Lukijoilta: TEKSTATEN

Jättäkää tenavien vanhemmat muutamat ulukomaan matkat tekemättä. Niin ei tarvittisi keriätä yo:lle.

IL-PO:ssa kirjoitettiin ihmisen tarpeesta levätä. On totta, että tarvitsemme lepoa, siksi me nukumme, mutta tarvitsemme myös viikottaisen levon eli yhden päivän lepoa varten. Tuo päivä on sapatti, seitsemäs viikonpäivä, siunattu päivä, erotettu pyhään käyttöön, jolloin oli tarkoitus olla yhdessä Jumalan kanssa. Ihminen unohti tämän ja sen seurauksena koko ihmiskunta kärsii levon puutetta. Moni muu asia on tullut levon tilalle erottamaan meidät Luojastamme.

Vesikeskuslämmityksen vaihtaminen sähkölämmitykseen. Älä unta näe, että vaihtaisin ja heittäisin putket pellolle. Miksi alkaisin moiseen remonttiin purkamalla putket ja patterit pois, kun vain pannuhuoneeseen tarvitaan kaukolämpövaihdin kattilan tilalle, joka kytketään lämpö sekä käyttövesikiertoon valmiina olevaan putkistoon. Seinäjoen Energia/kaukolämpö ei vain anna kaukolämpöä tasapuolisesti kaikille polttoöljyä lämmitykseen käyttäville omakotitaloille ja kyse oli vain ilmasto- ja ympäristöteosta Energialaitoksen taholle, kuten Suomen hallituskin on esittänyt kevyenpolttoöljyn käytön lämmitysmuotona lopetettavaksi.

Kuinkahan sähkö ennen vanhaan siirtyi, kun siitä ei verotettu. Lamput paloi ja sähköä saatiin mutta sitten eräs valopää keksi veron, josta saadaan tuloja ja on varmaan tyytyväinen saannoksissaan. Sitten toinen valopää keksi, että myydään Caruna ulkomaille. Sitten tällaisten todella tyhmien toimenpiteiden jälkeen näitä valopäitä palkitaan kaiken näköisillä viroilla. Voi näitä aikoja. Onko Suomen kansa tyhmä kun, tällainen on mahdollista?

Miksi ei kaikkiin länsisaksalaisiin A-, B- ja MB-autoihin ole laitettu valmiiksi sinisiä hälytysajovaloja? Yhteiskuntaturvallisuutta arvostavilla ja tienopeutta ajavilla olisi parempi mahdollisuus antaa tietä kiireellisiä ja tärkeitä tehtäviä hoitaville. Muutenhan niitä saattaa nimittää kaahareiksi tai liikennegangsteriksi.

Ainakin meillä valmistuva nuori saa pitää lahjarahansa ja ostaa mitä haluaa. Ei niillä juhlia makseta.

Turhia tuollaiset patsaat näin ankeina aikoina varsinkin (Mieto). Muutenkin urheilusta höpötetään liikaa.. Missä kulttuuri, musiikki, maalaustaide, kirjallisuus?

Seinäjoen kaupunkikonserni järjestää kyllä kelpo kesäviihdettä, vaikka festivaalit onkin peruutettu. Ulospäin näyttää siltä, että sekä hallinnollinen että poliittinen johto on taas hypännyt laukalle. Todellisuudessa taitaa olla kyse armottomasta valtataistelusta uuden ajan edessä.

Ei kai Seinäjoen kaupunkikonsernin organisaatiokulttuuriin ole koskaan kuulunut hallinnollinen painostus, ei kai.

Kiitos sinulle, joka löysit Volvon avaimet ja veit ne Strampenin kassalle. Pelastit päiväni!

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi