Lukijoilta: TEKSTATEN

Hallitus neuvoo miten heidän asettamaansa 500 hengen rajoitusta yleisötilaisuuksissa voidaan kiertää: tuollaisia erillisiä ryhmiä voi olla vaikka kuinka paljon, kunhan niille järjestetään turvallinen kaljatarjoilu. Eivät ole ministerien avustajat turhaa porukkaa, ideat löytyy mahdottomiinkin pulmiin.

Uimahallin viereiselle matonpesupaikalle ei päässyt perjantaina ilman hevosta. Eiköhän vastuuvirkamiesten puuhastelu Alasenpuiston rakentamisessa ole syytä selvityttää? On veronmaksajille melkoisen kallista esteratsastusta.

Näillä palstoilla joku ihmetteli perjantaina, että miksi suomalaisten työttömien pitäisi mennä poimimaan marjoja. ”Pitäisikö köyhän työttömän alistua nöyryytetyksi”, hän kysyi. Todennäköisesti tuolla asenteella varustettu henkilö saa olla työttömänä lopun ikäänsä ja elää muiden ”nöyryytettyjen” kustannuksella.

Meillä ei ole varaa pistää yhtään ylimääräistä euroa parasiittisaarille, korruptiovalvonnan (lue: hallinnon; I-P 13.6.2020) ja palveluiden sijaan.

Ruotsin taholta on nyt perusteetonta suuttumusta, kun Pohjoismaista ja Baltian maista sitä ei ainoana otettu mukaan yhteiseen keskinäiseen liikkumiseen koronaongelman nyt lieventyessä. Mikäli rajoitussäännöt olisivat olleet samat koko alueella, niin sitten suuttumukseen olisi Ruotsilla ollut aihettakin. Jopa itärajaltamme siirrettiin länsirajallemme rajavartijoita, jotta saatoimme torjua länsinaapurin koronahyökkäystä. Uustaktiikkaa!

Mediassa peloteltiin luomun syöjiä botulismilla. Kaikki esivanhempamme söivät luomua, kun muuta ei ollut. Monikohan heistä menehtyi botulismiin? Kyllä pitää melkoiset myrkyt olla nykyruuassa, joka lepää viikkotolkulla hyllyllä +30-asteisessa kaupassa, eikä edes haise. Se ei ole enää ruokaa, se on jätettä! Yäk!

Kyllä on hirveä kiihko tappaa joutsenet ja valkoposkihanhet sukupuuttoon. Jättäkää muutama hehtaari eläinten asuttavaksi/tila, niin teillä ei ole ongelmia. Niin minä olen tehnyt.

Koskeekohan koirien kiinnipito vain kaupunkeja?

Vaasan poliiseille ja moottoripyöräpoliisille suuret kiitokset erinomaisesta työstä.

Ti 9.6. hervottoman hyvä kolumni kupruilevan pannukakun teon ohjeista. Kiitos hyvistä nauruista, Anneli Kanto!

Kristian Pullin Suomen ennätys pituushypyssä on ainutlaatuinen. Jättää Asialat ja muut varjoon.

M-talo 27300 m2, 71 potilaspaikkaa, 385 m2/potilas. 61,5 me, 866.000e/potilas.

Valtaapitävistä riippumaton media on pienen ihmisen ainoa turva. Kun valtaapitävät toimivat vastoin lakia, on median tehtävä kertoa siitä.

Näin taas keskustan isot pojat heitti paperinukketyttönsä pellolle, nyt Ilmajoella.

Ilmajoki-lehti ei ole ollut viimeiseen 30 vuoteen niin hyvä kuin se oli nyt Pirilä-Porvalin aikana. On todellinen harmi, että hän joutuu lähtemään Ilmajoki-lehden hallituksen toimien takia. Lehden hallituksen tulisi sallia avoin uutisointi, eikä sensuroida tärkeitä asioita kunnan hallituksen niin pyytäessä.

Hautaustoimisto ja leirintäalue ovat erilaisia siinä että eläville asiakkaille ei voi aukoa päätään, ne häipyvät.

Mikä on Seinäjoen kylpylähankkeiden tilanne? On kova helle. Kylpylöitä tarvitaan Ähtärin pandaturisteille.

Mitä ihmettä te ihmiset vaahtoatte metelistä Kauhavan kiihdytyskisoista? Lentokenttä ollut vuosikausia ja eikö siitä ollut mitään meteliä? Kysynpä vain?

Jukka Hankamäen Totuus kiihottaa -kirjasta nostettiin kauhea meteli. Mediassa ilmeisesti laskelmoitiin, että kuoliaaksi vaikenemisen sijaan tällä kertaa päästään parempaan lopputulokseen, kun nostetaan kohu muutamasta sellaisesta kärjistyksestä, jotka on poimittu kirjan sellaisesta luvusta, joka ei edes ole kirjan varsinaisen sisällön kannalta olennainen. Medialle epäilemättä sopii, että kirjan varsinainen sisältö hautautuu kohun alle.

Kiitos I-P hyvästä Kesä-teemaliitteestä!

Antakaa meille edes yksi rauhallinen päivä kuunnella vain luonnon ääniä. Eli kesäsunnuntaisin käyttökieltoon ruohonleikkurit, trimmerit, rälläkät, kulmahiomakoneet, moottorisahat, yms.

Kyllä se vaan on mukava ottaa edes se hopeinen kakkulapio kaakun leikkuuseen nottei tartte ruokaveittellä yrittää..!

Kissa-asia: Rikoslaki ja terveydellinen uhka on tiedossa. Kissa ei mene loukkuunkaan. Päivittäinen harmi. Tiedetään kissan omistaja, mutta sitä kautta ei mitään ratkaisua. Ex nihilo nihil. Saadaanko ehdotuksia, kiitos.

Vasabladet voisi ottaa mallia tästä palstasta. Silloin tieto tulisi myös kissa-asioissa på svenska.

Kiitos Terhi Pirilä-Porvalille suoraselkäisestä toiminnasta. Hävytöntä niin Ilmajoen kunnan kuin Ilmajoki-lehden hallituksenkin osalta! Nyt ilmajokiset on aika antaa tuki rehellisyydelle ja avoimuudelle. Likainen piiri pieni pyörii... Terhi takaisin päätoimittajaksi!

Kiitos I-P Anders Norrgårdin jutusta, lisää näitä että meidät rannikon suomenruotsalaisten elämästä tulisi Teuva/Jurva-akselin jälkeen tutuiksi. Olemmehan suomalaisia vaikka suomenruotsia puhumme ja osa osaa jopa suomeakin tai sekakieli.

Voisiko joku ystävällisesti ja järjellisesti selostaa, miksi Seinäjoen ammattikorkeakoulua ollaan ajamassa alas? Nimittäin se on omistaja, kun päättää. Kun osake-enemmistö, vaikka pienikin, on tamperelaisten käsissä, ei ole enää mitään takeita siitä, että Seamk jatkaa toimintaansa, ainakaan nykyisessä laajuudessa.

Ilmajoki-lehden ”sananvapaus” paljastui. Kuka haluaa seuraavaksi päätoimittajaksi?

Olen omaishoitaja, perjantai-yönä rentouduin tv:n ääressä! Katsoin ensin Uuno-elokuvan ja sen jälkeen Rysän päällä! Torkahdin ja sen jälkeen olin rysän alla! Parhaimmat kinastelukohtaukset jäi näkemättä!

Yrittäjäkaupungit ovat hyvinvointimarkkinoiden edelläkävijöitä. Arvatenkin seuraavaksi yksityistetään koulutuspalvelut, ja siellä katse on jo perusopetuksessa. Ensin erityis- ja tukiopetus yrittäjien käsiin ja lopulta koko konklaavi. Lomautuksista se alkaa... Valtioneuvoston uusi kompastuskivi onkin ’soteko’. Viranomaisbisnestä odotellessa.

Kiitoksia ja onnea sinulle Terhi uhrautumisestasi puhtaan journalismin puolesta! Ala tarvitsee sinunlaisiasi rohkeita edunvalvojia. Menestystä jatkoon media-alalla!

Kiinnittämällä huomiota pelkästään kärkituloksiin saa suomalaisen yleisurheilun ja yleisurheilulajien tilasta aivan liian ruusuisen kuvan.

Kommentti Päivi Moisiolle (I-P 10.6.). Ei ole kyse joka paikan museoinnista, jos Sisäsataman terassin tapausta kritisoidaan. Paikka suunniteltiin kaikkien asukkaiden viihtymisalueeksi veistospuistoineen. Nyt kaupungilta on lipsahtanut lupa massiiviselle kaljaterassille jossa rantojen kovaäänisin musiikki pauhaa iltaisin. Siinä on yleinen viihtyvyys kaukana hienoina kesäiltoina kaupungin parhaassa rantamaisemassa. Kyllä kyseiselle terassille voitaisiin hakea jokin toinen paikka rantaviivalta. PS. Kaupungin kehuma hieno kiveys on jo pilalla suurine rasvaläiskineen ja mustalla maalatuilla paikkanumeroilla.

Mummat ja paapat joutuvat maksamaan Telian paperilaskuista 4,90 e kpl, eli lähes 60 e vuodessa. Muuta postia kyllä tulee ihan ilmaiseksi.

On tämä elämää, kerrostalon tuuletusikkunoista tulee puunsavun hajua parvekkeelta tulee tupakan hajua. En tiedä mistä sais apuja, pitäis saada savuttomat oltavat.

Evijärven vesi ennätysalhaalla ja levät kasvavat ja voivat hyvin, vesijetit ovat lisäksi saapuneet järvelle luonnoneläimiä ja mökkiläisiä kaahailuillaan ilahduttamaan.

Hovioikeudenpuistossa ei enää uskalla kävellä. Aamun ihanan lenkin katkaisi karmaisevalla tavalla musta lintu, joka hyökkäsi. Yritin puolustautua, menetin tasapainon ja kaaduin. Yhtään enempää kipua en olisi elämääni tarvinnut, mutta sain. Syytä varoa, mutta ei voi tietää, minkä puun uumenissa vaanitaan.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi