Lukijoilta: TEKSTATEN

Mielipidekirjoituksessaan I-P:ssa 18.6.Lars Swanljung on oikeassa pannessaan sanan arvorakennus sitaatteihin, oikea ilmaisu on suojeltu rakennus. Kun rakennukselle on annettu suojelustatus, ovat päättäjät nähneet siinä jotain arvokasta, siitä puhekielen sana ”arvorakennus”. Nykyisen Vaasan historia ulottuu vajaan kahdensadan vuoden päähän, joten historian perusteella suojeltavaa Vaasassa on vähän. Kirjoittaja mainitsee Simon, sitä ei enää ole, on vain Sisäsataman terassi. Mitään rakennetun ympäristön visuaalista ilmettä ei pidä puolustella sillä, että muualla on vielä rumempaa, tai epäsopivampaa. Onko kenelläkään kokonaisvastuuta, käsitystä siitä millaiseen lopputulokseen pyritään? Koska yrittäjä on myös kaupunginvaltuuston jäsen sekä kulttuuri- ja liikuntalautakunnan varapuheenjohtaja, häneltä voi odottaa erityistä vastuullisuutta.

Luokanopettaja/ylempi korkeakoulututkinto 2686,48e/kk. Luokanopettaja/aineenopettajan kelpoisuus 2901,42e/kk. Peruskoulun lehtori (aineenopettaja) ylempi korkeakoulututkinto 2901,42e/kk. Lukion vanhempi lehtori 3076,67e/kk. Näin 1.4.2019 ensimmäisen kalleusluokan kunnissa. Kakkosluokassa n. 30e alempi. Tiedot saatu Kuntatyönantajan sivulta palkkalaskentaohjelmalla (julkinen ohjelma). Palvelulisät karttuvat kaikilla samaan tahtiin. Kannattaisi tarkistaa asiat ennen kuin jakelee väärää tietoa.

En vanhana naisena voi ymmärtää, että nykyään minun on selvitettävä kumikorjaamossa asentajalle, mitä on tehtävä. Muuten on pultit auki ja paineet tarkistamatta ym. ym. Mitä ammattikoulussa opetetaan?

Jos ei muuta mielipahaa aiheuttavaa ole kuin jonkun leikkaamaton nurmikko, neuvo sulle on: hanki elämä.

Olipa todella ystävällinen ja palveluhenkinen konduktööri junassa välillä Seinäjoki–Vaasa 17.6. ja hoiti minun asiani junassa matkustaessani. Tuhannen ruusua hänelle annan.

Kaikki te, joita kiusaa Katri Kulmunin koulutusrahat, lukekaapa Pertti J Rosilan kirja ”Arkadianmäen kirstunvartija”. Siitä selviää, kuinka määrätyt tahot ovat härskisti käyttäneet veronmaksajien rahoja. Ja valittakaa sitten!

On se kummallista, että omistaja joutuu vastaamaan Wasalandian kunnosta paikkoja rikkovien roistojen sijaan. Poliisi voisi tehdä oman työnsäkin kunnolla. Jos roistot alaikäisiä, huoltajat maksajiksi. Varmaan kasvatuksen laatukin paranisi, jos huonosta kasvatuksesta joutuisi täten maksamaan.

Pidetään pihamme siistinä. Lehtikotilot viihtyvät heinikossa. En halua niitä naapureiksi, ovat tosi inhottavia ja vaikeita hävitettäviä. Kesän lämpöä toivoen ei nilviäisiä.

Ilmajokea mainostetaan hyvänä paikkana asua, sitähän se onkin. Mutta millä tänne enää kukaan muuttaa kun aina saadaan lukea vain negatiivisia asioita. Jos ei muusta niin sitten meidän isoista päättäjistä. Oli sitten kyse kunnan tai valtakunnan tasosta. Ylioppilaslakitus pelasti hiukan mainettamme, oli hieno kun jopa uutislähetykset noteerasivat upean tilaisuuden. Toivotaan lisää positiivisia uutisia kotipitäjästämme.

Onko ihan välttämätöntä tehdä tuorerehua (tuhota luontoa) yötä päivää koko juhannus? Viikollakin paistaa aurinko.

Tiedoksi, että Lapuan Tiistenjoella oleva tanssipaikka ei ole Luhrikka vaan Luhurikka!

Yo-valmistuneista kirjoittajalle: miten he tänä aikana ovat tehneet upeamman työn kuin aikaisemmat kirjoittajat? En ilmoittanut varainkeruusta, tällaisena aikana.

Tilinumerosta ei tosiaan ole kysymys, vaan rahan keräyksestä työpaikoilla ja asuntoalueilla. Ylioppilas ihan tavallinen asia.

Aika yllättävää, kun löysin kassakuitista erikoisen jutun! Jos ostat olutta, siitä et saa bonusta! Sen ostoksen bonusraha menee Kankkulan kaivoon!

Kuvittelevatko ”huippupoliitikkomme” tosissaan, että ”hulivilivaltiot” muuttavat tapojaan vaikka heille ”lahjoitetaan” satoja miljardeja. Tolkku kateissa!

Ravintolat ovat auki, saa juopotellakin. Yökerhot avataan. Mutta saamaton hallitus ei ymmärrä avata kerrostalon saunaa. Ovatko kaikki tumpeloita? Vallan väärinkäyttöä? Hallitus vaihtoon.

Voi meitä maailman valtiaita! Linnunpönttöjä on tietty jo kauan harrastettu mutta nyt ei olla viemässä vain niiltä pesänrakennustaitoja vaan väsätään pörriäisyhteisöjä. Onko kukaan vielä keksinyt että muurahais- ja ampiaispesät on vielä suunnittelematta?

Koronakaranteenissa olevat eivät tiedä, mitä se tarkoittaa. Syksyä varten voitaisiin laatia kirjalliset koronaohjeet, jotka annettaisiin asianosaisille. Karanteenia ei noudateta, kun sitä ei valvota, eikä rikkomisesta rangaista. Karanteenilainen saattaa esim. kutsua vanhuksia kylään!

Kummallinen ilmiö nuo joukkotappelut. Jossakin on vika kun, tarvitaan yli 30 partiota eli väh. 60 poliisia huligaanijoukon hallintaan. Lopputuloksena vain 2 saa syytteen.

Sähköherkät leimataan meillä höyrähtäneiksi foliohattutyypeiksi, kun ei taudista ole riittävää tutkimusnäyttöä. 5g-verkon turvallisuudesta sitä ei ole ollenkaan. Monissa muissa maissa se tajutaan.

Kakarat rähinöivät Helsingin Hietaniemessä, heittelivät kivillä poliiseja ja murjoivat autoja, eivätkä 30 partiota saaneet murkkuja rauhoittumaan. Pankaa sinne pari rasvanahkaista maalaispoliisia asialle ja antakaa kohtuulliset valtuudet heille panna rähinöitsijät kuriin. Kivittäjien kanssa sisäministerinkään ei sovi olla liian vihreä.

I-P 19.4.2020, ”Kansanedusta Pasi Kivisaari vaatii, että vierailut ikäihmisten asumisyksiköissä kielletään. Ei väliä kuka kieltää, kunhan kielletään”. Onko tämä myös keskustapuolueen kanta? Sosiaali- ja terveysministeriön virheellinen ohjeistus ympärivuorokautisen hoidon yksiköiden vierailukiellosta on johtanut siihen, että vierailut on kielletty tai niitä on rajoitettu lainvastaisesti, katsoo apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin päätöksessään.

Kesä ja kärpäset ja juhlivat ihmiset, mutta onko muidenkin pakko kuunnella huonoa musiikkia ja kailottavia akkoja/ukkoja ja räkyttäviä piskejä koko kesän!

Eikö nykyajan uusavuttomat 25–35-ikäiset vanhemmat osaa tai välitä neuvoa jälkikasvuaan (lähinnä alakouluikäisiä poikiaan) miten liikenteessä liikutaan? Leikitään ja hypitään kaduilla, mennään punaisia päin tai kadun yli milloin mistäkin, leikitään autojen seassa kauppojen parkkipaikoilla, jopa härnätään autoilijoita ja luullaan, että autoilija ehtii aina väistää. On erityisen vaarallista, jos alla on polkupyörä, rullalauta, potkulauta tms. Eivät tokikaan kaikki tee näin, mutta kuri on selvästi löystynyt. Olisiko koulujen alkaessa hyvä kerrata fiksua liikennekäyttäytymistä vaikka kokonainen koulupäivä? Jonkinlainen teemapäivä ehkä? Eikä tekisi pahaa myöskään yläkoulujen oppilaille. Rehtorit, mietintään tämä!

Nyt tarvittaisiin vettä kuivuuteen.

Suurkiitokset Vaasan upeista kukkaistutuksista torin laidalla, Vaskiluodon sillalta tullessa ym. Todella hienoja, iloja silmälle.

Miksi tämän päivän polttarit ovat menneet ihan hulluiksi; pitkä vl tai jopa vk ulkomailla tai kotimaassa, kaikilla ei ole varaa osallistua moiseen ja kuitenkin olisi kiva olla mukana juhlistamassa ystävän suurta juhlaa. Järki käteen järjestäjille! Vähemmälläkin saa ikimuistettavan juhlan aikaan ja kaikki pääsee mukaan, mikä varmaan olisi juhlittavallekin tärkeää. Sivusta seurannut, tosi monien mielipiteitä kuunnellut.

Jatkossa Seinäjoen on turha tituleerata itseään tapahtumakaupunkina, kun ei näköjään kaikki tapahtumat kaupungin päättäjille kelpaa. Virheellisesti Alasenpuiston tapahtumakentän rakentaminen meni, turha sitä on kieltää. Mutta vahingon kustannukset voisi minimoida ja antaa kentän olla tuollaisena. Olisihan sekin hyvää mainetta kaupungille tuonut, kun olisi voinut ratsastuspiireissä mainostaa, että täällä on Suomen paras kisakenttä keskellä kylää. Näköjään ei ratsastajien ja hevosharrastajien rahat kelpaa. Toivottavasti Vaasa ottaa tapahtumasta kopin, jospa siellä olisi ymmärrystä paremmin.

Heinoselle: Vaasan ympäristössä ehkä näytettävää mutta Vaasassa ei mitään.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi