Lukijoilta: TEKSTATEN

Vaasan kaupunginteatterin vastapuolinen jalkakäytävä on tällä hetkellä aina täynnä mm. pysäköidyistä autoista, puisista myyntihäkeistä erilaisille hedelmille, myyntipöydistä, lastausalustoista, metallihäkeistä, pahvilaatikoista ja kaikista roskista mitä ei liikkeiden sisällä haluta säilyttää. Onko todella tarkoitus että Vaasa, ”Suomen aurinkoisin kaupunki”, jättää omia hienoja kautuja tällä tavalla rappeutumaan omien ihmisten ja vierailijoiden riesaksi?

Viime aikoina Ilmajoen vaakuna on tullut tutuksi koko Suomelle. Ristissä olevat nuijat. Onhan se osuva.

SJK:ta koskevassa jutussa toimittaja lopetti toiveeseen saada Vaasaan vastaava kehitys. Ei taida onnistua Vepsun osalta. Puutuu merkittävien tappioiden kuittaaja, puuttuu uskottava visio ja sen myötä uusi toimintamalli. Tuntuu että puuttuu myös tahtotila, johon uskoen sidosryhmät pyrkisivät mukaan halusta olla osa uutta kulttuuria. Harmi. Siitä huolimatta tsemppiä Vepsu!

Ihmettelen Seinäjoen Torikadun ja Kirkkokadun risteyksessä olevan jäätelökioskin aukioloa. Sitä ei lue missään ja on auki jos sattuu. Eikä tämä ole ensimmäinen kesä. Kenellä yrittäjällä on tällainen mahdollisuus hukata asiakkaita? Jäätelövalikoima on hyvä mutta ei voi ostaa!

Venäjällä on 145 miljoonaa asukasta, jotka valinnevat vaaleilla presidentin yhdestä ehdokkaasta, Amerikan Yhdysvalloissa puolestaan 350 miljoonaa valitsemassa presidentin kahdesta ehdokkaasta ja Suomessa 5 miljoonaa asukasta, joilla on tarjolla aikanaan ainakin puolen tusinaa ehdokasta. Mikä maa näistä kolmesta on demokraattisin?

Suomessa kiistellään siitä, kuka saa maksaa koulupsykologien ja -kuraattorien palkat!

Vaasan kävelykatu on ainoa jossa kävellään autojen seassa.

Eräs lapsuuden elämys oli, kun pläkkikauppias tuli hevosella pihaan, kärrykuorma kiillellen. Siinä oli korvetta ja fyrryä ja kaikkia siltä väliltä!

Mihin kaupoista ovat hävinneet asiakkaiden käsidesit sisään tullessa ja poistuessa? Korona ei ole taltutettu ja toista aaltoa odotellaan. Heti käsidesit takaisin!!!!

Ainahan on tapana ollu että yo/valmistunutta haluaa moni muistaa ja pankithan ei lahjalistoja enää pidä. Ei tarvitse miettiä mitä antaisin, nuori tarvitsee opiskelun alkuun sitä rahaa.

Tupakantumpit rannoilla, liikunta- ja ulkoilupaikoilla, lasten leikkikentillä sekä parkkipaikoilla tuntuvat olevan ikuinen ongelma. Erityisesti nyt metsäpalovaroituksen aikana voisivat tupakoivat ihmiset huolehtia, etteivät tupakantumpit jää maahan ja toki muutenkin ottaa tavaksi, että ne päätyvät roskiin. Eikö puhdas ja siisti luonto ja ympäristö olisi kaikille suuri ilo?

Hienoa luettavaa su 28.6. Mantilan kirjoitus. Se oli juuri sitä viiltävän terävää kritiikkiä, mutta, fiksua. Nautin suuresti.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi