Lukijoilta: TEKSTATEN

Yrittäjäbarometri kertoo vain siitä kuinka hyvin yrittäjät osaavat kertoa paikkakuntansa hyvyydestä. Seinäjoellahan trossaaminen osataan.

Katoin netistä kun joku nukkuu parvekkeella. Meillä ei voisi edes ajatella tupakan hajun takia.

Nykyisin ruokaohjelmat ovat pelkkää hosumista ja kiirettä. Muistuu mieleen Jaakko Kolmosen leppoisat ohjelmat, joissa jaettiin myös terveellistä ruokatietoutta.

Kyykanta lisääntyy ja voi hyvin. Syy: Kyyn herkkua on rotat. Nyt kun rotta on rauhoitettu (myrkyttämiskielto), niin rotat lisääntyy ja kyyt nauttii juhlapäivällisillään rotista. Että vain bon appetit!

Perussuomalaisten kirjakohu johtuu siitä, että he eivät ymmärrä mitä julkisuudessa voi kirjoittaa tai sanoa. Oman väen mielipiteet laitettiin vahingossa paperille.

Minua ei haittaa, vaikka naapuri leikkaa nurmikkonsa kynsisaksilla. Itse viihdyn paremmin ”hoitamattomassa” puutarhassa.

Keskusta joutuu kääntämään väliin takkia, kun on tasapainottamassa ja takaamassa yhteiskuntarauhaa. Koska molemmin puolin ajavat vain omaa etuaan. Näin ollen ei tarvi heidän takkiaan kääntää!

Myös Ähtärissä palavat katuvalot läpi kesäyön.

Nyt kun Seinäjoki–Lapua-valtatielle saatiin määrärahat, voisivat arvon pohjalaiset kansanedustajat aloittaa Vaasa–Laihia-tieosuuden loppaamisen. Liikennemäärät taitavat olla samansuuruiset ja ruuhkia päivittäin ja vaarallisia ohitustilanteita jatkuvasti.

Arkkitehti Jukka Paaso, joka kirjoitit nykykoulusta ”perinteisenä” kouluna. Päivitä, hyvä ihminen, tietämyksesi koulusta, se on antiikin ajalta! T. ope.

Santavuorentie Koskenkorvalla Altiasta eteenpäin sai usean soiton jälkeen lapio miehen täyttämään öljysoralla joka kolmannen kuopan!!! Voi pyhä yksinkertaisuus, tämän tekijän on täytynyt seistä toisessa kuopassa toista täyttäessä, siinä on niin huono pätkä tietä.

Lehdessä 14.6. annettiin ymmärtää kyyn olevan luonnossa esiintyessään rauhoitettu. Se ei pidä paikkaansa. Kyy luokitellaan elinvoimaiseksi lajiksi ja sen saa tappaa luonnossakin jos joku sen tarpeelliseksi näkee.

Lauantai ja täydellinen kesäkeli. Siispä rannalle koko päiväksi! Mutta mitä kummaa: Hietasaaren pukuhuoneet ja vessat lukossa! Käsittämätöntä! Tähän saatava muutos heti!

Antaa lupiinien kukkia ojissa!

Vasemmistohallitukselta helpottava viesti jättilainoja äimisteleville kansalaisille: Artisti maksaa.

Joskus kyrsii niinkin pieni asia ku tämän leheren sääkartta. Terveisiä Alavudelta.

Päivi Moisiolle ja muille vaasalaisille valtuutetuille ehdotus: Nyt kun Sisäsatamaan on järjestetty tuo bileterassi, niin lähes tyhjänpanttina olevan, rahasyöpön Kuntsin modernin taiteen museon voisi lakkauttaa ja tiloihin voisi terassin yhteyteen perustaa rantaviivalta vielä puuttuva merellinen yökerho, niin pääsisi talvellakin juhlimaan upeissa maisemissa ja kääntyisi tulovirrat kaupungille plusmerkkisiksi. Varsinkin kun Art City Vaasa on muisto vain.

Nöyryytettävää on elää toisten työn tuloksien varas, siis olla terveenä yhteiskunnan elätettävänä. Mukavaa tämä ei oo 74-vuotiaalle eläkeläisellekään. Kelan eläke vähän yli 100 euroa kun työeläke on niin pieni. Vaikka konttien marjani metsästä haen ja edes yhdelle lapsiperheelle, joiden vanhemmat on töis, ja kun antaessaan saa.. Yhteiskunnan apuun pitää ja saa turvata kun itsekin yrittää. Aina sen ei tarvi olla mukavaa.

Ei kannata perua ulkomaan matkaa matkatoimiston kautta koronan aikaan. Silloin ottavat muutaman satasen peruutusmaksua. Minulla on viisi kaveria, jotka olivat varanneet matkan, mutta olivat hiljaa. Siis eivät peruneet! Ja arvaas mitä, koko summa palautettiin heille. Matkatoimistoissa on varaajien tiedot tilinumeroineen ja palauttivat niitä asiakkaille sitä mukaa kuin ehtivät. Eikä mitään lisämaksua. Ei pitäisi hätäillä. Äly hoi, joskus se jättää...

Missä on Alasenpuisto, josta nyt niin kirjoitellaan? Hyvää ja pahaa. Onkohan sillä joku toinenkin nimi; olen asunut Seinäjoella 24 v., enkä ole siitä kuullutkaan.

Lähetin tammikuun alussa tänä vuonna kirjeen Laukaaseen, eikä ole vieläkään mennyt perille. Jakaja tai joku muu sen otti ja käytti lapsenlapselle tarkoitetut jutut. Rukoilen, että kärsii eikä saa hetken rauhaa. Katoamisilmoitus tehty.

Kiitos taas. Hoitajat venyneet äärimmilleen, siitä kiitoksena kaupunki lomauttaa ja pienentää palkkoja. Johto vitsailee ”olis ollut se toinen vaihtoehto pienempi paha”.. Kolmen vuoden aikana viety lomarahat. Seinäjoki muistetaan siinä vaiheessa kun hoitajat miettii, mihin ei ainakaan kannata töihin hakeutua. Nipistettiinkö johtajien palkoista ja kokouspalkkioista? Arvaat vastauksen. Näin meitä arvostetaan.

Aivan ilmeisesti EU:ssa ollaan ajautumassa ratkaisuun, että yhteisvastuullisesti tullaan jakamaan rahaa erityisen paljon Etelä-Euroopan maille. Sehän helpottaisikin näille maille velkaa antaneita Saksan ja Ranskan pankkeja. Mutta Suomi joutuisi maksumieheksi. Oikeudenmukaisin ratkaisu olisi antaa koko EU:n köyhtyä ilman avustusjärjestelyjä. Pieni sisukas Suomi on aina osoittanut selviävänsä ja niin jatkossakin suhteellisen hyvin. Opiksi EU:lle!

Nurmikentän leikkuu. Niin ehkä naapurisi onkin luonnonsuojelija ja siksi ei leikkaa nurmikkoa, kun suojelee pörrìäistä. Saahan pörriäinen siìtä ruokaa ja paikan asua!

Aineenopettajan tulot n. 4000 e/kk ja luokanopen n. 2700 e/kk. Paljonkos kiertävä evankelista tienaa?! Pienen puhujapalkan, mutta sieluja jumalalle!!

Vaasa ja Mustasaari heti yhteen!

Käsittämätöntä, että opetusministeri nauraa ja ilmeilee ja pääministerikin korjailee ed. Harkimon lukihäiriöstä aiheutuvaa sanavirhettä kyselytunnilla! Voi tätä ministereiden ylimielisyyden määrää, vaan käytöstavat ja sivistys loistavat poissaolollaan!

Hyvinvointialalla toimiva valtuutettu ei ymmärrä noudattaa koronaohjeita. Vastuullisen toiminnan sijasta käyttää valtaa, sensuuria ja painostusta. Päätoimittaja haluaa toimia vastuullisesti ja joutuu lähtemään. Ja joku kommentoi eettisistä ohjeista. Noussut jo valtakunnan uutiseksi. Nolottaa olla ilmajokinen.

Ihmettelen Kulmunin sanomista: on mielettömästi aikaa valmistua puheenjohtajavaaliin, kun ei ole muuta tekemistä. Tiettävästi hän on keskustan puheenjohtaja ja puolueen luvuissa olisi kyllä tekemistä.

Käykää evijärveläiset järvenrannassa katsomassa mitä valtuustopäätös äänin 12–5 teki järvellenne ja hävetkää!

Keskustan viimeinen tilaisuus on syksyllä, nykymeno ei ole kaunista katsella. Puolueen toiminta hallituksessa on ollut näennäisen tehokasta, vallan musta aukko imi kuitenkin kaiken sisäänsä ja tulos on tämä. Puolueen johdon, eduskuntaryhmän ja ministerien työn tulos ei kestä tarkastelua eikä edusta puolueen sisintä ajattelua.

Kiitos autoilija, kun huomioit kevyenliikenteen kulkijat poistuessasi autolla liikenneympyrästä. Ethän kuitenkaan tuki liikennettä liikenneympyrässä jättäytymällä ylikohteliaasti liian kauas suojatiestä. Aja autosi keula rauhallisesti ja rohkeasti lähemmäs suojatietä, jotka nykyään sijoitetaan viisaasti riittävän kauas ympyrästä. Ylikohteliaisuus ärsyttää, tuloksena on liikenteen sujuvuuden estyminen ympyrässä.

Nyt ollaan nostamassa kohua Kurvisen yo-onnittelukorteista, meidän ylioppilas sai kortin Paula Risikolta jo vuonna 2010. Nimimerkki: Kohu päivässä pitää politiikan toimittajan hengissä.

Kyllä se on aina entinen kyykäärme kun sellaisen satun kohtaamaan missä tahansa.

Vaasa oli todellakin menneinä vuosina yhtä iso kaupunki kuin Jyväskylä ja Oulu. Vahvojen yliopistojen ja laajojen kuntaliitosten myötä nämä kaupungit ovat kasvaneet huomattavasti Vaasaa isommiksi. Kielipolitiikan vuoksi täällä ei saada edes yhteenkasvaneita Vaasaa ja Mustasaarta liitettyä yhteen.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi