Lukijoilta: TEKSTATEN

Mihin vain mopolla pääsee, siellä tehdään tihutöitä. Joupiskan rappujenkin yläpäähän pääsee mopolla. Kivenpyörittäjä ei ole sinne taatusti omin jaloin kavunnut. Rekkarit ylös.

Täysin käsittämätöntä, että isotkaan yritykset eivät ole varautuneet pandemiariskiin. Se on jo kauan ollut yksi todennäköisimmin toteutuvista riskeistä. Mitä riskienhallinnoissa puuhataan? Luotetaan, että valtio maksaa?

I-P:n sunnuntainumerossa aukeaman verran opiskelunsa aloittavista kevään ylioppilaista. Neljä naispuolista. Uutta tasa-arvoa? Olisi kiinnostanut kuulla jonkun nuoren miehenkin opiskelusuunnitelmista. Tilaa olisi ollut, jos olisi jätetty kuvat pois, mutta...

Kiitokset risujen kera Seinäjoen kaupungin Tehyn, SuPerin ja Jukon pääluottamusmiehille surkeasta lopputuloksesta liittyen paikalliseen sopimukseen. Kun teiltä ei neuvotteluissa löytynyt joustoa, älyä, eikä ainakaan taskulaskinta, on sen seurauksena liittoon kuuluvien työntekijöiden palkkapussit loppuvuoden köykäisempiä, kuin mitä sopimalla olisivat olleet. Myös 2 vapaapäivää korvauksena joustavuudesta saa unohtaa. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat -sanonta on hyvä pitää mielessä, kun seuraavan kerran yt-neuvotteluissa meitä työntekijöitä edustatte.

Tuomo Kangas, oikeassa olet.

Taas se nähtiin! RKP tuo ruotsalaisia Vaasaan tartuttamaan koronaa! Toivon että tarttuu vain RKP-porukkaan!

Etelän median uutinen: Saarikko miettii Kulmunin haastamista Keskustan puoluejohtaja kisassa. Katri Kulmuni joutui eroamaan viestintäkohun seurauksena valtiovarainministerin paikalta. Jokaisessa Kulmunia koskevassa uutisessa on tämä lisäkaneetti, vaikka asiat eivät liittyisi toisiinsa millään tavalla. Etelän media tekee politiikkaa, ei uutisoi siitä.

Tuskinpa hallituksessa on kovin moni pahoillaan jos vihreät lähtevät ja onnistuuko ympäristötavoitteet paremmin oppositiosta käsin. Soppii eppäillä. Kokoomus sössi hallitusneuvottelut joten sille tulee tilaisuus ”pelastaa” maa jättämällä pahimmat änkyrät sivuun.

Ei taida olla ”kateudesta vihreä” Vaasassa käynytkään, kun ei tiedä että Bio Rex teki jo Vaasaan viimeisen päälle elokuvateatterit.

Takavalojen puuttuminen ei ole autoilijan vika, vaan EU:n uskomaton päätös takavalojen poisjättämisestä useilta muiltakin merkeiltä kuin Mersuilta mm. myös Toyotalta. Mukavuuksiin tottuneille suomalaisille päätös on tosi typerä, sillä jo pitkään autoissa valot ovat syttyneet käynnistyksestä edessä ja takana sekä määräyksestä palaneet päivisin. Suomalaiset päättäjät hoitakaa homma pikaisesti muutokseen. Sakottaminen on vastoin oikeudenmukaisuutta.

Kyllä nuo persuedustajat Mäenpää ja Mäkynen on viattomia ja hellusia miehiä! Ainakin jos uskoo lehden hampaattomia haastatteluita.

Vauhtiajoista vauhtia koronaan. Etelä-Pohjanmaa on selviytynyt epidemiasta hyvin tähän asti. Elokuussa saamme Seinäjoelle potentiaalisia, humalaisia viruslinkoja ympäri Suomenniemeä. Miksei välivuotta, kuten muillakin isoilla tapahtumajärjestäjillä? Toinen aalto muutenkin tulossa.

Virossa, Latviassa ja Liettuassa on koronaa ollut paljon vähemmän kuin Suomessa. Siellä tartuntavaara on pieni Suomeen verrattuna. Joten tervemenoa virkistymään naapurimaihin. On nähtävää ja koettavaa joka maassa.

Vaasan toriparkin maksuautomaatit usein epäkunnossa. Asia teillä ollut tiedossa jo kauan. Hoitakaa kuntoon heti. Porukat kaikkoaa.

Kyllä näkyy päättäjien kokemattomuus ja se mikä päätöksiä ohjaa. Sotkeudutaan kaikenlaisiin mitättömiin lillukanvarsiin ja tehdään sellaisia lisää. Todelliset asiat jäävät huonolle hoidolle. Tunne, ideologia ja ulkopuoliset tahot ohjaavat ja järki on vähällä tai olemattomalla käytöllä. Vihapuhelaki on yksi pahimmista päätöksistä. Sen avulla kavennetaan sananvapautta ja saadaan ihmiset pelkäämään. Poliisien ja oikeuslaitoksen työmäärää vain lisätään ja heiltä jää vähemmän resursseja todellisten ongelmien hoitoon.

”Kiltti” pieni Suomi ”höynäytetään” vauraiden pelurivaltioiden maksumieheksi. Taas meitä sitoutetaan. Parlamenttimme ohitetaan EU:n juonilla kepeästi. Terveisiä hölmölästä.

Kalarannan veneenlaskupaikka on syytä säilyttää. On ainut, minkä vieressä on pitkälti laituria, jos kone ei lähde käyntiin. Autojen P-alueet myös takaisin.

Ajankohtaista katsottavaa kaikille, neidistä maahanmuuttajaan: Pähkähullu Suomi - Spede Pasanen (1967). Löytyy ilmaiseksi YouTubesta.

Lupiineista niiden kauneus on silmälle ja mielelle ilo! Eikä lupiiniista tule edes allergiaa. Vähän ne on 200 vuodessa levinneet! Lopettakaa niiden hävittäminen! Keskittykää kaikkiin roskaisiin pujoihin ohrakkeiden ja horsman ym. roskaa lennättäviin inhottaviin kasveihin, joista lentää kukinnan jälkeen loppuvaihees ilma sakeana. Inhottavaa roskaa. Joista varsinkin allergiset kärsivät ja kaikkien muidenkin takia!

Näyttäis siltä, että hallitus haluaa vain pitkittää elinaikaansa tähän aikaan kiireettömillä päätöksillään ja kaatuu sitten mukamas sovittamattomiin erimielisyyksien. Rahkeet kun ei riittänyt. Uusi hallitus hoitaa hommat... toivottavasti.

Roomalaiskatoliset maat ovat erityisen juutalaisvihamielisiä. Viha on kulkenut sukupolvesta sukupolveen. Vain yksi ainoa maailman monista kansoista on otettu silmätikuksi! Juutalaisvihan on jo aika loppua.

Suomen monikulttuurisuuden keskiöstä, Helsingin seudulta, on miellyttävää palata eläkepäiville Seinäjoen seudulle, jossa lapsuus ja nuoruus tuli koettua. Väestöllinen rakenne on yllättävän hyvin säilynyt ennallaan. Olo on kotoinen. Työelämässä Helsingin seudulla monikulttuurisuuden väitetyn ”rikkauden” koki päinvastoin arkielämän lukuisiksi hankaluuksiksi, epäyhtenäisyydeksi. Yhtenäiskulttuuri onkin elämän rikkaus. Näin on yhä maakunnassamme.

Mitä jos koronaan sairastunut maatyöläinen on noukkinut mansikoita, joita ei voi kuoria tai keittää? Virushan säilyy pakkasessa. Ohjeita kaivattaisiin. Onko omena ainoa terveellinen säilöttävä, kun ei voi itse poimia?

Kateelliselle tiedoksi, että Vaasassa on BioRex monine saleineen toiminut jo monen vuoden ajan. Mukavaa, että seinäjokisetkin vihdoin vuonna 2021 pääsevät nauttimaan hyvästä elokuvatarjonnasta.

Eikö eläkeläisillä ole aikaa pitää pihansa siistinä näin korona-aikana, vai kaupassako kiertely on mukavampaa. Ei sunnuntaina nurmikon niitulle, arkena on kyllä aikaa eläkeläisellä.

Paikalliset maanviljelijät, Evijärvelläkin, haluavat vesijättömaasta tukikelpoista lisäalaa ja lisätuloa. Se, että vesijättömaata ei voi viljellä, on toisarvoista. Siihen saanee ympäristötukeakin. Vain raha ratkaisee.

Olen ymmälläni? Miksi tv-kuva on muuttunut niin huonolaatuiseksi? Kuva on samea ja epätarkka, lavasteet loppuvat kuvan puoliväliin ja ovat mustan sinisiä, joka ei paranna kuvan laatua. Tekstitys kuvan ala-osassa on pientä ja himmeää, eikä siitä saa selvää. Toivon hartaasti, että pääsette sieltä tv-studion varastohallista oikeaan studioon ohjelmien tekoon, jotta saisimme jonkinlaista vastinetta verorahoillemme. Putkikalusteet voi jättää sinne. T. Kehitykseen pettynyt.

I-P:n pääkirjoitus 12.7. Sen osuvammin sitä ei voisi sanoa. Mutta mikä on heidän, joita asia koskee, luetun ymmärtämistaito?! Missä viisaus ja vastuu?

Jyväskylän senioritalojen tulipalossa on jotain mätää. Talo ei voi palaa noin, jos osastoinnit on tehty niin kuin pitää. Onko rakennusfirma tehnyt uuden innovaation, palavan kiven.

Kansalaisena olen sitä mieltä, että Suomessa pitää lopettaa yritysten paapominen. Vanhukset kuolee nälkään ja valtio korvaa sellaisten yritysten tappiot, joiden johtamisessa ei ole järjen häivää!

Ihmisen todellista sisintä ei kerro puhutut sanat, eikä hyvät teotkaan vaan varojen käyttö ja se, miten hän käyttää annetun rajallisen ajan.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa