriootit voisitte edes kerran niellä ylpeytenne ja lopettaa keskinäisen nokittelun. Höstveden ja Merikaarron välille tarvitaan pyörätie.

Kapitalistisessa yhteiskunnassa pitäisi palkkauksenkin perustua kysyntään ja tarjontaan. Mitä vastenmielisempi työ sen parempi palkka ja päinvastoin.

Seinäjoen kaupunki/Energialaitos. Koska aiotte tehdä ilmasto- ja ympäristöteon ja mahdollistatte kaukolämmön kaikille omakotitaloille joita lämmitetään polttoöljyllä?

Kiitos postille tai kuka nyt tuokin. Postinkanto toimii meillä Alavudella hienosti. Lehti tulee, kun vielä nukumme, posti ennen puoltapäivää tai ainakin niihin aikoihin.

Ennen hautausmaata kunnioitettiin kuolleiden rakkaiden viimeisenä leposijana. Nyt hautausmaat ovat kuin kaatopaikkoja. Tekisi mieli kaivaa rakkaansa sieltä ylös kotipihansa rauhaan.

Kiitos Ideaparkin tietyömiehille ”hidasteista”. Eiköhän nyt sitä kaasujalkaa vähän höllätä tietyömaa-alueella? Ihan oikeasti, onhan tuo melkoinen Highway ettei paljon 50:n rajoitukset kiinnosta!

Mikä on Vaasan kaupungin ja kaupunginvaltuutettu Mäen (kok) sopimuksen sisältö koskien sisäsataman rannan käyttöä yksityispisnekseen? Ranta-alueen muut yrittäjät toimivat omalla kustannuksellaan.

Pihassamme ei ole lintuongelmaa. Kissani söi eilenkin viisi.

Amerikassa poliisi ei ole sama valkoisille ja mustille. Järkyttää, kun näin ei näytä olevan vain Amerikassa.

Hankkikaa elämä. Älkää väitelkö, kuinka jokin sana taipuu. Jos tämä kina ei lopu, niin tuun ja näytän teille näriksen munat.

Anneli Kanto kertoi tiistain kolumnissa Kupruileeko? siitä miten sai 130 neuvoa somessa pannukakun onnistumisesta. Kiitos hyvistä nauruista!

Niin Vaasan väestö kasvoi 12/2018–10/2019 välisenä aikana 260 hlöä. 2017 ainut tappiovuosi vuosikymmeniin. Mm. kesäkuusta 2019 väestö kasvoi vuoden loppuun noin 900 hlöllä. 2020 tulee myös selvä väestönlisäys koko vuoden osalta, mikä on tärkeintä. Korona vaan aikaisti opiskelijamuuttoa keväällä.

Kiitos Yle keskiviikon 10.6. A-studiosta. Ensi kertaa nautin koko tunnin lähetyksestä. Hienosti valitut panelistit. Lisää näitä. Kiitos.

Vaasassa hienoja merenrantaravintoloita. He eivät vain osaa markkinoida suomenkielisessä lehdistössä. Sääli, osaisi maakunnastakin sinne tulla.

Tapaus Kulmuni. Turha ero, koulutuksen hinta pöyristyttävä, josta vastuussa erityisavustaja ja laskun maksanut ministeriö

Keskustapuolueen kannatus lähti laskuun insinööri Juha Sipilän aikana.

S. Ylilammi, astuit nyt kyllä miinaan väittäessäsi, ettemme tarvitse hävittäjiä. Ainoa asia millä tässä maassa pidetään yllä jotain velvollisuuden tuntoa.

Hauskin kolumni 9.6. Ilpossa Anneli Kannolta pannukakun valmistamisen vaikeudesta. Nauroimme vatsat kipeänä lapsenlapsen kanssa.

Ns. luontojärjestöjen, ympäristöministeriön ja vihreiden on tarkoitus lopettaa kaikki elinkeinot kehä kolmosen ulkopuolelta.

Artikkeli ”Luonnon tasapaino horjuu saaristossa” avaa hyvin Merenkurkun tilanteen, jossa uudet lajit tai epätasapaino lajien kehityksessä tulkitaan eri lailla virkamiesten ja saaristolaisten kannalta. Suomi on sopinut YK:n yleissopimuksen pohjalta biodiversiteetti (CBD) -sopimuksen, jonka tarkoituksena on säilyttää luonnon moninaisuus ja estää sen järkkyminen. Näyttää siltä että saariston tuntijat ymmärtävät tämän oikein ja heidän halunsa huolehtia saariston monimuotoisuudesta on kypsempi kuin virkamiesten. He puolustavat aidosti ja nojaavat käsityksensä kokemukseen. Minusta he voivat vedota biodiversiteetti-sopimuksen sisältöön ja pitkän aikavälin tasapainon keskeiseen merkitykseen.

Voi mitä kateutta! Ei ylioppilaaksi tulleet kerjää rahaa. Ilmoitus on laitettu helpottamaan ihmisten epätietoisuutta korona-aikana. Paljon on kyselty milloin juhlat ovat ja milloinka olisi hyvä muistaa ylioppilasta. Kukaan ei kerää rahaa juhlien järjestämistä varten. Huomatkaa että muistaminen on täysin vapaaehtoista! Miksi pitäisi hävetä? Mikä on mahdollisen lahjan antajalle helpompaa, kun ei tarvitse tilinumeroa kysellä!

Kyllä Vaasa haluaa kuntaliitoksia. Mutta nämä enemmistöltään ruotsinkieliset kunnat, kuten Mustasaari, eivät halua. Syynä kielienemmistön menetys. Jos Mustasaari liittyisi Vaasaan, myös muitakin liitoksia tulisi. Laihialla hallitsee taas keskusta, joka suuntaa ennemmin Etelä-Pohjanmaahan. Toki työssä on Vaasassa mukava käydä niin Laihialta kuin Mustasaarestakin.

Täysin poikkeuksellisen koronakevään ylioppilas on ansainnut muistamisen ilman juhliakin! Olen useat vuodet muistanut ylioppilasta eri puolelle Suomea ilman että olisin osallistunut juhlintaan! Haluisin muistaa joka ainutta tämän kevään ylioppilasta ... juhlista ei väliä!

Uuden Alasenpuiston hinnalla olis pitäny teherä jotain järkevämpää. Tähä mennes o rahaa palanu 250teur. Ja ny viälä nua lautakunnan loukatut päätti vaihtaa nurmen hianon kuituhiakan tilalle. Siihen menöö vajaa satatuhatta lisää ja sitte viälä joka vuasi vähintään 5teur ylläpitohon.

Muistetaan, että ollaan vaan ”turisteja” maapallolla iäisyyttä ajatellen.

Ketään tuskin kadehtii tai syyllistää ylioppilaita. Mutta tuo rahan kerääminen kummastuttaa. Työpaikoilla ja omakotialueilla kiertää keräys. Miks pitäis antaa rahaa naapureille?

Kirkkopuistikon pyörätiet ehdottomasti kaksisuuntaiseksi. Nyt niissä ajetaan todella väärin. Älyvapaa suunnittelu. Joskus pyöräilevä.

Lapuanliikejuttu I-P-lehdessä hyvä. Tämä sakki meinasi surmata Kyösti Kallion. Ilmajokisena häpeän kun kuvassa yksi joukkohakkaaja oli Ilmajoelta. Sotainvalidina ja maalaisliittolaisena häpeän, kun tämä porukka häpäisi Etelä-Pohjanmaan rehdin maineen.

Luonnon tasapaino saaristossa. Erittäin hyvä kirjotus I-P:ssa 11.6. Hatun nosto Lasse Skogille ja kumppaneille. Sama ongelma mantereella, suojelukohde vain eri. Petolinnut, pesärosvovarislinnut, suurpedot suojeltu jollakin tapaa rahankiilto silmissä. Tästä osoituksena esim. lähes olemattomat kanalintukannat jossain alueilla. Suojelulla tehty karhunpalvelus luonnolle vain omaa etua silmällä pitäen että petoja riittää kuvattavaksi.

Pitääkö sattua vakava onnettomuus, ennen kuin Vaasan kaupunki toimii? Lapset hyppivät laitureilta uimaan Palosaaren salmessa, missä kova veneliikenne. Moni huolissaan. Uiminen ja hyppiminen laitureilta tulee kieltää. Mansikkasaaressa uimaranta sitä varten.

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen, kauniisti joka paikkaa mopopoikien pärinä piristää ja Rauhalan koulun pihavalot loistaa kilpaa ilta-auringon kanssa että kakarat näkevät mellastaa Laihian yläasteen ja monnarin ympäristössä myöhäälle. Näin Laihialla säästetään.

Haloo Mustasaari?! Suomenkielistenkin koulut yhtä hyvään kuntoon ja homeettomiksi ennen kuin uimahallista haaveillaankaan.

Siksikö niiden, jotka ovat säilyttäneet työpaikkansa, pitää elättää työttömät, etteivät he halua ”alistua nöyryytetyiksi” ja joutua töihin?

Minen parhaalla tahorollakaa hoksaa mistä hoitolaitoksesta Laihian liikenneväylien ja siltojen suunnitteliat pääsi karkhun. Viinakauphan ei enää taharo osaata. Silämät ummes, sinne ennen osuu laakista.

Alasenpuiston tapahtumakentän pinnoitteen sekoilu kaupungin virkamiesten ja lautakunnan kesken aiheuttaa meille veronmaksajille mittavat kustannukset. Ketkä ottavat vastuun ja miten? Lisäksi näyttää, että taitava tapahtumajärjestäjä on vienyt virkamiehiä ja lautakuntaa ”kuin pässiä narusta”. Kaupungin kauneimmalle paikalle hevosurheilua.

Mustasaaren valtuusto hyväksyi kunnanjohdon esityksen uimahallin rakentamisesta. Tällaiseen näyttää kyllä olevan varaa mutta esim. kyläkoulut lakkautettiin säästösyistä vaikka tällä rahalla niitä olisi pyörittänyt vähintään 10 vuotta. Miettikää kyläläiset kuinka meidän kuntaa johdetaan? Juhlapuheissa kuntaa kuulemma kehitetään alueellisesti tasapuolisesti?

Iso kiitos Karri Kalliolle (I-P 12.6.) keskustan tilanteen analysoinnista. Keskustan ei kannata kumartaa joka suuntaan ja haalia äänestäjiä hinnalla millä hyvänsä. Keskustan pitää ajaa maaseudun asiaa ja pitää maaseudun ihmisten puolia. Puolueen pitää palata juurilleen. Kannatus ei nouse hännystelemällä!

Joko se Kuislan kylpylä on kohta valmis? Ajattelin vain kun eräs toinen puuhasteli sitä keskustaan niin sain sen käsityksen, että Sorsanpesällä on suurin piirtein kuokka jo maassa.

Aikuiset keräävät ”matkatilille” rahaa ilmoittamalla tilinumeron synttärikutsussa. Kukaan ei ole moittinut! Hyvä nuoret! Jatkakaa samaan malliin!

Hiukan realismia tähän keskusteluun kun ruohonleikkurit laulaa ja trimmerit pörrää, Suomessa on metsää yli 70% pinta-alasta, eiköhän sieltä löydy pölytettävää mehiläisille. Sinänsä aiheellinen huoli, kasvintuotanto on riippuvainen pölyttäjistä.

Vesijettejä ihannoivasta ja mainostavasta jutusta voivat ainakin Evijärven ja Lappajärven mökkiläiset olla jyrkästi eri mieltä, kesäillan uusi luontoääni mökki-iltojen iloksi. Vai että on vesijetti kätevä kulkuneuvo vieraillessa kavereitten ja tuttujen mökeillä, mitähän vierailun kohteet ovat mieltä asiasta?

Mitä kaupunki touhuaa, kun vesi on poikki Merikaarrossa lähes päivittäin. Eikä ole ilmoitettu kuin pari kertaa 2 kk aikana. Sähkölaitoskin ilmoittaa puhelinviestillä joka kerta kun sähkö on poikki.

Ylioppilaan tilinumerosta ei ole kysymys, vaan rahan keräyksestä. Miks pitäis antaa rahaa vieraille tai tutuille. Vanhemmat antaa, jos antaa.

Oliskohan kaupungilla mahdollista tehdä edes pientä hidastetta Tiilitehtaankadulle (Hangonkadun risteykseen suojatien kohtaan, entisen Koneliike Nygårdin myymälän kohtaan)? Tiilitehtaankadulla ajetaan huimia ylinopeuksia. Asiasta on ilmoitettu poliiseillekin. Koulujen aukioloaikoina tien ylittää paljon lapsia jotka menevät Hietalahden kouluun ja esim. Malmönkadulla on hidaste vastaavassa paikassa ja siellä ei ole läpikulkuliikennettä. Hietalahteen on muuttanut paljon lapsiperheitä. Korokkeita on ympäri kaupunkia monessa paikassa missä vähemmän liikennettä ja vauhtia.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi