Lukijoilta: TEKSTATEN

Kiitos Vaasan kaupungille Kirkkopuistikon pyörätiestä. Oli turvallinen käyttää ja tuli lisäksi ihan keskieuroopalainen olo siinä polkiessa.

Tähänkö tultu? Onko meillekin levinnyt trumpismin tviittailu valtiohallintoon kun sisäministeri lähettää surunvalittelut Twitterissä. Täysin sopimatonta.

Mikään ei näytä tehoavan luontoa tuhoaviin ahneisiin ihmisiin. Heräätte sitten, kun Suomi muistuttaa Saharaa.

Haluaisin, että Vaasaan rakennetaan senioritalo. Siellä olisi omat asunnot, muut paikat olisivat yhteisiä: ruokaravintola, sauna ja pesutupa.

Kesämökkiläiset järven rannalla. Huomioikaa myös muut mökkeilijät. Kovaääninen musiikki, karaoke, huuto ja mekastus käyvät pidemmän päälle hermoille. Pitääkö myydä oma kesämökki, kun ei enää jaksa naapureiden meteliä?

Vasemmistonuoret esittävät Mannerheimin ratsastajapatsaan (palj. v. 1960) siirtämistä Suomenlinnan saarelle esittämäänsä patsaspuistoon (Iltalehti, 18.6.). Ajatus on saanut pontta USA:n mielenosoituksista, joissa on kohdistettu kritiikkiä kiistanalaisiin historiallisiin henkilöpatsaisiin. Seinäjoella on Suomen ensimmäinen Mannerheim-patsas, jo 1950-luvulta. Mitenkähän Etelä-Pohjanmaalla reagoitaisiin samankaltaiseen ehdotukseen?

Komia, Avaruuden pääkaupunki? Haloo! Arvopohja kuntoon Seinäjoki! 60 000 asukasta ja talous yritetään vakauttaa kaupungin työntekijöiden kustannuksella! Nyt on peiliin katsomisen paikka! Tehkää nyt viisaita päätöksiä ja jättäkää lomautukset toteuttamatta! Koronan jälkiä paikataan parhaiten antamalla työrauha näillä aloilla.

Miksi me pidämme yllä tällaista vanhanaikaista ja kallista järjestelmää kuin politiikka. Asiat saadaan järjestettyä virkamies- ja asiantuntija-yhteistyöllä. Se nähtiin ja nähdään nyt korona-aikanakin.

Nurkkapatrioottinen Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys uskoo yksin omistavansa Vaasan lyömällä aina kapuloita rattaisiin kaupungin kehitys- ja kasvuhankkeissa. Toivottavasti vaasalaiset ovat sen verran tulevaisuuteen katsovia, etteivät laita nimeään listaan, jolla pyritään estämään vetovoimaista rantarakentamista.

Lukekaa mitä mieltä lääkäri Antti Heikkilä on aurinkovoiteista.

Jälleen on koittanut aika, jolloin haudoille istutetut kukat yms. vaativat päivittäistä kastelua ja muuta huolenpitoa, mikä usein jää paikkakunnalla asuvan (lähi)omaisen tehtäväksi. Muualla asuvat siskot, veljet ja muut omaiset saattavat maksaa oman osuutensa istutusten hankintakustannuksista, mutta kuinka he ajattelevat korvaavansa ajoittain viikkojakin kestävän ja hänen liikkumistaan rajoittavan kastelupäivystyksen ja muun huolenpidon?

Käykää ihmeessä lomailemassa nyt Norjassa autolla pohjoisen kautta, yöpaikka sieltä löytyy aina vaikka ei varaisikaan etukäteen, upeat maisemat, esim. Nordkapp.

En edes itse enää ymmärrä omia kirjoituksiani, miten sitten muut niitä voisivat ymmärtää. Taitaa olla parasta vain keskittyä kesälomaan!

I-P 23.6. ”lupiinit”. Oletko luomuviljelijä? Muut maanviljelijät ja omakoti- ja rivitaloasujat itse hoitavat peltoonsa, ojanpientareille ja tontillensa muualta levinneet ”rikkaruohot”. Sitä sanotaan pellon- tai puutarhan hoidoksi. Pörriäinen.

Sanna Marin ei ole yksin onnistunut koronan torjunnassa. Kiitos kuuluu kaikille suomalaisille ja eduskunnalle. Ketään ei saa nostaa toisten yläpuolelle. Katsotaan nyt myöhemmin mikä lasku tulee kun hallituksella on joka paikkaan rahaa.

Olen vanha. En saa korkkeja enkä kansia auki. Voisiko joku älyynsä tukehtuva insinööri keksiä sulkusysteemin, joka ei vaadi voimaa. Täällä maalla ei kukaan auta vanhusta. Ei taida kaupungissakaan!

Joku luuli, että pääministeri olisi keksinyt käyttää viranomaisia koronan hoidossa. Kaikki hallitukset käyttää päätöksissä asiantuntijoita. Se ei vaatinut suurta älyä, Päivästä toiseen Marin hoki samaa lausetta kyllästymiseen saakka. Sen sijaan pääministeri tarvitsee historian suurimman erityisavustajajoukon, jotka oli palkattu jo ennen koronaa. Verovaroja kulut hukkaan näiden kokemattomien tähden. Tarvittaisiin ikäraja ministeripestiin. Marinin kannattaa kuunnella mitä meidän viisas pressa sanoo.

Juhannus mökkijärvellä sujui vesijettien pärinöitä kuunnellessa. Mistä hoitolasta nämä kuskit on päästetty lomalle?

Puoluetukiin menee yli 33 miljoonaa euroa joka vuosi veronmaksajien rahoja. Sillä summalla saisi vappusatasia aika monelle eläkeläiselle, mutta sehän menisi aivan väärään tarkoitukseen, vai mitä?

Eletään kummallista aikaa. Ympäristöjärjestöt ja Sitra ”käskyttävät kokonaista ”alistuvaista ”kansanedustuslaitosta. Onko tämä nyt ”rappiota?

Vaasan keskussairaala suitsuttaa laajaa päivystystä. Tarkastuslautakuntakin tarkasti. Kukaan ei kommentoi missään, että sairaala myi yksityiselle laboratorionsa. Seinäjoen sairaalalla sentään on oma laboratorio.

Danske pankki, missä viipyy Seinäjoelle luvattu pankin asioimispiste? Keväällä pankki ilmoitti avaamansa Seinäjoelle asiointipisteen, jossa voi hoitaa asiansa ajanvarauksella. Pankki menettää luottamuksensa ja asiakkaita sekä asiakkaat kärsivällisyytensä!!

Vierailuja vanhusten palvelutaloihin ilman turvasuojia ei pidä sallia. Kyse on näiden mummojen ja paappojen hengestä. Ruotsissa vanhustenkodit tyhjenevät.

Kaupungit eivät voi lomauttaa työntekijöitä heidän ollessa lomalla. Näin sanoo Suomen laki.

Vaasan kaupungissa lokkeja on ollut pitkään. Viime vuosina kaupunkialueelle saapuneet tiirat ovat seuraus siitä että merimetsot ovat vieneet niiden perinteiset pesimäluodot.

Reko Kauranen, kirjoitit asiaa ja niin on oleva tulevaisuus. Kiitos kirjoituksesta. Rauhanruhtinasta odotellessa!

Miksi ei kesäpelissä ole 75-loppuisia numeroita, muut useampaan kertaan, ihme ettei voita mitään.

Opettajaa ei saa lomauttaa lomalla eikä sairaslomalla. Nämä ovat myös ammatinvalintakysymyksiä kun Suomessa on vieläkin peruskommunistista sosialistisen työn määrittelyä, jossa kapitalisti riistää ja pitää työväkeä työpaikalla.

Ilmajoen kunnanjohtajan mielestä kunnan ja paikallislehden yhteistyö ei ole Pirilä-Porvalin aikana toiminut kuten aiempien päätoimittajien kanssa. Tästä voi päätellä, että aiemmin on sovittu, mitä asioita kerrotaan ja mitä ei! Mitähän kaikkea meiltä on vuosien saatossa pimitetty!? Lehteä tehdään ymmärtääkseni lukijoille, ei kunnan, lehden hallituksen tai omistajien mielen mukaan!!

Kiitos I-P erittäin hyvästä jutusta, joka Juha Mäenpäästä oli tehty.

Kuka valvoo liikennettä Vanhan Vaasan kadulla? Joka ilta on mahdottoman kovat kiihdytysajot moottoripyörillä, autoilla, mopoilla! Ja tätähän jatkuu myöhään yöhön, jopa aamuun saakka. Eikö tämä ole kotirauhan rikkomista, kun äänetkin näissä ajoneuvoissa on liian kovat. Laittakaa sinne kamerat, niin saatte paljon rahaa yhteiskunnalle! Takavetoiset autot sakotuksen piiriin!

Kyllä demarit oli oikeassa vaatiessaan aikoinaan Sitran rahojen leikkaamista.

En halua soittaessa johonkin virastoon, että saan vain vastaajan, jonka litaniasta en saa mitään tolkkua, kun samojen numeroiden takana on eri asioita joista pitäis valita oikea ja sitten alkaakin musiikkituokio.

En puolustele Lapuan liikkeen väkivaltaisuutta, mutta muistettava että se syntyi kommunismin pelosta. Kommunismi on aiheuttanut ja vieläkin aiheuttaa 10 kertaa enemmän tuhoa kuin natsismi.

Kävin viemässä aattona ruusuja Laihian hautausmaalle omaisen haudalle, oli punaisia todella rumia pekuunoita laitettu, aivan itku tuli, eikö oo väliä kuinka hautaa hoidetaan kun omaiset on kaukana.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi