Lukijoilta: TEKSTATEN

Israel toimii omavaltaisesti syrjien palestiinalaisia mennen tullen. Tulee 30-luku väkisinkin mieleen. Kansainvälinen yhteisö ei kykene muuhun kuin pahoittelemaan. Missä poliittinen selkäranka ja talouspakotteet?

Koskahan puolustusvoimat palaa asevelvollisten kanssa normaaliin käytäntöön? Onhan yhteiskunta jo muuallakin palaamassa normaalimpaan toimintaan, esim. sairaaloissakin saa taas omaiset vierailla.

Pöljimmät pikkukunnathan suunnittelevat jopa vesijettien vuokraamoja rannoilleen, hyvästi mökkiläisten kesärauha ja luonnonäänet. Matalassakin vedessä voi päristellä ja kaahailla vesijetillä, tämä on havaittu jopa Evijärvellä.

Nomen est omen eli nimi on enne? Karjalan 17/2020 mukaan maailman nopein karjalanpiirakoiden rypyttäjä on Ritva Ryttyläinen Nurmeksesta. Onnea!

Nyt kun Vaasassa päällystetään katuja, niin laittakaa kuntoon nyt se Radiotien pätkä missä bussikuskilla ja matkustajilla meinaa tekarit purota!

30-luvulla oli yhtä lämmin kuin nyt eikä kukaan puhunut kasvihuoneilmiöstä eikä ajettu suihkukoneilla.

Lopettakaa jo Laihian hautausmaan mollaaminen. Hautausmaa on siisti, kukat ovat kauniita ja työntekijät ystävällisiä.

Eikö viestejä voida kategorisoida aiheittain, että voisi skipata tietyt valittajaryhmät? Yhteen nippuun kaikki yo-tilinrovalittajat, seuraavaksi parveketupakoijavalittajat jne.

Miksi puistotoimi vei penkit pois, vähän typerää hommaa istua kivien päällä. Ulkomaalaisetkin ihmettelevät. Leikkipuisto ok. Koivusalon tyttöpatsas saisi myös tulla kuntoon, tai siirtää museon mäelle. Keskuspuisto kuntoon...

Kyllä on pahasti vieraantunut luonnosta hän, jonka mielestä säilörehun korjuu tuhoaa luontoa. Nurmirehu sitoo hiiltä tehokkaasti.

Mökillä ollessa ei musiikki tai vesijetit paljon häiritse. Kakaroiden karjunta on pahinta!

Rehtorin tehtävä edellyttää monenlaisia johtamistaitoja ja johtamiskokemusta - muut asiat ovat toissijaisia. Kokemusta on.

Kyllä nyt pukkaa haastetta pukeutumiseen: ei passaa pitää sinisiä farkkuja ja mustaa t-paitaa, luullaan Lapuan liikkeen lähettilääksi. Myös punainen hellemekko on arveluttava, epäillään kommunistiksi. Miten olis, käviskö myrkynvihreä?

Nyt vesikuppeja ulos linnuille ja oraville ym. Ovat janoissaan.

Palstalla valitetaan vesijettien, mopojen ja autojen mekkalointia, varsinkin yöaikaan, tuohon kuuluu yleinen vastaus: Muuttakaa maalle. Ei voi olla niin, että häirikkö edellä eletään tässäkin asiassa. No mitä tekee yleisestä järjestyksestä vastaava instanssi tälle häiriökäyttäytymiselle, ei mitään, ei ole resursseja ja piste.

Mikä lie selitys Ruotsin ja Suomen menettelyjen erolle koronakriisissä? Ruotsissa tautiin on menehtynyt yli 5000 ja Suomessa yli 300. Ruotsin rajoituksista vapaan linjan taustalla ei ole tiukkaa linjaa soveltaneen Suomen historiallisten kokemusten kaltaisia kiristyksiä mm. sotavuosien johdosta. Rajoituksia oli ruoan lisäksi kulutustavaroiden maahantuonnissa, ja jopa tanssikieltoina. Eivät ruotsalaiset olisi kokemattomina rajoituksia sallineet.

Jos korona uusii syksyllä, moni voisi työllistyä vanhusten palveluissa. Moni vanhus kaipaa esim. kauppa-apua.

Kyllä on Pohjanmaan Kokoomuksen vpj:llä omat avaukset vähissä, kun Keskustan tekemiset nuon kiinnostaa.

Turvetuotanto työllistää Etelä-Pohjanmaalla liki 1300 henkilöä ja lähinnä maaseutupitäjissä. Näille halutaan nopeasti antaa ”lopputili”. Yle Pohjanmaan toimittajan mukaan vielä tuskaisen hitaasti. Onko meillä nykyisessä taloustilanteessa tähän varaa?

Kyselytunti 25,6. Olin tyytyväinen, katsellessani Vanhasen toimintoja pääministerin sijaisena. Se tapa millä hän vastasi kysymyksiin oli rauhallista ja asiantuntevaa ammattilaisen puhetta. Sanna Marin joutui sanomaan parikymmentä sanaa, kun Vanhanen pääsi ymmärrettävään tulokseen muutamilla sanoilla. Pitkästä aikaa tuli hyvä mieli, katsellessani näitä kyselytunteja.

Ympäri Suomenniemen ovat Evijärven mökkiläiset allekirjoittaneet adressin vedenkorkeuden palauttamisesta vähintään entiselle tasolleen, kuntapäättäjät ehkä heräävät ja korjaavat äänin 12-5 tekemänsä älyttömän päätöksen jolla laskivat järven kuiville.

Meillä on unelma: Nyt kun vaasalaiset veronmaksajat ovat kustantaneet Vepsulle ja Sportille hienot areenat, voisivat seurat tehdä oman osuutensa ja ruveta vihdon tekemään tulosta. Mikäli kentällä on liikkuva, taisteleva ja voittava kotijoukkue, palaa yleisökin katsomoon!

Miksi Vaasassa ei ole yhtään luotettavaa veneen korjaajaa/huoltajaa? Sellaiselle kohtuuhintaiselle, sanansa pitävälle yrittäjille olisi sijaa. Nyt sain Seinäjoelta korjuuajan moottorilleni.

Nyt on pakko kommentoida Björkenheimin sillan luonnosta. Miten ihmeessä ei voitu suunnitella yhtä siltaa, kun nyt on sellainen kompleksi, että ei järki paljon päätä pakota. Ei voi olla vaikeaa tehdä yksisilta ratkaisu, niin että olisi silmällekin katsottavaa. Jos suunniteltu toteutuu, on se ruma.

Joku kysyi Suomen kansan älykkyydestä. Paasikivi on aikoinaan todennut, että Suomen kansa on tyhmä kansa, se ansaitsee vain tyhmät päättäjät.

Tekstaten-palstalla kerrottiin merimetsojen vieneen tiirojen pesimäluodot. Toisin kuin kirjoittaja luulee ja yleistää, kuten nykyään on tapa, kun ei tiedä, on syy yksinkertainen: viime vuosikymmeninä on rantojen läheisyyteen ja muuallekin rakennettu sorapäällysteisiä tasakattoja. Ne ovat tiiroille turvallisia ja paljon tilaa muodostaa yhdyskunta, lähivesiin kalastamaan on lyhyt matka. Ei ole ihmisiä, minkkejä, kettuja ja supeja. Sorakatto muistuttaa tiiran luontaista pesimäbiotooppia.

Vaimoni tulee töistä rättiväsyneenä ja rojahtaa sohvalle istumaan. Ei ole ehtinyt syömään tai taukoja pitämään, mummut ja paapat on juoksuttanut koko päivän. Ja nyt vielä uhkaillaan lomautuksilla ym. Hyvä seinäjoen kaupunki, niin se pitää huolta työntekijöistään, ei arvosteta hoitajien suurta työpanosta yhtään.

Suurkiitos sinulle joka löysit Opel Mokan avaimet vankilan rannasta.

Putinin mukaan muun maailman täytyy olla kiitollisia venäläisille, kun he selättivät natsi-Saksan. Nyt kaikki kumartamaan itään. No, tosiasiassa Suomi säilytti itsenäisyytensä saksalaisten avulla.

Vaasalaiset menivät ennen aurinkoa ottamaan rannoille. Nykyään menevät torille esityslavalle. Paita pois ja per..vakoa paistattamaan. Tämähän voisi olla vaasalaistan uusi tempaus. Paita pois perjantaina ja torille!

Hyvät tekstaten-palstalle kirjoittajat. Pyydän kohteliaimmin, että antakaa nyt noiden ylioppilaiden ja valmistuneiden olla jo rauhassa. Ei millään uskoisi, että tuollaisesta asiasta nousee tällainen häly. Muistamistapoja on erilaisia ja se vain on niin. Nyt jäitä hattuun ja heti.

Koiria palvotaan ja vanhuksia huijataan.

Isät, mikä häiriö on jälkikasvun pojissa, kun siihen mopoon ei saada tyhjäkäyntiä kohdilleen, vaan sitä on runkutettava joka liikennevaloissa. Toivottavasti tämä ei ole perinnöllistä, jolta se tuntuu valitettavasti näyttävän.

Minkä kökkähommis tekee, se tulee tehtyä kotonaki. Tapaa ihimisiä ja... no, ainaki saa hyvät kaffit!

Parveketupakoinnin kielto pitäisi saada suoraan tupakkalakiin. Astmaatikoilla ja meillä tupakoimattomilla on oikeus nauttia kesästä ilman tupakankäryä.

Konmaritamme sen kun ehdimme, älkäämme sentään ihmisiä ympäriltämme.

Apuvälineitä korkkien ja kansien avaamiseen on. Kannattaa kysellä. Apteekissakin voisi pyytää avaamaan purkin vai kieltääkö joku laki sen?

Sain laatia istumajärjestyksen juhlaan ja sekoitinkin oikein kunnolla!!

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi