Lukijoilta: TEKSTATEN

Opettajien palkoista. Aika hyvät on osapäivätyöstä. Eräänkin koulun johtaja/rehtori on ehtinyt pitkin vuotta kauppaan jo puolen päivän jälkeen. Tuntien valmistelu vie varmasti paljon aikaa esim. liikuntaan, käsitöihin, köksään? Ja sitten ne palkallisen lomat, montako päivää vuodessa sitä kertyy? Suhteutetaan palkka myös paikalliseen vapaaseen. Työn arvo ei tästä muutu huonommaksi mutta ainainen valitus ottaa koppaan.

Osuit naulan kantaan kailottavista akoista. On kyllä kauheaa kuunneltavaa kun vanhemmat naiset saavat viinaa, tangot ja valssit radiosta raikaa ja olemme niin saunan terassilla ”seksikkäänä”.

Kiitos Kalervo Kuikka viisaasta mielipidekirjoituksestasi 24.6. Ei mitään lisättävää!

Promoottori Mäki sekottaa viihteen ja taiteen. Paikalliset bändärit ei ole mitään taiteilijoita.

Pitääkö hallituksen käydä availemassa jo saunanovetkin? Tumpeloita taitaa olla ne, jotka ei saa niitä itse auki.

Vaasa pyöräilykaupunki? Keväästä asti kaupungin kaikki hiekkapyörätiet olleet ledlamppujen vaihtajien auton jäljiltä täynnä syviä poikittaisia uria joihin ajaminen irrottaa paikatkin hampaista. Korjataanko joskus?

Ilmajokiset käy ahkeraan Joupiskan kuntoportaissa, samalla käydään Seinäjoen kaupoissa. Olispa Palonkylän pururadalla myös rappuset, Ilmajoen keskustaan siitä hyvää vetovoimaa.

Liian isoja vesijettejä pienessä joessa. Juhannuksena Lapuan Tiistenjoella oli esitystä kerrakseen. Joessa esitettiin miten kovaa vesijeteillä pääsee samoin isoilla moottoriveneillä. Uimareista välittämättä. Onneksi uimarit olivat viisaita. Ymmärretään asiallinen ajotapa esim. moottoriveneissä. Se on sopivaa. Joen rannatkaan eivät kestä tällaista menoa. Toivotaan ettei tällainen toistu.

Antakaa ny hyvät ihimiset sen Alaasenpuiston olla tuollaasena. Rahaa siihen on menny jo liikaa. Nurmikenttiä on jo tarpeeksi. Ratsukot tervetuloa!

Mopopojat ovat aina olleet silmätikkuina siitä asti, kun mopot tulivat liikenteeseen, lähes 60 vuotta sitten. Kuulun ns. suureen ikäluokkaan, joten meitä mopopoikia riitti kylien raitille. Tehtiin pieniä virityksiä ja pauketta saatiin lisää poistamalla äänenvaimentimia. Oli se vaan hienoa aikaa, mutta kyllä meitä paheksuttiin ja haukuttiin jopa terroristeiksi, sekä ennustettiin kurjaa tulevaisuutta. Mitä meistä sitten tulikaan? Meistä tuli eri alojen ammattilaisia, teknikoita, insinöörejä, virkamiehiä, poliiseja, hoitoalan ammattilaisia, että näin se menee. Nyt ajelen Harrikalla.

Poliisiautojen tuhoamiselle ja poliisien kimppuun käymiselle pitäisi laittaa stoppi heti alkuunsa. Mutta helsinkiläisen komisarion asenne kummastuttaa. Hänestä tekijöitä pitää ymmärtää, koska olivat päihteissä ja heitä yllytettiin.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi