Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Kaupunkien lomautukset/Irtisanomiset voitaisiin aloittaa koulujen turhista työntekijöistä kesällä! 1–2 kk lomautus opettajille ja vararehtoreille. Oppilaat ei kärsi! Muu henkilöstö tulee syksyllä perässä! Vaikka joka vuosi!

Miksi Seinäjoen asemalle haaveillaan parkkitaloa, kun 150 m päässä on mammuttimainen Toriparkki ja vielä lähempänä ovat Epstorin ja Spr:n talon luolat? Ei ollut Pollarin talon kuljetus keskustasta asemalle mikään probleema, mutta junaan nousijoille se on liian pitkä matka!

Olisi tosiaan kiva tietää kenen oppineen virkamiehen aivopieru oli päällystää osa Mustasaaren tietä paikallaan pysymättömillä mukulakivillä ns. torin kohdalla. Ja mikähän on tuon ns. torin käyttötarkoitus, kun siellä ei ole näkynyt edes arpojen myyjää?

Minkä ikäinen on Seinäjoen uusi kaupunginjohtaja, komea oli juttu ja pitkä lehdessä 15.6 2020 mutta olennainen asia oli poissa: ikä, onko perhettä ym.

Keskustan edustajilla vain jatkuvasti tulee uusia töppäyksiä, ei ole unohtuneet vielä nuorisosäätiön sotkut, lautakasat, perunantaimet, kun tuli Kortti Kurvinen. Onhan siinä toki koulultakin virhearvio postittaa kortti virallisten postien mukana mutta on kyllä edustajan omaa mainosta aika härskisti koko korttien lähettäminen.

Jos et halua muistaa ylioppilasta tai muuta juhlijaa mitenkään, niin älä muista. Jos haluat antaa lahjan, tee niin. Jos haluat tallettaa rahaa annetulle tilille, tee niin. Kaikkien ei tarvitse toimia samalla tavalla. Jokainen päättää itse ja kenelläkään ei ole oikeutta moittia toisen päätöstä.

Miksi se yo-raha kerätään ennakkoon, jos ei ole juhlien järjestämiseen.

Valtio tämän julkistalouden konkurssin... eikun korruption mahdollistaa, mutta kunta sen toteuttaa! Yritys tekee bisnestä, joten mikä on lypsäessä yhteisiä verorahoja. Nyt on katse vain lainsäätäjässä ja kuntapäättäjissä, tärkeimpinä sosiaali-, terveys- ja sivistysjohtajat!

Takaavatko hävittäjät parhaan mahdollisen puolustuskyvyn vai saavutettaisiinko esim. ilmatorjuntaohjuksilla parempi teho ja huomattavasti edullisemmin?

Mielenkiintoista seurata koska kansalle alkaa avautua, että Kulmunin lähdön taustat onkin paljon monimutkaisempi poliittinen peli kuin äkkiä luulisi. Ei tässäkään ole siihen päästetty mihin on ensin kyykytty.

Hienoa Lapua, teillä virkistävä maauimala! Seinäjoella vasta odotellaan. Katu kuuma kaupungin.

Kerioohäät, keriookihlajaiset, yo-bileet, kerioosynttärit. ”Haavetilinumerot” ym. iban-numerot osoittaa mauttomuutta. Jos ei ole varaa järkätä bileitänsä on pitämättä. Kyllä noita kissinristääsiä olis johonka sais satasensa pökätä. Pääsylippujen myynti pippaloihinsa on flataasta touhua.

Voi haloo!! Ymmärtäkää nyt! Kun pääsee ylioppilaaksi tai valmistuu ammattiin, monet tutut haluavat muistaa lahjalla. Tämä lahja voi olla raha tai tavara. Käteisen vaihtoehtona on tilinumero, jonne on helppo valitsemansa summa lahjoittaa. Vaihtoehtoisesti voi antaa perinteisen kirjekuoren. Tai jotain ihan muuta. Tilinro kutsussa helpottaa asiaa ja on tarkoitettu tutuille, sukulaisille ja muulle juhlijan lähipiirille. Yrittäkää nyt asiasta tietämättömät (=vähemmän koulutetut) ymmärtää ja lopettaa turha jauhaminen!

Olen tyytyväinen, että pankkitilien numero on lehdessä. Otin lehdet mukaan mennessäni koneelle maksamaan laskuja. Tuli siinä onniteltua vähän vieraampiakin, mutta mielestäni kaikki lakin saaneet, valmistuneet tai muuten päämäärään päässeet sen ansaitsevat. Summat eivät olleet kovin suuria, mutta onnittelut ja hyvinvoinnin toivotukset sitä lämpimämmät.

Kyllä tämä Kurvisen korttijupakka on ihan täysin rehtoreiden kujanjuoksu eikä Kurvisen. Vaikka tekee mieli nyt tilaisuuden tullen mollata toista puoluetta, niin totuus on kuitenkin se, että virkamiehilläkin on vastuunsa.

Evijärven kunnan vaakunassakin kalat ovat enemmän ilmassa kuin vedessä, vähintään se 10 senttiä vedenpintaa ylös että edes selkäevät ovat veden alla näissä uusissa tienvarsien matkailijoille näkyvissä vaakunoissa, asiasta ei kaivata kolmatta kyselyä ensikesänä mökkiläisiltä.

Olisi ehkä syytä laskea myös kevään aikana lisääntyneiden henkirikosten ja vähentyneiden koronakuolemien hinta-laatu-suhde eli suomeksi sanottuna kuntapäättäjien toteuttamien moniammatillisten, ohjatusti tehostettujen ja oikein kohdennettujen sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluiden todellinen vaikuttavuus. Osataan sitten seuraavalla kerralla toimia heti... Taloustieteissä puhuttaisiin sosiaalitaloudellisen voiton maksimoinnista.

Lahja on ... lahja! Ei se aina pyyteetön ole sekään, mutta varsin vapaaehtoinen!!

Oliko se ny niin, jotta leheres oli oikeen malli tästä juhulailimoottelusta tariouksen kera? Ilipoki katteloo vain tuvannurkkia, eikä oo kuulevinansa...

Vaasan Onkilahden kävelysiltasuunnittelijat ovat varmaan samoja kuin Laihian liikenneväylien ja siltojen suunnittelijat. Suuruudenhullu, ylimitoitettu silta muutamalle kävelijälle.

Opettajien, joiden tietoon tulee kiusaaminen, velvollisuutena on heti järjestää psykoterapiaa kiusaajalle ja kiusatulle. Kukaan ei kiusaa ilman omaa ongelmaa!

Oli pakko jatkaa saunalaituria Evijärven mökillä että se yltää veteen saakka.

Kauhavan alueen lukioiden rehtorit: eikö teitä yhtään hävetä laittaa poliittista viestiä valmistuneiden todistusten väliin. Kyllä kepulaiset kyntää nyt syvältä: Kurvinen lähettelee korttejaan lukioiden piikkiin, Pirttikoski kieltää paikallislehteä vastoin valtioneuvoston määräyksiä kirjoittamasta totta. Kulmunista nyt ei enää kannata edes mainita...

Ilkka-Pohjalaisella onkin nyt kirjoitusaiheita koko vuodeksi eteenpäin, kun Seinäjoki sai uuden kaupunginjohtajan ja saa pian Seamkin johtajan. Närpiön kaupunginjohtaja ja Bankin johtaja eivät paljon palstatilaa näytä saavankaan.

Paljon kiitoksia Jukka Mäkyselle hyvästä kirjoituksesta Kaikki totuus ei pala tulessakaan.

Vaasan keskussairaalassa on Suomen parhaat lääkärit ja henkilökunta. Miljoona ruusua teille.

Demaritki pettää aina, ei tullu luvattua vappusatasta!

Moukkamaisuutta ne yotili-ilmoitukset. Näin sanoi tapakouluttajakin. Kerjäämistä. Rumaa. Turhaa selitellä koronalla tai palvelulla. Hyi.

Aallokko ehdottomasti Huhtalaan samalle paikalle ja lähellä sairaalakin. Irene Tureniuksen esitys oikeassa kuin myös, Aittoniemen, Ylisen ja Peltosen, ja Markku Lehtolan. Eikö tässä ole etusijalla kansalaisten terveyspalvelut? Eikö noita kerrostaloja ole jo tarpeeksi? Tyhjiä asuntojakin joka lähtöön.

Musiikin jumputus kärsimystä! Ei joka viikonloppu jaksa kuunnella naapurin ryyppyjuhlia yömyöhään. Mistä apuja?

Onnittelut, jos nyt meinaatta onnitella ylioppilaita ja valmistuneita. Muistakaa ny herranjestas kysyä lupa Hesasta. Stipendin kans on siinä ja siinä. Kyllä se siitä!

Voi kauheeta, minkäväriset vaatteet paan kauppaan! Rakastan mustaa ja sinistä väriä. Voinko laittaa mustan paidan ja siniset farkut? Voisko joku neuvoa?

Kävin rakkaani haudalla Laihian hautausmaalla, hauta on seurakunnan hoidossa. Yllätyin, kun taas oli istutettu valkoista rumaa pekuunaa ja nekin oli kuollu, kun kastelu oli unohtunu. Toivottavasti ei ensi kesänä enää tilata väritöntä kukkaa. Kukat pitää olla kauniit ja hyvin hoidetut, kun siitä maksetaan.

Kyllä on erikoisia kyläläisiä. Särkivät perälevyllä myyntialueella olleen haravakoneen. Ennen sanottiin: aikuiset miehet pahempia kuin pienet kersat. Pitää paikkansa tänäkin päivänä.

17.6. lehdessä lueteltiin Suomen 25 upeinta uimarantaa. Jälleenkö Lappajärvellä nukuttiin kun ei näy listassa vakka kauniin Lappajärven rannalta löytyy runsaasti upeita uimarantoja. Vai mitenköhän nämä tiedot on kerätty?

Ennen Terhi Pirilä-Porvalia olleet päätoimittajat olivat ilmeisesti ”uskollisia” Ilmajoki-lehden hallitukselle ja hallitus edelleen lehden sisällöstä päätellen Ilmajoen kunnalle?

I-P tekstiviestit 17.6. ”minä” ja ”kysyypi veronmaksaja”. Kiitos! Nimim. ”samaa mieltä”.

Eikö Lapuan Halpa-Halliin todella voi enää mennä jos vaatteissa on sinistä ja mustaa (IP 17.6. s. 7)? Eikös ajatuspoliisi toimi ainoastaan totalitaarisissa maissa? Siihenkö suuntaan meillä halutaan mennä?

Mentiin sitten siihen, että asukkaiden kulkukin estetään kaanaalaasten ja kiikkulaasten hevoosien takia asukkaiden normaalissa elinpiirissä ja kulkureiteillä Seinäjoen Alaasenpuiston ympäristössä.

Iimajoella on mokailtu lähiaikoina usein. Milloin on ollut asialla johtaja, sitten kansanedustaja ja nyt tuoreeltaan Ilmajoki-lehti. Kyseenalaista mainosta kunnalle!

Kiitos kaikille niille nykyaikaa eläville ylioppilaille ja valmistuneille, jotka olette laittaneet tilinumeron. Helppo muistaa kun kuitenkin rahaa haluamme lahjaksi antaa.

I-P:ssa oli sairaanhoitopiirin työpaikkailmoitus jonka lopussa luki ”Kiinnostuitko työstä vuoristosairaalassamme järven rannalla”. Olin kuolla nauruun. ”Vuoristo”on kaatopaikan päälle koottu savikukkula ja järvi tekemällä tehty tekojärvi.

Perustettiin Roskapankki. Nyt pitäisi perustaa Roskapuolue.

Valtion talouden on säästettävä 5 miljardia. Säästökohteita etsittävä joka paikasta. Näin lehdessä, mutta samalla sivulla toinen aihe: Suomi ottaa lisää turvapaikanhakijoita Kreikasta. Oudon ristiriitaista puhetta, ketä tässä nyt pitäisi uskoa.

Joku kaipasi kaukolämpöä kaikkiin öljylämmitystaloihin. Sehän tulee jo jokaiseen taloon sähköjohtoa pitkin. Laita putket pellolle ja asennuta tilalle suora sähkölämmitys. On kustannustehokas lämmitysmuoto.

Lapualaista suoraselkäisyyttäkö? Ensin provosoidaan ja ilmaistaan mielipide. Sitten kun nousee kohu, niin pistetään pää pensaaseen ja selitetään että ”Ihan sattumalta oli mustaa ja sinistä päällä.”

Vaasa tarvitsee rahaa; Jääkärinpuistikko pientalotonteiksi, Mansikkasaaren teollisuusalue grynderille, Palosaaren urheilukenttä kerrostaloalueeksi ja jollekin kaupan alan ketjulle. Siinä sitä tuli muutama milli.

Jos marjanpoimijan tuntipalkka on 5 euroa ja viikkotyöaika 50 tuntia, ei kukaan suomalainen lähde töihin näillä ehdoilla. Ukrainalaiset, thaimaalaiset ja vietnamilaiset lähtevät kun eivät ymmärrä olevansa orjatyövoimaa noilla palkoilla ja työajoilla.

Ei ole tuttavapari saanut koko summaa peruuntuneesta matkasta takaisin vaikka siitä on aikaa. Näin todella tapahtunut ihan oikeasti. Nii-in voin myös sanoa äly hoi älä jätä. Kenellä mahtoi jättää??

Uskaltaako Vaasan Lidliin enää mennä. Mentiin vaimon kanssa ke 17.6. n. klo 17. Tiira hyökkäsi kimppuumme. Tiira iski ensin nokallaan vaimoa päähän ja sen jälkeen minua. Sai aikaan 3 cm syvän verinaarmun. Yritti hyökätä uudelleen mutta huidoin jolloin lähti katolle. Kerroimme kassalle, nuori nainen vaikutti voimattomalta asian edessä ja mainitsi suojelun. Onko tiira suojeltu. Lidliin täytyy mennä kypärä päässä.

Toivottavasti vähäkyröläiset, isokyröläiset ja ylistarolaisetkin osaavat arvostaa kauniita jokimaisemiaan. Vielä kun enimpiä pusikoita karsittaisiin pois.

Hei vasemmistonuoret! Jos te otatte Mannerheimin patsaan pois ja laitatte Arhinmäen sen tilalle, niin älkää nyt ainakaan näköispatsasta tehkö.

Kiitos puhelimeni löytäjälle, kun veit sen Minimanin infoon 17.6. Rehellisyys on hyve joka palkitaan joskus jossain.

Lupiinit eivät pysy ojissa, leviävät sieltä metsän- ja maanomistajien maille, sinne niitä ei haluta, tukahduttavat mm. puuntaimia, sekä syrjäyttävät pörriäisten ja perhosten mesikasvit!

Kyyn herkkuako rotat? Onko kirjoittaja koskaan nähnyt kyytä saati rottaa? Kyy voi saada rotan hengiltä myrkyllään mutta ei pystyisi sitä nielemään, rotta on liian suuri. Vastasyntyneet rotan poikaset kyy pystyy nielemään mutta että aikuisen rotan!!!

Keski-Nurmon kyläpäällikön asia on oikea, mutta kohde väärä (19.6.2020). Ei tyhmä ole se, joka pyytää. Tyhmä on se, joka maksaa!

Roosa Meriläinen nimitti Mannerheimiä ”lahtariksi” kolmosen pöllöraadissa aamulla 18.06.20 Häpeällistä!

Ilmajoen paikallislehden kohu on vain pintaraapaisu, Järviseudulla sama systeemi. Paikallislehden sisältö on kunnanvaltuuston päätöksiä mielistelevä, yleinen mielipide jää sivuseikaksi äänin 12-5.

Mikko Kärnä, keskustalaisiin ei enää luoteta. ”Ovenrakoilmiö??” Koronakevät olisi ollut hieno tilaisuus maajussien ja duunarien upeasta yhteistyöstä. Onneksi syksyllä saadaan maailmalta nopeat, paremmat marjojenpoimijat.

Hei pm Marin, kahteen ökybemariin on kyllä varaa lähes 1,5 miljoonaa, mutta ei vappusatasiin? Onko tärkeänä oleminen tärkeämpää?

Miksi taloyhtiöiden huoltoyhtiöt ajavat nurmikon aina liian lyhyeksi? Nurmikko kuivuu ja palaa keltaiseksi ja rumaksi heti. Siksikö, ettei tarvitse ajaa jatkuvasti, mutta rahaa tulee? Ei luulisi olevan ydinfysiikkaa nurmikon hoito.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi