Lukijoilta: TEKSTATEN

Kiitos Kalervo Kuikka, kun kirjoitit 24.6 lIkka-Pohjalaisen mielipidesivulle hyvin kynttiläkulkueesta, jolla ei ollut mitään yhteyttä IKL: ään!!! Olin seuraamassa kulkuetta enkä huomannut yhtäkään provosoivaa asua. Kulkue eteni kaupungintalolta tuomiokirkon pihaan, jossa veisattiin virsi. Meitä nykylapualaisia haukutaan menneistä, mutta ne ajat ovat olleet ja menneet! Virheitä tehtiin, mutta eikö meidän leimaaminen jo saisi loppua.

Voisitteko lopettaa tuon joutavapäiväisen vääntämisen ylioppilaiden ja valmistuneiden rahan kerjuusta. Siihen osallistuminen on vapaaehtoista. Minä ainakin osallistun ja saan hyvän mielen antaessani tulevaisuuden tekijöille. Keksikää uusi aihe.

Mökkiläinen Evijärveltä ihmettelee, kuinka niin hienon järven annetaan pilaantua. Virkistyskäyttö kohta mahdotonta. Pinta järkyttävän alhaalla ja joku uusi vesiruttoa pahasti muistuttava kasvi pilaa rantavesiä räjähdysmäisellä kasvulla. Mökki ollut vuosia ja koskaan ennen moista kasvia siinä nähnyt, nyt vallannut rantavededet. Kalanpyydykset täynnä vihreää paksua limaa, ja kuuleman mukaa valtuusto kaatoi aloitteen vedenpinnan nostamisesta.

Miksi etanoli maksaa niin paljon täällä Seinäjoella? Satakunnassa parikymmentä senttiä halvempaa. Ei paljon kannata ajella kun 95 kymmenen senttiä kalliimpaa.

Nykyinen kriisi koettelee erityisesti vanhusväestöä. Teuvan kunta on tukenut yli 70-vuotiaita maksamalla takseille heidän kauppa- ja apteekkiasioinnin jo lähes kolmen kuukauden ajan. Tämä kädenojennus on tuonut hienon lisän myös henkiseen jaksamiseen. Suuret ja mahtavat naapurit, K-merkkiset, siis nämä kaupungit, eivät samaan kykene. Tukea suuresti arvostava.

Kataisen (kok.) Sitra haluaa lopettaa turpeenpolton, korvata termisellä lämmöllä, tuulella ym. humpuukilla, Taitaa Seinäjoen kaukolämpöasiakkailla tulla kylymä, ja kallista!

Kauheaa. Roosa Meriläinen pilkkasi 69 vuotta sitten kuollutta marsalkka Mannerheimia tv:ssä.

Kirjoitus 26.6. joka koski Israelin historiaa, oli sinänsä täyttä asiaa. Siinä mainittiin myös Jeesuksen uusi tuleminen. Rehellisyyden nimissä olisi ollut suotavaa mainita, että juutalaiset itse eivät usko Jeesukseen puhumattakaan siitä, että uskoisivat hänen saapuvan Öljymäelle ja laittavan sitten asiat järjestykseen.

Meitä asuu useampi vanhus samassa rapussa, taloyhtiö voisi laitattaa kaidehissin ensin yhteen rappuun vanhuksille, että he voisivat asua kodissaan mahdollisimman pitkään.

Siri Gröndahl, ajapas Vaasan ydinkeskustassa pyöräteitä pitkin Vaasanpuistikolla ja Pitkälläkadulla. Et monta metriä pääse. Jalankulkijoiden pitäisi hankkia taustapeilit, koska jalkakäytävällä ajavat myös pyöräilijät vaikka olisi minkälainen liikennemerkki. Useita vaaratilanteita myös katujen kulmauksessa. Ota toimittaja mukaan aamuruuhkaan.

Kaikki luonnonsuojelumetsät ns. Metso-alueet ja Natura-alueet metsänhoidon piiriin, niistä tulee hiilinieluja ja polttopuuta lämpölaitoksille jos kerran ei voi polttaa turvetta.

Mahtavaa toimintaa jälleen Seinäjoen kaupungin päättäjiltä. Toinen korona-aalto tulee syksyllä lääkärit ja hoitajat lomautettuna! Eikä maksa paljon!

Kuka onneton kaahailee Vaasan Sundomissa ja Sulvalla iltaisin ja öisinkin speedway-pyörällä, josta puuttuu äänenvaimennin? Taatusti lain vastaista!

Kiitos sinulle Marja Tyynismaa, kun keskiviikon kolumnissasi puit sanoiksi ja toit esille mopopoikien karun tilanteen Seinäjoella. Toivon, että joku oikeasti ottaisi tämän asiakseen, että paikka pärräilyyn ja ruuvailuun löytyisi.

Siilot nurin ja ranta vapaaksi. Turvataan merinäköala Maaherran talosta. Tarpeeton ja ahdas keskustarakentaminen saa jo riittää. Menkööt rakennusliikkeet muualle kasaamaan rumia bulkkitalojaan.

”Paljastuskirjallaan” suomalaisen median suosikiksi kohonnut John Bolton kertoo presidentti Trumpin olleen vuonna 2018 epätietoinen, onko Suomi itsenäinen vai kuuluuko se Venäjään. Ilmeisesti vielä edellisenä vuonna Trump uskoi Suomen olevan itsenäinen kaupitellessaan hävittäjiä Valkoisessa talossa vierailleelle Sauli Niinistölle. No, mitäpä tuosta. Eihän tämäntyyppisissä kirjoissa olekaan tärkeintä faktat vaan hyvät tarinat.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi